MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο, λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και τις διακοπές του Πάσχα, γεμάτο διασκέδαση και δημιουργικές δραστηριότητες. Μουσικές, ξεναγήσεις στην πόλη και θεατρικές παραστάσεις, όλα εντελώς δωρεάν για εσάς και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Καλή διασκέδαση!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 5 Απριλίου

– “Όψεις του Φανταστικού 2014: Η μεγάλη γιορτή της λογοτεχνίας του φανταστικού
Οι εκδηλώσεις ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2014, θα προβάλλουν τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα. Θα διοργανωθούν τo Σάββατο 5 Απριλίου, από τις 5 το απόγευμα. Οι εκδηλώσεις θα έχουν σαν κεντρικό σημείο αναφοράς την λογοτεχνία του φανταστικού αλλά θα έχουν και αναφορές σε διαφορετικές μορφές έκφρασης του φανταστικού, από την μουσική, την λαογραφία μέχρι και τον κινηματογράφο.

– “Έκθεση με σχέδια της Σχολής Καλών Τεχνών από τη δεκαετία του 1930
Από την Πέμπτη 27 Μαρτίου έως το Σάββατο 19 Απριλίου, η αίθουσα τέχνης S.G.ART GALLERY του ξενοδοχείου St.George Lycabettus, φιλοξενεί την έκθεση “Συλλογή σχεδίων από τα εργαστήρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Δεκαετίας του 1930.” Ματιές στις φοιτητικές σπουδές ιστορικών καλλιτεχνών, όπως οι Γ. Μόραλης, Ν. Νικολάου, Χ. Καπράλος, Κ. Μαλάμος, Ι. Σπυρόπουλος κ.ά. Είκοσι επτά σχέδια που τοποθετούνται χρονικά στη δεκαετία του 1930 και συνδέονται με γνωστούς καλλιτέχνες.

Κυριακή 6 Απριλίου

– “Συναυλία ευρωπαϊκής χορωδίας μουσικού σχολείου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και ώρα 18.30, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσικό Σχολείο Ιλίου συνδιοργανώνουν συναυλία με σημαντικά έργα κλασικής, θρησκευτικής, παραδοσιακής και σύγχρονης χορωδιακής μουσικής, στη μεγάλη Αίθουσα του Βωμού.

– “Young music of Europe: Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα Νέων γιορτάζει την άνοιξη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα Νέων προσκαλεί την Κυριακή 6 Απριλίου, το φιλόμουσο κοινό σε μία συναυλία που είναι αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Άνοιξη 2014, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Το πρόγραμμα της συναυλίας με τίτλο “Young Music of Europe” στοχεύει σε ένα ζωηρό διάλογο μεταξύ των νέων εκπροσώπων της ορχηστρικής μουσικής.

– “Passport project στο Zp87
Η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project, με τίτλο «γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ’ τις πατρίδες» παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, στον νέο Χώρο Έκφρασης και Πειραματισμού Zp87. Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός – αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.

– “Ταξίδι στην Πρωινοχώρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Όσοι γονείς ενδιαφέρονται για την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή των παιδιών τους, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί το διαδραστικό πρόγραμμα της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ «Ταξίδι στην Πρωινοχώρα». Πρόκειται για μία διαδραστική αφήγηση για παιδιά ηλικίας 3 έως 10 ετών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα παιδιά παρακολουθούν τη διαδραστική αφήγηση της ιστορίας «Ταξίδι στην Πρωινοχώρα» μέσω της οποίας μαθαίνουν, πώς ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό προσφέρει την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να ξεκινήσουν σωστά την ημέρα τους.

Σάββατο και Κυριακή

– “Open House Athens στους δρόμους της Αθήνας”
Το Open House ξεκινά και στην Αθήνα! To 2014 είναι η σειρά της Αθήνας να ανοίξει τις πύλες του αρχιτεκτονικού πλούτου της στο κοινό. Το σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου οι πολίτες της Αθήνας, και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν δωρεάν 49 επιλεγμένα δημόσια και ιδιωτικά κτίσματα σημαντικού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και να πάρουν μια εκ νέου γεύση και γνώση για την ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, μέσα από μια σειρά πρωτότυπων ξεναγήσεων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

– “Interview στον Πολυχώρο Ανάδυση
Μια κοινωνικοπολιτική κωμωδία, το “Interview”, αναφέρεται στις διαχρονικές σχέσεις μίσους και πάθους, σύγκρουσης και αλληλοεξάρτησης. Σε μία εποχή όπου αυτοί οι αντίθετοι πόλοι απομακρύνονται, με σταθερά επιταχυνόμενους ρυθμούς, η ομάδα “ΕΜΕΙΣ” παρουσιάζει την κωμικοτραγική σχέση τους, εξερευνώντας τα όριά της, με μία διάθεση σκωπτικής αποδαιμονοποίησής της, αποκλείοντας πεισματικά την κατήφεια και τη μιζέρια.

– “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Γνωρίστε την Αθήνα με τη βοήθεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Το Σάββατο 5 Απριλίου περιηγηθείτε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στον Κεραμεικό και στην Αρχαία Αγορά, ενώ την Κυριακή 6 Απριλίου γνωρίστε την Ακαδημία Πλάτωνος και τις ομορφιές της Μονής Καισαριανής.
 
 – “Η ένατη τέχνη γιορτάζει στο Comicdom Con Athens
Mια γιορτή αφιερωμένη στην Ένατη Τέχνη επιφυλάσσει η ένατη διοργάνωση του Comicdom Con Athens, από τις 4 έως τις 6 Απριλίου. Η φετινή διοργάνωση στεγάζεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και υπόσχεται ένα ταξίδι στο συναρπαστικό κόσμο των comics. Τα comics είναι λέξεις και εικόνες, και όπως είχε πει κάποτε ο Harvey Pekar, μπορείς να κάνεις τα πάντα με λέξεις και εικόνες! Η έκθεση θα παρουσιάσει comics από όλη την υφήλιο, σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσει την οικουμενικότητα του Μέσου.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b