MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Άλλο ένα διήμερο γεμάτο παραστάσεις, μουσικές, εκθέσεις και περιηγήσεις μας προσφέρεται εντελώς δωρεάν, στην πόλη μας. Απολαύστε όσα σας ενδιαφέρουν περισσότερο παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και την πιο καλή σας διάθεση. Καλό Σαββατοκύριακο!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου:

– “Γιορτή βιβλίου OpenWalkAthens 3: Ταξίδι στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας και μεγάλες εκπτώσεις
Ευκαιρία να γνωρίσουμε τα βιβλιοπωλεία της Αθήνας και τις διάφορες προσφορές τους μας δίνεται στο OpenWalkAthens 3. Από τις 11 ως τις 4μ.μ. θα στηθεί μεγάλη γιορτή για το βιβλίο στην Αθήνα: 25 βιβλιοπωλεία ανοίγουν τις πόρτες τους, ενημερώνουν για την ιστορία τους στον χώρο του βιβλίου και στην Αθήνα. Για όσους συμμετέχουν στην βόλτα θα υπάρξουν εκπτώσεις ως και 50%. Στην εκδήλωση παίρνουν μέρος και η Εθνική Βιβλιοθήκη, αλλά και η Στοά του Βιβλίου, ενώ θα ανοίξουν τις πόρτες τους και βιβλιοδετεία, που θας μας δείξουν την τέχνη τους.

– “Έκθεση γελοιογραφίας στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης
To Kέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του την έκθεση του Κουβανού Άνχελ Μπολιγάν και του Μιχάλη Κουντούρη: “Με κοινή γλώσσα το χιούμορ -Μια συνάντηση, δύο σκιτσογράφοι, δεκάδες βραβεία, καμία λέξη”.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου:

– “Η Αυλή των θαυμάτων στον Κινηματογράφο ΚΑΛΥΨΩ
Ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με την Θεατρική Σκηνή Αλέκα Παϊζη, παρουσιάζει την Κυριακή 9 και 16 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΑΛΥΨΩ, το Θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Αυλή των θαυμάτων», σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνακάκη.

– “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Γνωρίστε την Αθήνα με τη βοήθεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου περιηγηθείτε στους δρόμους του Κεραμεικού και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου επισκεφτείτε τη Μονή Καισαριανής με τη βοήθεια της ξεναγού, Νόρα Παντελάκη.

– “Passport project στο Zp87
Η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project, με τίτλο «γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ’ τις πατρίδες» παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, στον νέο Χώρο Έκφρασης και Πειραματισμού Zp87. Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός – αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.

Σάββατο και Κυριακή:

– “Rooms 2014 στο St. George Lycabettus
Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, διοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει για δέκατη τέταρτη φορά από το 1999, την ετήσια Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης “ROOMS 2014” στο Ξενοδοχείο “St George Lycabettus”, στην Δεξαμενή- Κολωνάκι. Σε μια από τις πλέον δημοφιλείς και ιστορικές εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης, 20 Επιμελητές εκθέσεων, Ιστορικοί & Θεωρητικοί της τέχνης, επιλέγουν από έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη ή ομάδα καλλιτεχνών και τους παρουσιάζουν σε δωμάτια του Ξενοδοχείου.

– “Το περιβάλλον και εγώ: Ψηφιακή παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Η παράσταση αντιμετωπίζει με επιστημονική ακρίβεια και σαφήνεια όλα τα πολύπλοκα και καυτά θέματα σχετικά με την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, η οποία έχει κυριολεκτικά «βραχυκυκλώσει» τις φυσικές διαδικασίες ανακύκλησης.

– “Έκθεση φωτογραφίας της Pauliana Valente Pimentel στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα
Τον Μάιο του 2012, σε μια περίοδο πολλών κοινωνικών και πολιτικών εντάσεων, η Pauliana Valente Pimentel επισκέφθηκε την ελληνική πρωτεύουσα και, κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής αυτής διαμονής της, γνώρισε και συμβίωσε με διάφορους ανθρώπους, αναζητώντας το πορτραίτο των «νέων της Αθήνας». Το αποτέλεσμα αυτού η έκθεση φωτογραφίας και προβολή video “Οι Νέοι της Αθήνας – Youth of Athens” της Πορτογαλίδας φωτογράφου Pauliana Valente Pimentel, σε επιμέλεια της Ana Matos θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα».


 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b