MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
05
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

1st Athens International Culinary Film Festival: έρχεται στο Μουσείο Μπενάκη!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των Ημερών Γαστρονομίας που θα πραγματοποιηθούν στις 9, 10 & 11 Μαίου στο Μουσείο Μπενάκη, εγκαινιάζεται το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου αφιερωμένο αποκλειστικά στην γεύση, την τροφή, την γαστρονομία, τις κουλτούρες και τις κουζίνες του κόσμου!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το Athens International Culinary Film Festival (AICFF) δημιουργεί ένα πλούσιο μενού με προβολές μικρού και μεγάλου μήκους φιλμ μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation γαστρονομικού περιεχομένου, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

1779707 735029106520698 847578473 nΓια την ιστορία, οι πρώτες δημόσιες προβολές κινηματογραφικών έργων στον κόσμο πραγματοποιήθηκαν σε ένα χώρο γεύσης και πολιτισμού, το ιστορικό «Le Grand Café» του Παρισιού, στα τέλη του 19ου αιώνα. Στον ίδιο χώρο προβλήθηκε το 1895 και ένα από τα πρώτα 10 μικρού μήκους φιλμ των πατέρων του σινεμά, των αδελφών Lumiere, με θέμα την αναπαράσταση της αρχέγονης σχέσης του ανθρώπου με την τροφή. Το πρώτο Athens International Culinary Film Festival της ελλάδας, πλαισιώνουν ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις με συζητήσεις, παρουσιάσεις από κριτικούς κινηματογράφου, κινηματογραφιστές, δημιουργούς αλλά και γευσιγνωσίες εμπνευσμένες από επιλεγμένα κινηματογραφικά έργα. Άλλωστε η σχέση του κινηματογράφου με τη γαστρονομία είναι μία σχέση διαχρονική.

Η πρότυπη διοργάνωση Ημέρες Γαστρονομίας «Ονομασία Προέλευσης Ελληνική» είναι μία συμπαραγωγή της Reason to: και του Μουσείου Μπενάκη. Στο πλαίσιο αυτής, η Reason to: συνεργάζεται με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και το εξειδικευμένο δίκτυο Food Concepts – μια διακεκριμένη ομάδα ειδικών στη διεθνή προώθηση και προβολή ελληνικών προϊόντων γαστρονομίας – για το σχεδιασμό μιας πρότυπης πλατφόρμα ανάδειξης της μαγιάτικης συγκομιδής ελληνικών ιστοριών γεύσης, με κύριο στόχο να αποτελέσει το ετήσιο σημείο αναφοράς και συνάντησης της σύγχρονης δημιουργίας και παραγωγής.

Το AICFF και οι Ημέρες Γαστρονομίας κάνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όσους δημιουργούς ενδιαφέρονται να υποβάλλουν ένα μικρού μήκους έργο γαστρονομικού ενδιαφέροντος (διάρκειας έως 40 λεπτά) σε ψηφιακή μορφή (π.χ. avi, mpeg4, mov) έως τις 31 Μαρτίου 2014.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.imeres-gastronomias.gr/aicff/submission.html 
1st Athens International Culinary Film Festival 9, 10 & 11 Μαΐου στις ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Cine News
Το 66ο ΦΚΘ βράβευσε τους πρωταγωνιστές της χρυσής εποχή του ελληνικού σινεμά
Art & Culture
66ο ΦΚΘ: Ο “Άμνετ” είναι ο καλύτερος “Αμλετ” που έχεις δει
Art & Culture
66ο ΦΚΘ: Τρία 24ωρα μέσα σε μια κινηματογραφική αίθουσα
Cine News
ArtCinema Hydra – second edition: Για τρεις ημέρες η Ύδρα γέμισε τέχνη
Art & Culture
66o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: “Αυλαία και πάμε!” με Jim Jarmusch και Indya Moore
Cine News
Το 13o Chania Film Festival μετέτρεψε μαεστρικά την μνήμη σε εικόνα και μελωδίες
Cine News
66ο ΦΚΘ: Συναρπαστικά masterclasses και παράλληλες εκδηλώσεις
Εικαστικά
Athens Wine & Art Festival στο Κτήριο Ολυμπιάς
Μουσικά Νέα
Athens International Music Festival 2025: Ανοίγει αυλαία με Pinchas Zukerman στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Cine News
Το 48ο Φεστιβάλ Δράμας φέρνει στην Αθήνα τις ελληνικές σπουδαστικές ταινίες
Cine News
66o ΦΚΘ: Μεγάλο πολιτικό αφιέρωμα για την ευθραυστότητα της ανθρώπινης φύσης
Cine News
8ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας: Τα highlights της φετινής διοργάνωσης