MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το απόγεμα της αγάπης: Μονόπρακτη Όπερα στο φουαγέ της Λυρικής με ελεύθερη είσοδο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το μονόπρακτο «μουσικό δράμα», του Μάριου Βάρβογλη, Το απόγεμα της αγάπης, παρουσιάζεται αυτή την Κυριακή, 13 Απριλίου στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια με τη μορφή θεατρικού αναλογίου. Η υπόθεση διαδραματίζεται το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο εκκλησάκι ενός μικρού ελληνικού χωριού γύρω στα 1850.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το λιμπρέτο είναι ελεύθερη διασκευή του συνθέτη πάνω στο ομώνυμο έργο του δημοσιογράφου, θεατρικού συγγραφέα και πρώην Διευθυντή της ΕΛΣ Θόδωρου Συναδινού και εντάσσεται στην ευρύτερη λογική του βερισμού, εμπλουτισμένη με στοιχεία από το δημοτικό τραγούδι.

Ο Μάριος Βαρβόγλης συνθέτης, καθηγητής μουσικής και μουσικοκριτικός, καταγόταν από ιστορική οικογένεια αγωνιστών του 1821.  Δίδαξε σε σχολεία, στο Ωδείο Αθηνών, ενώ αργότερα διορίστηκε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και το Ελληνικό Ωδείο. Μεταξύ άλλων υπήρξε αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών (1940/57).  Συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία της Εθνικής Μουσικής Σχολής, αφήνοντας σχετικά μικρό, αλλά σπουδαίο μουσικό έργο: τις όπερες Η Αγία Βαρβάρα (ημιτελής) και Το απόγεμα της αγάπης, έργα για ορχήστρα, μουσική για αρχαίο θέατρο, έργα για πιάνο, μουσική δωματίου.

Στους βασικούς ρόλους συμμετέχουν οι: Αρκάδιος Ρακόπουλος, Βαγγέλης Χατζησίμος, Άννα Στυλιανάκη, Μαρία Βλαχοπούλου και Δημήτρης Ναλμπάντης. Πιάνο: Μιχάλης Παπαπέτρου.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Κύκλου ελληνικής όπερας» με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Βαγγέλη Χατζησίμο.

Ώρα έναρξης 18.00 / Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα ξεκινήσουν να διανέμονται στην είσοδο του θεάτρου Ολύμπια, μια ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Από τον Moby και το Φεστιβάλ Κρουστών της ΕΛΣ έως το απαγορευμένο Shiraz του Άρμιν Χόκμι – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Irish Wings 2026: Μια ξεχωριστή συνάντηση ιρλανδικής και ελληνικής μουσικής στους Παξούς
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Γιορτή πολιτισμού με δωρεάν συναυλίες, φεστιβάλ και εκπαιδευτικές δράσεις
Εκδηλώσεις
Από τον βραβευμένο με Γκράμι John Legend έως τον ιδιαίτερο μονόλογο του Θέμη Πάνου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
Ταξίδια Φωτός: Η νέα έκθεση της Νεφέλης Μασία στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης στη Ρόδο
Εκδηλώσεις
Γεννάδειος: Μια ποιητική βραδιά για το ελληνικό καλοκαίρι των Σεφέρη και Ελύτη
Εκδηλώσεις
Καπουτζίδης στον Λυκαβηττό, Μάλερ στο Ηρώδειο: Τι κάνουμε σήμερα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Από τον λόφο Νυμφών μέχρι τη Λυρική: 20 δωρεάν εκδηλώσεις για αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Από τους Pet Shop Boys και τους Foreigner έως το «A Radical Jew» του Ούντι Αλόνι: 13 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το Σ/Κ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις του ΣΚ 27-28 Ιουνίου
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο ταξιδεύει στην Αρχαία Μεσσήνη με το «Ορφέας και Ευρυδίκη» του Εκτόρ Μπερλιόζ
Cine News
Cinefix: Ο κινηματογραφικός καύσωνας συνεχίζεται τον Ιούλιο στην ταράτσα του ΕΜΣΤ