MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νύφες: Η ιστορία του ελληνικού νυφικού σε έκθεση του Μουσείου Μπενάκη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο γάμος είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή της γυναίκας κι ένας πολύ σημαντικός θεσμός στην ιστορία κάθε κοινωνίας. Μέσα από αυτό το πρίσμα η έκθεση «Νύφες: Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα» παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία ενδυμάτων από τις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη στο κτήριο της Οδού Πειραιώς.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ξεκινώντας από τις ελληνικές τοπικές ενδυμασίες του 19ου αιώνα και περνώντας στην ευρωπαϊκή μόδα, με μια παρουσίαση νυφικών από τα τέλη του 19ου έως τις αρχές του 21ου αιώνα, οι «Νύφες» φιλοδοξούν να αναδείξουν την ποικιλία των σχημάτων και των διακοσμητικών στοιχείων που παρουσιάζουν τα νυφικά ενδύματα της περιόδου, και μέσω αυτής της ποικιλίας την ιδιαίτερη κοινωνική και βιωματική λειτουργία του νυφικού φορέματος.

Από τα κομψά και περίτεχνα νυφικά του τέλους του 19ου αιώνα έως τις πρωτοποριακές δημιουργίες των σύγχρονων σχεδιαστών και τις εκκεντρικές εμφανίσεις των νυφών του 21ου αι., η δημιουργία του νυφικού ενδύματος συμβαδίζει με τις τάσεις της μόδας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αντλώντας συχνά έμπνευση από σχήματα του παρελθόντος ή προαναγγέλλοντας τη μόδα του αύριο.

Η έκθεση εντάσσεται στον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, και με το υλικό που παρουσιάζει, το οποίο προέρχεται κατά κύριο λόγο από δωρεές, αποτελεί ένα φόρο τιμής στους δωρητές του Ιδρύματος. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 22 Ιανουαρίου και η έκθεση θα διαρκέσει από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 6 Απριλίου.

Εισιτήρια: 5€, €2,5

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Μια λοξή ιστορία από τα ΚΑΠΗ Αλίμου στα σινεμά
Επίκαιρα
Νέος δασμός 3 ευρώ στις αγορές από Temu, Shein – Πώς υπολογίζεται
Επίκαιρα
Μητρώο Ακινήτων: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 1.000 ευρώ – Τι αλλάζει σε επιδόματα και ΕΝΦΙΑ
Επίκαιρα
Ποια χώρα «καίει» περισσότερο ρεύμα όταν χτυπούν οι καύσωνες;
Αφιέρωμα
Κοινοί Θνητοί: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το επαναστατικό συγκρότημα
Αφιέρωμα
5.5.1989: Όταν ο Nick Cave ταρακούνησε το «Ρόδον»
Art & Culture
Τι έφερε η “ανάσταση” της «Μήδειας» στην Επίδαυρο
Επίκαιρα
Ποιοι δρόμοι κλείνουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και την Καλλιθέα
Αφιέρωμα
Τι κρατά τους Black Veil Brides ζωντανούς στην post-emo εποχή; Η απάντηση έρχεται στο Release Athens
Art & Culture
Ο David Byrne έβαλε φωτιά στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ
Art & Culture
Η Ύδρα στο επίκεντρο της τέχνης και του σινεμά με τη θερινή έκδοση του ArtCinema
Art & Culture
Τα Καλογεράκια πάνε στην Εύβοια με το “Μέλισμα” της ΕΛΣ