MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κυκλοφορεί ντοκυμαντέρ με τον Kevin Spacey στην Επίδαυρο! (trailer)

Όλοι θυμόμαστε τον Kevin Spacey ως Ριχάρδο Γ στην Επίδαυρο. Η τότε συνεργασία του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού με τον Sam Mendes (American Beauty) για το ανέβασμα της γνωστής πολιτικής τραγωδίας του Σαίξπηρ, η οποία πραγματοποίησε διεθνή περιοδεία, μεταφέρεται σε ντοκυμαντέρ, με τον τίτλο Now, In the wings on a world stage.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Όπως γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Kevin Spacey, δούλευε αθόρυβα μια ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 90 λεπτών σχετικό με αυτήν την περιοδεία εδώ και αρκετά χρόνια. “Ο Sam (Mendes) κι εγώ αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε περιοδεία σε 12 πόλεις του κόσμου, με αυτόν να σκηνοθετή κι εμένα να πρωταγωνιστώ  τον τυραννικό Ριχάρδο Γ”.
 
Η ταινία θα αναφέρεται στην καθημερινότητα και τις προκλήσεις ενός ηθοποιού, που βρίσκεται μέσα σε ένα θίασο, σε μια παράσταση, η οποία ταξίδεψε σε τρεις ηπείρους μέσα σε 10 μήνες, από το Λονδίνο, ως τη Νέα Υόρκη, την Κωνσταντινούπολη, τα μεγάλα τείχη της Κίνας, την Επίδαυρο και αλλού. 

Στο trailer του ντοκυμαντέρ βλέπουμε εικόνες από την παράσταση του Ριχάρδου Γ στην Επίδαυρο, καθώς και πλάνα, πριν αρχίσει η παράσταση, με τον κόσμο να ανεβαίνει στα διαζώματα του ιστορικού θεάτρου. Η ταινία θα παιχθεί σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες και θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από το internet από τις 2 Μαΐου. 

ΚΑΙ ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ Ο SPACEY

Στον Kevin Spacey ταιριάζει η πολιιτική. Από τον μαιτρ στις μηχανορραφίες Ριχάρδο Γ, στο ρόλο ενός δόλιο πολιτικού, που μοιάζει λίγο με τον σαιξπηρικό χαρακτήρα, στο σίριαλ House of Cards, που αποτέλεσε και το μεγάλο comeback του Spacey. Και τώρα, επιστρέφει στο σινεμά ξανά με έναν ρόλο πολιτικού, αυτόν του μεγάλου ηγέτη της Αγγλίας στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Η ταινία Captain of the Gate θα είναι μια βιογραφική ταινία βασισμένη στον μεγάλο πολιτικό ηγέτη και δεινό ρήτορα Ουίνστον Τσώρτσιλ. Το σενάριο της ταινίας θα γράψει ο Ben Kaplan, ο οποίος έχει ασχοληθεί με ιστορικές ταινίες στην καριέρα του. Η ταινία θα εστιάσει στην άνοδο του Τσώρτσιλ στην εξουσία από τις αρχές του 40, για να υπερασπισθεί την Αγγλία από τον Χίτλερ. Είναι ασαφές αν θα αναφερθεί η ταινία στη δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του Τσώρτσιλ, το 1951-55.

Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
“The Ground Beneath Our Feet”: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή όταν ο χρόνος λιγοστεύει…
Επίκαιρα
Πολωνία: Στα σκαριά απαγόρευση των Social Media για ανηλίκους κάτω των 15
Art & Culture
Έργα τέχνης από τη Συλλογή του ΜΙΕΤ στο Μουσείο Μπενάκη
Art & Culture
(Και) το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης “θα μάς χωράει όλους”
Επίκαιρα
Βαρκελώνη: Διπλασιάζεται ο τουριστικός φόρος για καταπολέμηση του υπερτουρισμού
Art & Culture
Ο Γιώργος Γούσης αντιμετωπίζει τον «Μικρό Πρίγκιπα» με τον Γιάννη Αγγελάκα ως ένα επικό μπλουζ
Αφιέρωμα
Το κοινό αγαπά την ιστορία και τα 10 χρόνια COSMOTE HISTORY το αποδεικνύουν
Art & Culture
Η ΔΕΗ συναντά την Τέχνη Vol.2: Νέος ανοιχτός καλλιτεχνικός διαγωνισμός
Επίκαιρα
Hellenic Train: 24ωρη απεργία για τα 3 χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών
Επίκαιρα
Ελλάδα: Νέο ρεκόρ στον τουρισμό το 2025 – Ήρθαν σχεδόν 38 εκατομμύρια τουρίστες
Επίκαιρα
Το Ηρώδειο περνά στη φάση της ολικής αποκατάστασης- Πώς προχωρά ο σχεδιασμός του ΥΠΠΟ
Εικαστικά
Πώς ένα ύφασμα κουβαλά πάνω του την ιστορία των γυναικών