MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γυμνό-χορός-σκόνη: φωτογραφική μαγεία (gallery)

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το σώμα ενός χορευτή έχει μία μοναδική ομορφιά που κανένα άλλο σώμα, όσο γυμνασμένο και καλλίγραμμο και αν είναι, δεν διαθέτει. Είναι η χάρη που έχει κάθε κίνησή του, από τα χρόνια που ασχολείται με την τέχνη του χορού. Πλέον είναι τελειοποιημένα τα σώματα των χορευτών μέσα από μηχανισμούς, αυτόματα προγραμματισμένα να λυγίζουν, να συστρέφονται και να στροβιλίζονται.από τη Lina Grivogianni

Monopoli Team

Γι’ αυτό και αυτά τα σώματα είναι ιδανικά για το συγκεκριμένο φωτογραφικό θέμα. Μέσα από αυτές τις φωτογραφίες τα βλέπουμε να διπλώνονται, να πετάγονται στον αέρα, να γίνονται ένα, το ένα με το άλλο, αλλά και να χορεύουν μέσα στη λευκή σκόνη, γυμνά και τόσο αληθινά. Παρατηρούμε τους μύες, τις έντονες κινήσεις των άκρων που δεν είναι πάντα τόσο ευδιάκριτες όταν είναι κρυμμένες κάτω από ρούχα, στη γυμνή απλότητα της ύπαρξης. Το θέαμα είναι πραγματικά γοητευτικό και μοναδικό.

Η σειρά φωτογραφιών του Ludovic Florent με τίτλο “Poussieres d’ etoiles” αποτυπώνει τις κινήσεις των χορευτών, τη στιγμή που το σώμα τους καλύπτεται από σύννεφα της σκόνης μέσα σε ένα φόντο που παίζει με το σκοτάδι και το φως, όσο πρέπει για να φωτίσει τις καμπύλες και τις γραμμές των μυών τους. Οι εικόνες αυτές παρέχουν μια πολύ διαφορετική προοπτική του ανθρώπινου σώματος, τονίζοντας τη δυναμική των γυμνών μορφών.

“Κάθε σαρκικό περίβλημα κρύβει μια ψυχή που είναι τόσο ευαίσθητη και τόσο επιδεικτική”, γράφει ο ίδιος ο Florent στην ιστοσελίδα του και συμπληρώνει, “αυτό προσπαθώ να συλλάβω σε κάθε μία από τις φωτογραφίες μου.”

Περισσότερα άρθρα στο Savoir Ville

Περισσότερα από Editors