MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Batman στο νοσοκομείο

Φήμες που διασπείρουν γειτονικοί λαοί θέλουν το Βέλγιο να είναι η χώρα όπου δεν συμβαίνει τίποτα. Το παρουσιάζουν ως το βασίλειο της ανίας. Πράγματι, το Βέλγιο δεν είναι η πιο ενδιαφέρουσα χώρα στον κόσμο. Όμως το ενδιαφέρον συχνά βρίσκεται εκεί όπου δεν το περιμένεις. Σε ένα παλιό, εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο για παράδειγμα, στην πόλη Ronse.

Monopoli Team

Το κτίριο, δυστοπικό αλλά παράδοξα γοητευτικό (όπως όλα τα αφημένα στην τύχη τους κτίσματα) προσέλκυσε το ενδιαφέρον ενός φωτογράφου και της φίλης του. Οι δυο τους αυτοχαρακτηρίζονται ‘αστικοί εξερευνητές’ και αναζητούν συγκινήσεις εκεί όπου οι άλλοι βλέπουν μόνο χαλάσματα.

batman2batman5

Ένα tag στην είσοδο του κτιρίου ήταν το προσκλητήριο: ‘Υπάρχει ομορφιά μες στην καταστροφή’. Το ζευγάρι μπήκε μέσα, ανέβηκε τις σκάλες και βρέθηκε μπροστά σε μία έκπληξη που ξεπερνούσε τις προσδοκίες του. Οι τοίχοι του παλιού νοσοκομείου ήταν καλυμμένοι με graffiti που είχαν ένα και μοναδικό θέμα: τον Batman.

Ο τιμωρός με τη στολή της νυχτερίδας είναι εκεί, το ίδιο και οι εχθροί του: από τον Joker μέχρι τον Bane. Εικόνες διάσπαρτες σε διαδρόμους, δωμάτια, παλιά χειρουργεία και αίθουσες αναμονής.

Πατέρας των έργων είναι ο Pete One, ένας street artist γέννημα-θρέμμα της πόλης Ronse και μέλος μίας τοπικής ομάδας καλλιτεχνών του δρόμου. Αντλεί τη θεματολογία του από την ανεξάντλητη δεξαμενή της Pop κουλτούρας, ζωγραφίζοντας ήρωες κόμικς και χαρακτήρες από θρυλικές ταινίες και κάνοντας την πόλη του λίγο λιγότερο βαρετή.

Βασιλική Κοτζιά
Πηγή: metamatic:taf

Περισσότερα από Editors