MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ρώσος φωτογράφος απαντά στη ρατσιστική φωτογραφία Ζούκοβα με το αντίστροφο μήνυμα

Τη δική του απάντηση στη φωτογραφία της αγαπημένης του Ρομάν Αμπράμοβιτς, Ντάσα Ζούκοβα, όπου εμφανίζεται να έχει μετατρέψει σε… καρέκλα μία μαύρη κοπέλα, έδωσε ο Ρώσος γκέι φωτογράφος, Αλεξάντερ Καργκάλτσεβ, προκαλώντας αντιδράσεις.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ο Ρώσος φωτογράφος θεώρησε πως η κίνηση της Ζούκοβα, που δημοσιεύτηκε ανήμερα της ημέρας μνήμης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, συνιστά φυλετική επίθεση αλλά και ρατσιστική δήλωση απέναντι στις τάξεις, την ισότητα, την διαφορετικότητα του χρώματος και το ρόλο της γυναίκας στη κοινωνία.

Η εν λόγω φωτογραφία της Ζούκοβα:
EBC4E8DDD969227C322111EB3CF11325

Και η φωτογραφία-απάντηση της:
zoukova

Η φωτογραφία του απεικονίζει μια αντίστοιχη πόζα, όπου όμως οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Εκείνος γυμνός κάθεται πάνω σε ένα γυμνό άνδρα που αναπαραστά μια …καρέκλα στο πάτωμα. Η φωτογραφία του δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Out There», όπου και ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Με λυπεί βαθύτατα να διαπιστώνω ότι ο ρατσισμός είναι γκλάμουρ στην πατρίδα μου και έτσι γίνεται όχι μόνο αποδεκτός αλλά και της μόδας από ανθρώπους σαν την κυρία Ζούκοβα. Η δική μου φωτογραφία αντιστρέφει την αδικία και κατά κάποιον τρόπο αποκαθιστά την ισότητα των φύλων, των φυλών και των σεξουαλικών προτιμήσεων.”

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b