MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 5+ 1 καλύτερες προτάσεις για το τριήμερο

Τολμηρές, εναλλακτικές, έντεχνες, ρετρό… Από όλα έχει η ατζέντα των προτάσεων γι’ αυτό το ΠΣΚ, ώστε να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις. Από την ταινία σεξουαλικής αφύπνισης Nymphomaniac του Trier, μέχρι το ταξίδι στην αιωνιότητα της Λυρικής, με μουσική από τις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, η γκάμα των επιλογών είναι μεγάλη και απευθύνεται σε πολλά διαφορετικά γούστα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΣΙΝΕΜΑ:

Nymphomaniac μέρος 1: Το τολμηρό έργο του Lars Von Trier, για την ερωτική ζωή και τις ψυχολογικές ανασφάλειες μιας νυμφομανούς, που μας αφηγείται την ιστορία της. Λιγότερο προκλητικό από όσο περιμέναμε, αλλά και πάλι προκλητικό, το έργο του Trier αναφέρεται στη σεξουαλικότητα, τη σχέση άντρα- γυναίκας, την χριστιανική ηθική, την σωματική και ψυχολογική φθορά, με δόσεις χιούμορ και αρκετές ερωτικές σκηνές.

Λιμουζίνα: Ένα πολύ ενδιαφέρον ελληνικό έργο, του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Με πολλούς σπουδαίους ηθοποιούς στη διάθεση του και για λιμουζίνα (γυναίκα από τη Λιμόζ) τη Δούκισσα Νομικού, ο σκηνοθέτης δημιουργεί ένα παιχνιδιάρικο, σοφιστικέ και αφαιρετικό road movie από τη Γαλλία του 60 στην Ελλάδα του σήμερα, που σε διασκεδάζει, αλλά και σε ταξιδεύει σε εποχές που το να κάνεις τέχνη ήταν κάτι πολύ σημαντικό.

ΘΕΑΤΡΟ:

Ταξίδι στην Αιωνιότητα από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η επιτυχημένη παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, επιστρέφει στο Θέατρο Ολύμπια για έξι παραστάσεις σε νέα εκδοχή με προσθήκη νέων μουσικών θεμάτων της Ελένης Καραΐνδρου. To έργο “Ταξίδι στην Αιωνιότητα”, βασισμένο στις μουσικές που έντυσαν τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη και Αναστάσιου Συμεωνίδη και χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα.
Σάββατο- Κυριακή 20:00, θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59-61)

Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο, στο θέατρο Badminton. Δύο μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού σε ένα μιούζικαλ, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Μια ρετρό, νοσταλγική πρόταση, για όσους ενδιαφέρονται για τη μουσική της Βέμπο, αλλά και για τους φαν της Μαρινέλλας, που γίνεται η φωνή της.
θέατρο Badminton- Πα και Σα: 20:00, Κυ: 19:00
Κριτική της παράστασης Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο


ΜΟΥΣΙΚΗ:

Ηρώ στο Half Note: Η Ηρώ εμφανίζεται στο Half Note και πειραματίζεται χωρίς φόβο και με πολύ πάθος σε ελληνικά και ξένα ακούσματα.
Παρασκευή και Σάββατο 21:30, Half Note (Τριβωνιανού 17)

Ελένη Τσαλιγοπούλου- Μελίνα Κανά στον Σταυρός του Νότου Plus. Οι δύο πολύ σημαντικές τραγουδίστριες του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού σε μια συναυλία με τα πιο αγαπημένα τους κομμάτια.
Σάββατο 22:30, Σταυρός του Νότου (Θαρύπου 37 και Φραντζή)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b