MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δέντρα για πέταμα…

Δέντρα που «φορούν» ακόμη τα γιορτινά φωτάκια τους, κείτονται έξω από σπίτια, πλάι στα σκουπίδια και κάτω από γέφυρες…Aπό τη Βασιλική Κοτζιά

Monopoli Team

Και εκεί που νομίζεις ότι η μεθεόρτια μελαγχολία έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της, με τα απομεινάρια του γλεντιού ολόγυρά σου και τον αμείλικτα βαρετό Ιανουάριο μπροστά σου, συνειδητοποιείς ότι έχεις ακόμη ένα επιπρόσθετο χρέος: το ξεστόλισμα. Και έπειτα, σαν να μην φθάνει η λειψή όψη του σαλονιού χωρίς το δεντράκι, έχεις και τα γυμνά (πρώην) έλατα στο δρόμο, δίπλα στους κάδους. Μαντεύω ότι πολλά φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα θα αποτελέσουν καύσιμη ύλη στην Ελλάδα της αναβίωσης του τζακιού, ωστόσο, αρκετά θα «στολίσουν» τα πεζοδρόμια.

Τα δέντρα που καταλήγουν στο δρόμο την επαύριο της γιορτής, ενέπνευσαν έναν φωτογράφο από την Ουγγαρία, να δημιουργήσει μία συλλογή που είναι παράδοξα όμορφη μέσα στη θλίψη της. Δέντρα που «φορούν» ακόμη τα γιορτινά φωτάκια τους, κείτονται έξω από σπίτια, πλάι στα σκουπίδια και κάτω από γέφυρες.

Ο Gergo Gosztom δεν παρακινείται από περιβαλλοντικές ανησυχίες. Η ιδέα του πηγάζει από τον εφήμερο χαρακτήρα των εορτών. Τον εντυπωσιάζει ο τρόπος με τον οποίο περνάμε από τη μία εποχή στην άλλη, το πόσο εύκολα και ανώδυνα ξεφορτωνόμαστε τα χαρακτηριστικά μιας γιορτής και προχωράμε στην επόμενη.

Η ζωή συνεχίζεται…

Πηγή: metamatic:taf

dentra1 dentra3
 

 

Περισσότερα από Editors