MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φ.Πλιάτσικας-Μ.Στόκας-Γ.Νταγάκη κ.α. συναντιούνται στην ίδια σκηνή

Από τις 22 Φεβρουαρίου και για 4 μόνο Σάββατα (22/2, 1/3, 8/3, 15/3), ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας 10 Χρόνια μετά την διάλυση των Πύξ Λάξ και 3 χρόνια μετά την θρυλική επανένωσή τους στο Ολυμπιακό στάδιο και στο Καυτατζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης, ξαναβρίσκονται στην ίδια σκηνή, για να παρουσιάσουν την παράσταση: «Η άλλη πλευρά του Μπλέ», με special guests το Γιώργο Χωραφά, Νάντια Σπηλιωτοπούλου και Γεωργία Νταγάκη, στο Γκάζι live.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μπάμπης Στόκας, με εκλεκτούς καλεσμένους, δείχνουν την «Άλλη πλευρά του Μπλέ», «Την άλλη πλευρά της Ελλάδας». Μιας χώρας που εξακολουθεί να παράγει σκέψη, τέχνη και πολιτισμό. Μιας χώρας με τοπολαλιά κι ακούσματα απ’ την Ήπειρο ως την Κρήτη. Μιας χώρας που έχει ακόμα φιλότιμο και δεν της αρέσει τα παιδιά της να κανιβαλίζονται και να κανιβαλίζουν. Μιας χώρας όπως την έχουν στα δικά τους μάτια όχι για να την γνωρίσουν οι ξένοι όπως γίνεται στις παραστάσεις εκτός συνόρων, αλλά για να την ξαναθυμηθούμε εμείς.

Παράλληλα Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί όπως ο Γιώργος Χωραφάς και η Νάντια Σπηλιωτοπούλου ζωντανά με τη σκηνοθετική βοήθεια του Στάθη Λιβαθινού αλλά και μέσα από βίντεο η Κάτια Γέρου, ο Δημήτρης Ήμελλος και ο Αιμίλιος Χειλάκης, με την κινηματογραφική σκηνοθεσία της Γιολάντας Μαρκοπούλου, θα αποδώσουν ποιήματα της νεοελληνικής ποίησης, μεγάλων Ελλήνων ποιητών, έργα επίκαιρα στη σημερινή εποχή που βιώνουμε.

Συμμετέχει η Γεωργία Νταγάκη (Κρητική Λύρα – Φωνή)

Την επιμέλεια της βιντεοσκόπησης, του μοντάζ, των προβολών και τον σχεδιασμό των φώτων έχει όπως πάντα ο Περικλής Μαθιέλης και τον ηχητικό σχεδιασμό ο Νίκος Παππάς κι ο Σάκης Πυριόχος. Οι μουσικοί που συμμετέχουν είναι οι Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα), Δημήτρης Καρασούλος (ηλ. κιθάρα), Ειρήνη Κετικίδη (ηλ.κιθάρα), Θανάσης Κρυπίδης (βιολί), Άγγελος Παπαδάτος (Μπάσο), Γιάννης Σκούταρης (Πλήκτρα).

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Madwalk 2025 by Three Cents: Το fashion and music project επιστρέφει με special guest την Loreen
Επίκαιρα
MTV: Τίτλοι τέλους για το θρυλικό μουσικό κανάλι
Μουσικά Νέα
Τελευταία Φορά: Νέο single από Leon Of Athens και Billie Kark
Μουσικά Νέα
Athens International Music Festival 2025: Ανοίγει αυλαία με Pinchas Zukerman στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Μουσικά Νέα
Fever Ride: Vassilina και Tamta ενώνουν δυνάμεις σε έναν ύμνο γυναικείας ελευθερίας
Μουσικά Νέα
Στο νέο του single, ο D3LTA τραγουδά για τα “Kids” της εποχής της αποξένωσης
Μουσικά Νέα
Oddity Club: Season opening με Aida Arko και Cera Khin
Μουσικά Νέα
Asmik Grigorian: Η κορυφαία σοπράνο για πρώτη φορά στο Μέγαρο
Μουσικά Νέα
David Byrne και Gorillaz οι headliners του φετινού Release Athens x SNF Nostos
Art & Culture
Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» ζωντανεύει ξανά – Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
Οι Seven of Hearts ανοίγουν τη συναυλία των Kadebostany στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
10 χρόνια Release: Πρώτος headliner ο Nick Cave