MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κατρίτση, Αλιάγας και Σπύρος Φωκάς κλέβουν το Big Ben για να το νοικιάσουν στους Βρετανούς (vid)

Επειδή κάποιοι το έχουν ξεχάσει, ενώ μπορεί σε άλλους να έχει διαφύγει, ας ξαναθυμηθούμε, το βίντεο “Big Ben vs Acropolis”, που πραγματεύεται την επαναφορά των των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα. Με πρωταγωνιστές την Έλενα Κατρίτση, το Νίκο Αλιάγα και το Σπύρο Φωκά, το βίντεο έχει στόχο να κινητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, σχετικά με το ευαίσθητο αυτό θέμα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η δημιουργία του βίντεο είναι πρωτοβουλία της ιστοσελίδας bringthemback.org. Οι διαχειριστές της σελίδας συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές υπογραφές, με στόχο την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, με την επιστροφή εκείνων που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου. Ο αριθμός των υπογραφών που θα καταφέρει να επανεξεταστεί το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φτάνουν 1.000.001 συμμετοχές, ενώ μέχρι σήμερα οι υπογραφές αγγίζουν τις 145.784.

52857Όπως θα δείτε, στο βίντεο πρωταγωνιστούν ο Νίκος Αλιάγας, ο Σπύρος Φωκάς και η Έλενα Κατρίτση. Το σενάριο διακωμωδεί την πρόταση της Βρετανίας να μας… νοικιάσουν για ένα διάστημα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα για να εκτεθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, μέσα από την αρπαγή του Big Ben.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και την αίτηση συμμετοχής, θα βρείτε στο: http://bringthemback.org/ 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b