Γ. Κιμούλης, Σ. Ευαγγελάτος, Κ. Γεωργουσόπουλος μας… ξανασυστήνουν τον Ίψεν
Τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου, ώρα 18:30, στην αίθουσα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής εταιρίας (Πανεπιστημίου 22), οι Σπύρος Ευαγγελάτος (ακαδημαϊκός και σκηνοθέτης), Κώστας Γεωργουσόπουλος (θεατρικὸς κριτικός), Γιώργος Κιμούλης (ηθοποιός-σκηνοθέτης) Ήρκος Ἀποστολίδης (συγγραφέας-ιστορικὸς κ᾿ επιμελητὴς της σειράς) και Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος (ηθοποιὸς καὶ μεταφραστὴς της σειράς) θα παρουσιάσουν τους 4 πρώτους τόμους των Απάντων: Ο αρχιμάστορας Σόλνες, Ο μικρὸς Ἔγιολφ, Ιωάννης Γαβριὴλ Μπόρκμαν, Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί.
A
A
Ακολουθούν σύντομα, το δραματικό «παραμύθι»: Πέερ Γκυντ, το καταγγελτικό-επαναστατικὸ δρᾶμα: Ένας εχθρὸς του λαού και η τραγωδία της κληρονομικότητας: Βρυκόλακες.
Οι εκδόσεις Gutenberg παρουσιάζουν μια νέα μετάφραση των δραμάτων του Ερρίκου Ίψεν, σε γλώσσα ζωντανή, κατάλληλη για σκηνικὴ παράσταση, με πλούσια σχόλια, κατατοπιστικὲς εισαγωγὲς και χρονολόγια.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Αιμιλία Υψηλάντη: «Αφήνουμε τους μεγάλους ανθρώπους στην άκρη – Αυτό είναι πολιτιστικό πρόβλημα» (vid)
Η Madonna ανακοίνωσε νέο δίσκο – Το καλοκαίρι το sequel του Confessions
Άννα Βίσση: Τον Σεπτέμβριο η μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ – Ποτέ ξεκινά η προπώληση
O Σκύλος που έκλαιγε βουβά τις Νύχτες, του Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο Auditorium
Το Βατικανό στη Μπιενάλε Βενετίας: Μια “ηχητική προσευχή” από Brian Eno, Patti Smith, FKA Twigs
‘AMFI: Μια σατιρική παράσταση χορού των Βαρβάρας Μπαρδακά και Ιουλίας Ζαχαράκη στο Θέατρο Ροές
H Art Athina “μετακομίζει” στο Onassis Ready
Τόσο Πολύ: Το νέο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στην Οικία Κατακουζηνού
Οι «παλιοί» έδειξαν πώς γίνεται: David Byrne και Moby ταρακούνησαν το Coachella
Σαλώμη, του Όσκαρ Ουάιλντ στο Μπάγκειον