MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δεν είμαι… αυτό που φαίνομαι: Φαίνεσθαι vs Eίναι

Όλα ξεκίνησαν όταν ο φωτογράφος Steve Rosenfield, ζήτησε από διάφορους εθελοντές να ολοκληρώσουν την φράση “I am not…” δηλαδή “Δεν είμαι… “. Αυτή η φράση τέσσερα χρόνια μετά κατέληξε σε ένα διαφορετικό project, με τίτλο “What I Be Project”, όπου άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών εκθέτουν τις ανασφάλειες τους και υπερασπίζονται αυτό που στην πραγματικότητα είναι.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ο φωτογράφος ξεκίνησε το σχετικό project τον Σεπτέμβριο του 2010, εμπνευσμένος από ανθρώπους που ήρθαν αντιμέτωποι με διάφορα “εμπόδια”, όπως διατροφικές διαταραχές, χρόνιες ασθένειες, αναπηρίες και διάφορα άλλα. Σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.100 εικόνες από τη ζωή των εθελοντών, και κάθε μια κουβαλάει και μια διαφορετική ιστορία.

Το project είναι απλό: ανακαλύψτε τις ανασφάλειες σας, απορρίψτε αυτό που φαίνεται ότι είστε και γράψτε την αλήθεια μέσα σ’ ένα σύνθημα πάνω στο κορμί σας. Τα αποτελέσματα του πειράματος ήταν ένα φωτογραφικό άλμπουμ με τίτλο  “What I Be Project “, όπου εθελοντές κοσμούν με έντονα μαύρα γράμματα τα χέρια, το στήθος και τα πρόσωπά τους, με αυτό που πραγματικά είναι και όχι αυτό που βλέπουν οι άλλοι.

Ο Steve Rosenfield δήλωσε μεταξύ άλλων: “Προτρέπω κάθε θεατή να εξετάσει κάθε φωτογραφία ξεχωριστά και να θέσει τον εαυτό του στη ζωή αυτών των ατόμων. Ο στόχος είναι ο καθένας από εμάς να αισθανθεί και να παρατηρήσει την αλήθεια που αδυνατεί να δει.”

“I am not my gender”- Δεν είμαι το φύλο μου
o-GENDER-900
 
 “I am not my number” Δεν είμαι ο αριθμός μου
 o-NUMBER-900

“I am not my amputation”-
Δεν είμαι ο ακρωτηριασμός μου
o-AMPUTATION-900
 
“I am not my bulimia”- Δεν είμαι η βουλιμία μου

o-BULIMIA-900

I am not my adoption”- Δεν είμαι η υιοθεσία μου
o-ADOPTION-900

“I am not my turban”- Δεν είμαι το τουρμπάνι μου
o-TURBAN-900


I am not my thoughts” Δεν είμαι οι σκέψεις μου
o-THOUGHTS-900

“I am not my abortion”- Δεν είμαι η έκτρωση μου
o-ABORTION-900

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site “What I Be Project

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b