MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
26
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κυκλοφορεί ντοκυμαντέρ με τον Kevin Spacey στην Επίδαυρο! (trailer)

Όλοι θυμόμαστε τον Kevin Spacey ως Ριχάρδο Γ στην Επίδαυρο. Η τότε συνεργασία του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού με τον Sam Mendes (American Beauty) για το ανέβασμα της γνωστής πολιτικής τραγωδίας του Σαίξπηρ, η οποία πραγματοποίησε διεθνή περιοδεία, μεταφέρεται σε ντοκυμαντέρ, με τον τίτλο Now, In the wings on a world stage.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Όπως γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Kevin Spacey, δούλευε αθόρυβα μια ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 90 λεπτών σχετικό με αυτήν την περιοδεία εδώ και αρκετά χρόνια. “Ο Sam (Mendes) κι εγώ αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε περιοδεία σε 12 πόλεις του κόσμου, με αυτόν να σκηνοθετή κι εμένα να πρωταγωνιστώ  τον τυραννικό Ριχάρδο Γ”.
 
Η ταινία θα αναφέρεται στην καθημερινότητα και τις προκλήσεις ενός ηθοποιού, που βρίσκεται μέσα σε ένα θίασο, σε μια παράσταση, η οποία ταξίδεψε σε τρεις ηπείρους μέσα σε 10 μήνες, από το Λονδίνο, ως τη Νέα Υόρκη, την Κωνσταντινούπολη, τα μεγάλα τείχη της Κίνας, την Επίδαυρο και αλλού. 

Στο trailer του ντοκυμαντέρ βλέπουμε εικόνες από την παράσταση του Ριχάρδου Γ στην Επίδαυρο, καθώς και πλάνα, πριν αρχίσει η παράσταση, με τον κόσμο να ανεβαίνει στα διαζώματα του ιστορικού θεάτρου. Η ταινία θα παιχθεί σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες και θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από το internet από τις 2 Μαΐου. 

ΚΑΙ ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ Ο SPACEY

Στον Kevin Spacey ταιριάζει η πολιιτική. Από τον μαιτρ στις μηχανορραφίες Ριχάρδο Γ, στο ρόλο ενός δόλιο πολιτικού, που μοιάζει λίγο με τον σαιξπηρικό χαρακτήρα, στο σίριαλ House of Cards, που αποτέλεσε και το μεγάλο comeback του Spacey. Και τώρα, επιστρέφει στο σινεμά ξανά με έναν ρόλο πολιτικού, αυτόν του μεγάλου ηγέτη της Αγγλίας στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Η ταινία Captain of the Gate θα είναι μια βιογραφική ταινία βασισμένη στον μεγάλο πολιτικό ηγέτη και δεινό ρήτορα Ουίνστον Τσώρτσιλ. Το σενάριο της ταινίας θα γράψει ο Ben Kaplan, ο οποίος έχει ασχοληθεί με ιστορικές ταινίες στην καριέρα του. Η ταινία θα εστιάσει στην άνοδο του Τσώρτσιλ στην εξουσία από τις αρχές του 40, για να υπερασπισθεί την Αγγλία από τον Χίτλερ. Είναι ασαφές αν θα αναφερθεί η ταινία στη δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του Τσώρτσιλ, το 1951-55.

Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Φένια Αποστόλου & Μαρία Χατζηαθανασιάδου: φωτίζουν το "Αποτύπωμα" της γυναικείας ταυτότητας
Art & Culture
Alexis Gritchenko: Η «Ελληνική Περιπέτεια» του Ουκρανού πρωτοπόρου στο MOMus
Επίκαιρα
Δημογραφικό: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εισέρχεται σε φάση «υπεργήρανσης» – Τι δείχνουν τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας
Επίκαιρα
Προσωπικός αριθμός: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία – Τον διαθέτουν 9,3 εκατ. πολίτες
Art & Culture
14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας – Τι δεν θα χάσουμε
Επίκαιρα
AI και απολύσεις: Οι εταιρείες κόβουν τις junior θέσεις – Κίνδυνοι για τη νέα γενιά
Επίκαιρα
Τι δείχνει έρευνα της ΕΥ για τις χριστουγεννιάτικες αγορές των Ελλήνων μέχρι τώρα
Art & Culture
Πήγαμε στην Ανοιχτή Πρόβα της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού: μια αποκάλυψη
Art & Culture
Η Ομάδα Νοσταλγία στήνει μια σκοτεινή, μουσική τελετουργία στο Rabbithole
Art & Culture
Ένας αιώνας Martha Graham Dance Company στο Μέγαρο
Επίκαιρα
Ευρώπη: Οι γυναίκες δουλεύουν 45 ημέρες «τζάμπα»;
Art & Culture
Ο Βασίλης Βηλαράς γράφει για την τηλεόραση των ’90s και τα τραύματα που κληρονομήσαμε