MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
25
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Martin Scorsese: Τι γράφει για το μέλλον του σινεμά σε επιστολή προς την 13χρονη κόρη του

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Εκτός από κορυφαίος σκηνοθέτης, ο Martin Scorsese πρέπει να είναι κι ένας από τους πιο φανατικούς σινεφίλ στον κόσμο. Τις απόψεις του, την αγωνία του, αλλά και την αισιοδοξία του για το μέλλον του σινεμά, ένα θέμα που τον απασχολεί ιδιαίτερα, τα εκφράζει σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιστολή.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

O Scorsese σε ανοιχτή επιστολή, που απευθύνεται προς την 13χρονη κόρη του Fransesca Scorsese, μιλάει με αισιοδοξία για το μέλλον του σινεμά: “Νομίζω ότι το μέλλον είναι λαμπερό” γράφει χαρακτηριστικά.

Ο σκηνοθέτης θεωρεί ότι σκηνοθέτες, όπως ο  Wes Anderson, ο Richard Linklater, ο David Fincher, ο Alexander Payne, οι αδερφοί Coen, ο James Gray και ο Paul Thomas Anderson, αντιστέκονται στις κυρίαρχες τάσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας, κάτι που του δίνει κουράγιο, όπως παραδέχεται.  Επίσης, δηλώνει ότι τον συγκινούν καλλιτέχνες που συνεχίζουν να κάνουν ταινίες σε όλον τον κόσμο, στη Γαλλία, στη Νότια Κορέα, στην Αγγλία, στην Ιαπωνία, στην Αφρική. “Γίνεται όλο και πιο δύσκολο, αλλά καταφέρνουν να ολοκληρώνουν τις ταινίες τους.”

O Scorsese εκτιμά ότι η τέχνη του σινεμά και η βιομηχανία του σινεμά αρχίζουν να ακολουθούν διαφορετικές κατευθύνσεις. Και εικάζει πως όλο και περισσότερο οι μεγάλες αίθουσες θα παίζουν ταινίες, που δίνουν έμφαση στα εφέ και την τεχνολογία, ενώ μικρότερες αίθουσες θα παίζουν καλλιτεχνικές ταινίες.

 
Κι όμως, για τον σκηνοθέτη, το μέλλον είναι φωτεινό. “Για πρώτη φορά στην ιστορία της συγκεκριμένης μορφής τέχνης, οι ταινίες μπορούν να γίνουν με πολύ λίγα χρήματα. Αυτό ήταν ανήκουστό, όταν εγώ μεγάλωνα και εξαιρετικά φτηνές ταινίες ήταν πάντα η εξαίρεση, παρά ο κανόνας. Τώρα ισχύει το αντίστροφο. Μπορείς να έχεις όμορφες εικόνες από κάμερες χαμηλού κόστους.” γράφει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.
Επίσης, επισημαίνει κάτι που κινδυνεύουν κάποιοι να ξεχάσουν στην εποχή μας, που δίνει τόση έμφαση στην υψηλή τεχνολογία: “Τα εργαλεία δεν κάνουν την ταινία. Εσύ κάνεις την ταινία”. Μνημόνευσε, ακόμη και κάποια λόγια του John Cassavetes, φίλου του και δασκάλου του. “Πρέπει να είσαι απολύτως αφοσιωμένος στο έργο, πρέπει να δίνεις τα πάντα από τον εαυτό σου σε αυτό και πρέπει να προστατεύεις την αρχικά σπίθα που σε έκανε να δημιουργήσεις την ταινία. Πρέπει να την προστατεύσεις με τη ζωή σου!”

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Christopher Nolan από το σαλόνι μας: Τι βλέπουμε αυτό το ΣΚ στην TV;
Cine News
Η νέα ταινία της Ζακλίν Λέντζου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ Βενετίας
Cine News
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας γίνεται «εισιτήριο» για τα βραβεία BAFTA
Cine News
Το ERTFLIX αποχαιρετά τη Μαίρη Λίντα μ’ ένα ξεχωριστό αφιέρωμα
Cine News
Το Full Moon Sleepover επιστρέφει: Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ξενυχτά με Steven Spielberg
Cine News
Το “αντίο” της Finos Film στην αξεπέραστη Μαίρη Λίντα: «Μια φωνή που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι»
Cine News
Ο Νόλαν πριν το φαινόμενο της «Οδύσσειας»: Δείτε τις τρεις πρώτες του ταινίες στο Cinobo
Cine News
2o Potidania Film Festival: Διήμερο αφιερωμένο στον κινηματογράφο, την εκπαίδευση και τη δημιουργική ανταλλαγή
Cine News
Δημοτική Αγορά Κυψέλης: Γίνεται υπαίθριο σινεμά με δωρεάν προβολές όλο το καλοκαίρι
Cine News
Δημόσιο Πρόσωπο: Ο ΛΕΞ στη νέα ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη εμπνευσμένη από την ελληνική rap σκηνή
Cine News
«Κάμπινγκ»: Νέες backstage εικόνες από τα γυρίσματα της κωμικής σειράς του MEGA
Cine News
It Was Just an Accident: Ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών στην TV – Τι να δεις αυτή την εβδομάδα