Γ. Κιμούλης, Σ. Ευαγγελάτος, Κ. Γεωργουσόπουλος μας… ξανασυστήνουν τον Ίψεν
Τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου, ώρα 18:30, στην αίθουσα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής εταιρίας (Πανεπιστημίου 22), οι Σπύρος Ευαγγελάτος (ακαδημαϊκός και σκηνοθέτης), Κώστας Γεωργουσόπουλος (θεατρικὸς κριτικός), Γιώργος Κιμούλης (ηθοποιός-σκηνοθέτης) Ήρκος Ἀποστολίδης (συγγραφέας-ιστορικὸς κ᾿ επιμελητὴς της σειράς) και Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος (ηθοποιὸς καὶ μεταφραστὴς της σειράς) θα παρουσιάσουν τους 4 πρώτους τόμους των Απάντων: Ο αρχιμάστορας Σόλνες, Ο μικρὸς Ἔγιολφ, Ιωάννης Γαβριὴλ Μπόρκμαν, Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί.
A
A
Ακολουθούν σύντομα, το δραματικό «παραμύθι»: Πέερ Γκυντ, το καταγγελτικό-επαναστατικὸ δρᾶμα: Ένας εχθρὸς του λαού και η τραγωδία της κληρονομικότητας: Βρυκόλακες.
Οι εκδόσεις Gutenberg παρουσιάζουν μια νέα μετάφραση των δραμάτων του Ερρίκου Ίψεν, σε γλώσσα ζωντανή, κατάλληλη για σκηνικὴ παράσταση, με πλούσια σχόλια, κατατοπιστικὲς εισαγωγὲς και χρονολόγια.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Family Weekend: 12 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Πάμε βόλτα στο Περιστέρι από το πρωί έως το βράδυ: 7 spots που θα αγαπήσεις
Stop Scrolling: Μια viral εμφάνιση στο Super Bowl, ένα comeback που θα συζητηθεί και η ελευθερία του Τύπου
1ο Φεστιβάλ Σπάνιων Παθήσεων στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
10 anti rom-com ταινίες για όσους κάνουν skip τον Άγιο Βαλεντίνο
Με ποιο τραγούδι ερωτεύεσαι εσύ;
Θέατρο, συναυλίες, σινεμά, events: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 14-15 Φεβρουαρίου
Όσα θα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα το πιο ερωτικό Σαββατοκύριακο του χρόνου
Λούβρο: Ζημιές στην πτέρυγα Denon από διαρροή νερού
Η Στέγη έγινε αγνώριστη – Δείτε τις πρώτες εικόνες από τη μεταμόρφωση για το Stegi.Radio Takeover 2026