MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πολυτιμότερο ντοκιμαντέρ του 2014 αναδείχθηκε στο Βερολίνο το «Ανακυκλώνοντας την Μήδεια»

Με το διεθνές βραβείο για «Το πολυτιμότερο ντοκιμαντέρ του 2014», του Ιδρύματος «Κινηματογράφος για την ειρήνη», τιμήθηκε στο Βερολίνο η ταινία «Ανακυκλώνοντας την Μήδεια» (Recycling Medea) του Αστέρη Κούτουλα. Στο ντοκιμαντέρ τη μουσική για την όπερα “Μήδεια” υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ πρωταγωνιστεί η Α’ χορεύτρια της Λυρικής, Μ.Κουσουνή.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η διεθνής κριτική επιτροπή του Ιδρύματος απονέμει κάθε χρόνο το βραβείο σε ντοκιμαντέρ τα οποία αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς κεντρικό θέμα τους αποτελούν κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Στο σκεπτικό της διεθνούς κριτικής επιτροπής –η οποία βραβεύει ντοκιμαντέρ που θίγουν κοινωνικά και πολιτικά θέματα– αναφέρεται πως πρόκειται για «υψηλής καλλιτεχνικής αξίας αντισυμβατικό» φιλμ.

Η ιστορία της ταινίας για τη δολοφονία δυο παιδιών από την ίδια τη μητέρα τους προέρχεται από τον Ευριπίδη και είναι ένα, από την αρχαιότητα και μετά, άπειρες φορές ανακυκλωμένο θέμα που δεν έχει χάσει τίποτα από τη σύγχρονη και φρικαλέα επικαιρότητά του. Πρόκειται για μια ταινία που ξεκίνησε από τη μαγνητοσκόπηση μιας παράστασης μπαλέτου και συνδέει τον αρχαίο ελληνικό Μύθο με την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, τη χορευτική ερμηνεία της Μαρίας Κουσούνη, τη χορογραφία του Ρενάτο Ζανέλα και την ερμηνεία της Μουσικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης.

Που μπορώ να το δω;
Το ντοκιμαντέρ του Αστέρη Κούτουλα «Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια»
με την ευκαιρία της βράβευσης ως «Το πολυτιμότερο ντοκιμαντέρ για το 2014» θα προβληθεί από τις 20/02 έως 26/02/2014, στους κινηματογράφους ΤΙΤΑΝΙΑ CINEMAX (Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους, τηλ.:210-38.11147, 210-38.41689) και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ new star art cinema (Κρέμου 141, Καλλιθέα, τηλ.:210-95.12624, 210-95.12604)

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b