MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αντιδράσεις για το διορισμό του Γιάννη Σμαραγδή ως προέδρου του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ο σκηνοθέτης του “Ελ Γκρέκο” Γιάννης Σμαραγδής διορίστηκε νέος Πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ο Σμαραγδής έχει σκηνοθετήσει πολυδιαφημισμένες διεθνείς συμπαραγωγές – όπως τις ταινίες «Καβάφης», «Ελ Γκρέκο», «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» – φιλμ στα οποία έπαιξαν σημαντικοί έλληνες και ξένοι ηθοποιοί.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Μέχρι πρότινος Πρόεδρος του φεστιβάλ ήταν ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος και παραιτήθηκε από τη θέση του, επικαλούμενος τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα. Έτσι, διορίστηκε Πρόεδρος με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο μέχρι τώρα Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ,ο κ. Σμαραγδής.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Σύμφωνα με το cinefreaks ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΔΣ του ΦΚΘ Γιάννης Μπουτάρης αντέδρασε και διαφώνησε δημόσια με την τοποθέτηση του Γιάννη Σμαραγδή στη θέση του προέδρου, γιατί προτιμούσε να τον αντικαταστήσει άτομο από τη Θεσσαλονίκη. Όπως δήλωσε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, είχε προτείνει στον Υπουργό Πολιτισμού να τον αντικαταστήσει Θεσσαλονικιός και μάλιστα πρότεινε 3-4 συγκεκριμένα ονόματα. Δεν εισακούστηκε και έτσι χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν είναι από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος ή έστω ο αντιπρόεδρος του Φεστιβάλ της πόλης, σημειώνοντας ταυτόχρονα, πως αυτό δεν σημαίνει ότι αμφισβητεί τον κύριο Σμαραγδή.

Το γεγονός ότι ο κ. Σμαραγδής έχει καλή σχέση με το πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν έχει μείνει ασχολίαστο από το internet. Τα ΝΕΑ θυμίζουν με νόημα ότι το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα είχε απαγγείλει μαντινάδα προς τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια κοινής τους παρουσίας σε εκδήλωση στην Πύλο.  Αφού πρώτα είχε τιμηθεί ο ίδιος από τον Πρωθυπουργό σε εκείνη την εκδήλωση, ο Γιάννης Σμαραγδής ανέβηκε στο βήμα και απευθυνόμενος προς τον Αντ. Σαμαρά είπε: «Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ’ αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ’ αγαπάμε όλοι».

Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος στο cinetroll στην I-Efimerida προχώρησε ακόμα παραπέρα, με το άρθρο του CINETROLL: Γιάννης Σμαραγδής – Η “Βουγιουκλάκη” των Ελλήνων σκηνοθετών μόλις πήρε προαγωγή στο Δημόσιο όπου αμφισβητεί το κινηματογραφικό ταλέντο του σκηνοθέτη και εστιάζει στις σχέσεις του με τον κ. Σαμαρα. Μεταξύ άλλων γράφει:“Κάτι σαν Αλίκη Βουγιουκλάκη των Ελλήνων σκηνοθετών (χωρίς ίχνος από την τσαχπινιά και τη χάρη της για να μην προσβάλουμε το Αλικάκι). Πώς γίνεσαι εθνικός σκηνοθέτης; Γυρίζοντας εκπαιδευτικές υπερπαραγωγές του τσακισμένου κόντρα πλακέ και κερδίζοντας μέσω αυτών την αναγνώριση και το θαυμασμό του πρωθυπουργού και του υπουργού πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου…”

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b