MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
27
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Μικρό Ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Βερολίνου

Με σκηνοθέτες όπως ο Αλέν Ρενέ, ο Wes Anderson και ο Richard Linklater θα διαγωνισθεί ο Γιάννης Οικονομίδης με την ταινία του “Το Μικρό Ψάρι” στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, που ξεκινάει σήμερα 6 Φεβρουαρίου. Η ταινία έχει πρωταγωνιστές το Βαγγέλη Μουρίκη και τη Βίκυ Παπαδοπούλου κ.α.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σκηνοθέτες όπως ο Αλέν Ρενέ, ο Γουές Άντερσον και ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ συναγωνίζεται με την ταινία του Μικρό Ψάρι ο δικός μας Γιάννης Οικονομίδης στο 64ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου που αρχίζει την Πέμπτη.

Μετά την τελετή έναρξης και την παρουσίαση των μελών της κριτικής επιτροπής, θα προβληθεί η διαγωνιζόμενη ταινία The Grand Budapest Hotel του Wes Anderson, με πρωταγωνιστές τους Saoirse Ronan, Ralph Fiennes, Τilda Swinton, Edward Norton, Léa SeydouxJude Law, Bill Murray, Willem Dafoe.

Στους διαγωνιζόμενους βρίσκεται και ο 91χρονος Γάλλος σκηνοθέτης του “Χιροσίμα, αγάπη μου” Αλέν Ρενέ , με την ταινία του Aimer, boire et chanter (Αγάπη, ποτό, τραγούδι), βασισμένη στο θεατρικό έργο του Βρετανού Alan Ayckbourn. Η νέα ταινία του Richard Linklater με την Patricia Arquette και Ethan Hawk, που αφηγείται την ιστορία ενός παιδού από τα πέντε ως τα δεκαοκτώ του. Το La voie de l’ennemi (Ο δρόμος του εχθρού) του αλγερινής καταγωγής Γάλλου Ρασίντ Μπουσαρέμπ με τους Forest Whitaker, Harvey Keitel, Luis Guzmán.

ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ  ΤΟ NYMPHOMANIAC -ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
1 nymphomaniac

Σημαντικές ταινίες θα προβληθούν και στο εκτός συναγωνισμού κομμάτι του Φεστιβάλ. 

Tο Nymphomaniac του Λαρς Φον Τρίερ, αναμένεται να κάνει αίσθηση, καθώς θα προβληθεί στην πλήρη εκδοχή του (χωρίς δηλαδή τις περικοπές) που κρατάει 5,5 ώρες. Θυμίζουμε ότι η ταινία προβάλλεται στην Ελλάδα στην τετράωρη εκδοχή της, σε δύο μέρη.

Σημαντική είναι η παρουσία της ταινίας Μνημείων Άνδρες (The Monuments Men), περιπέτεια που σκηνοθέτησε ο George Clooney γύρω από μια διμοιρία στρατιωτών που αναλαμβάνουν να σώσουν μεγάλα έργα τέχνης που έχουν κλέψει οι ναζί. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι George Clooney Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett.


Την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ,
που θα κρατήσει από τις 6 ως τις 16 Φεβρουαρίου αποτελούν σημαντικές προσωπικότητες του σινεμά: 
James Schamus, Αμερικανός Παραγωγός και σεναριογράφος (Πρόεδρος της Επιτροπής)
Barbara Broccoli, Αμερικανίδα Παραγωγός
Trine Dyrholm, Δανέζα ηθοποιός
Mitra Farahani, Ιρανή Σκηνοθέτης
Greta Gerwig, Αμερικαδίνα Ηθοποιός και σκηνοθέτης
Michel Gondry, Γάλλος σκηνοθέτης, σεναριογράφος
Tony Leung, Κιζένος ηθοποιός
Christoph Waltz, Αυστριακός-Γερμανός ηθοποιός

Στο επίσημο τμήμα ταινιών μικρού μήκους συμμετέχει η ελληνική Washingtonia της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Η COSMOTE TV τιμά την 28η Οκτωβρίου: Μεγάλο αφιέρωμα με ταινίες και ντοκιμαντέρ
Cine News
Το οσκαρικό “Oppenheimer” σε πρώτη τηλεοπτική προβολή
Cine News
Μια νύχτα μόνο: Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο στο MEGA – Όσα θα δούμε
Cine News
“Sunfish (& Other Stories on Green Lake)” στο 66ο ΦΚΘ – Η Sierra Falconer κατακτά τον μαγικό ρεαλισμό
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
ERTFLIX: Αφιέρωμα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με ταινίες, σειρές & ντοκιμαντέρ
Cine News
Σέρρες: Τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο του 2ου κύκλου
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Γιώργος Λάνθιμος: Ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα “μικρό διάλειμμα” μετά το Bugonia
Cine News
Ο Βιμ Βέντερς στη Στέγη για ένα 3ήμερο αφιέρωμα
Cine News
Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι: Μελισσάνθη και Μαγδαληνή συναντιούνται μετά από χρόνια
Cine News
Halloween Horrors: Αφιέρωμα με 10 κινηματογραφικές νύχτες τρόμου στην COSMOTE TV