MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κόπηκε στο μοντάζ ο “Διάβολος” που έμοιαζε με τον Obama! (video)

Μπορεί ένας ρόλος να καταργηθεί από μία ταινία, όταν θυμίζει έναν πρόεδρο; Μπορεί, όταν ο ρόλος αυτός είναι ο “Διάβολος” και ο πρόεδρος είναι αυτός των ΗΠΑ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Οι σκηνές στις οποίες παίζει τον Διάβολο ένας ηθοποιός που μοιάζει  με τον αμερικανό πρόεδρο Barack Obama, κόπηκαν από τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη μίας τηλεοπτικής σειράς για τη ζωή του Ιησού.  Οι παραγωγοί της ταινίας «Υιός του Θεού», που βασίζεται στην εξαιρετικά δημοφιλή μίνι σειρά του 2013 «Η Βίβλος», είπαν ότι αφαίρεσαν τις σκηνές με το συγκεκριμένο ηθοποιό, καταργώντας το ρόλο.

Ο μαροκινός ηθοποιός Mehdi Ouzaani, ο οποίος κατά γενική ομολογία τηλεθεατών και σχολιαστών θυμίζει πολύ τον Obama, δεν θα εμφανιστεί στη ταινία.

«Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω ότι ο διάβολος βρίσκεται στην αίθουσα του μοντάζ. Τώρα πρόκειται για μία ταινία για τον Ιησού, τον υιό του Θεού, και ο διάβολος δεν θα εμφανιστεί» είπε η παραγωγός της ταινίας Roma Downey στο Hollywood Reporter.

Και προσέθεσε: «Κάποιος έκανε ένα σχόλιο ότι ο ηθοποιός που παριστάνει τον διάβολο μοιάζει με τον πρόεδρό μας και ξαφνικά τα μέσα ενημέρωσης τρελάθηκαν. Την επόμενη ημέρα, ενώ ήμουν βέβαιη ότι όλοι θα μιλούσαν για τον Ιησού, τελικά μιλούσαν για τον Σατανά».

H Βίβλος ήταν μια σειρά διάρκειας 10 ωρών, η οποία, για να γίνει ταινία, περιορίστηκε στις 2 ώρες. Ένα χρόνο πριν, στη σειρά που προβλήθηκε στο History Channel οι bloggers πρόσεξαν αμέσως την ομοιότητα του ηθοποιού που έπαιζε το Σατανά με τον Obama και έγινε χαμός στο διαδίκτυο. Μάλιστα, υπερσυντηρητικοί και θρησκευτικοί κύκλοι- οι πιο φανατικοί εχθροί του πρώτου αφροαμερικανού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ- έσπευσαν να εκμεταλλευθούν την ομοιότητα αυτή για προπαγανδιστικούς λόγους. 
 
Τότε, το History Channel αλλά και οι παραγωγοί της σειράς έσπευσαν να απαντήσουν σε αυτό το θέμα, χαρακτηρίζοντας το “σκέτη ανοησία”, ενώ υπερασπίσθηκαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Επίσης, τόνισαν ότι  Mehdi Ouzaani πήρε τον συγκεκριμένο ρόλο, όχι επειδή έμοιαζε στον Obama, αλλά γιατί είναι ένας πολύ σημαντικός ηθοποιός και σταρ στο Μαρόκο με σημαντική καριέρα σε επικές παραγωγές. Τώρα, ο Σατανάς που μοιάζει στον Obama, κόβεται στο μοντάζ.

ΜΟΙΑΖΕΙ Ή ΟΧΙ;

Αν συγκρίνουμε την εικόνα του Σατανά στο σίριαλ με αυτήν του Barack Obama, η ομοιότητα είναι σημαντική. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου παρουσιάζουν ομοιότητες, όπως και τα αυτιά. Η μόνη χτυπητή διαφορά είναι η μεγάλη ελιά που έχει (πραγματικά) ο ηθοποιός στο πηγούνι του και δεν είναι προϊόν μακιγιάζ.  Όμως η ομοιότητα αυτή είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε σε μεγάλο βαθμό από το μακιγιάζ.

Βέβαια, στα χαρακτηριστικά του ηθοποιού υπάρχουν ομοιότητες σε σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά υπάρχει και μία τεράστια διαφορά. Ο μαροκινός ηθοποιός είναι λευκός.  
 1Mehdi Ouzaani
Όπως φαίνεται και από το video της σκηνής, το περίεργο βάψιμο του “Σατανά” μαζί με την κουκούλα δίνει την εντύπωση πως είναι μαύρος, θυμίζοντας έτσι τον Obama.

Οι ομοιότητες με προέδρους σε πλάνα τηλεοπτικών σειρών σπάνια περνούν απαρατήρητες στην Αμερική. Χαρακτηριστικό είναι το θέμα που είχε δημιουργηθεί με τη σειρά Game of Thrones, όταν στον πρώτο κύκλο ένα από τα κομμένα κεφάλια σε μια σκηνή έμοιαζε με του προέδρου George Bush, του νεότερου.  

Διαβάστε ακόμα: Το Game of Thrones αποκεφάλισε τον George Bush

Και τότε η ομοιότητα δεν είχε περάσει απαρατήρητη και είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Τώρα, ακόμα περισσότερο, για τους λόγους που αναλύσαμε πιο πάνω.

Πηγή: HollywoodReporter

Γιώργος Σμυρνής


Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b