MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Τριήμερο των Φώτων;

Για καλή μας τύχη το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου χρόνου συνοδεύεται με την επίσημη αργία των Θεοφανείων. Όσοι απομείνετε στην πόλη, γεμίστε το τριήμερο που ακολουθεί με απολαυστικές βόλτες, μουσικές βραδιές και θεατρικά δρώμενα εντελώς δωρεάν.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 4 Ιανουαρίου:

– “eros by Beetroot
Η νέα έκθεση της γνωστής εικαστικής ομάδας Beetroot θα βρίσκεται και αυτό το Σάββατο στην γκαλερί a.antonopoulou.art. Η Beetroot με τη νέα αυτή έκθεση στηρίζει την τελευταία ίσως ελπίδα του κόσμου μας: τον έρωτα!

– “Η Εύη Σιδηροπούλου στο Bios
Το Μπαρ πάνω από το bios υποδέχεται την Εύη Σιδηροπούλου το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, στο πρώτο πάρτι του νέου χρόνου. Η ζεστή φωνή της απογευματινής ζώνης του θρυλικού ραδιοφώνου του Best και μία από τις πιο δραστήριες γυναίκες DJs της Αθήνας για πρώτη φορά στα decks του πρώτου ορόφου. Ώρα Προσέλευσης: 22.30

Κυριακή 5 Ιανουαρίου:

– “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, σας καλεί την πρώτη Κυριακή του νέου χρόνου να γνωρίσετε την πόλη σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με ξεναγό την Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 35 άτομα, σημείο συγκέντρωσης: είσοδος του Μουσείου, ώρα: 10.30) ή να “βολτάρετε” στην Αρχαία Αγορά με την καθοδηγητική γραμμή της ξεναγού Άρτεμης Σκουμπουρδή.

Passport project στο Zp87
Την σχέση μας με το ξένο, το “άλλο”, το διαφορετικό, πραγματεύεται η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project.
“…γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ’ τις πατρίδες…” Ο μετανάστης και το αναγκαστικό βίαιο ταξίδι του γίνεται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από κείμενα και 20 διασκευασμένα τραγούδια, σύγχρονα, δημοτικά και ethnic, το ταξίδι του καθενός από μας γιατί όλοι είμαστε εν δυνάμει μετανάστες, γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.

– “Κραυγή αγάπης στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Κύκλου όπερας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παρουσιάζεται την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο, η μουσικοθεατρική παράσταση «Κραυγή αγάπης» στο Φουαγέ του θεάτρου Ολύμπια. Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση για τους δύσκολους έρωτες, όπως αποτυπώνονται στα τραγούδια των Φρανσίς Πουλένκ, Κλωντ Ντεμπυσσύ, Γκαμπριέλ Φωρέ, Ανρί Ντυπάρκ κ.ά. παρουσιάζεται σε μορφή μουσικού-θεατρικού αναλογίου σε κείμενο, σκηνοθεσία και σύλληψη της ηθοποιού, μουσικού και συγγραφέα θεατρικών κειμένων Μάγδας Μαυρογιάννη, μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Γιάκα και με την υψίφωνο Μαρία Κόκκα στον βασικό ερμηνευτικό ρόλο.

Σάββατο και Κυριακή:

– “Το Mπουλούκι στη Δήλο
Το Μπουλούκι, έργο βασισμένο στην κινηματογραφημένη σειρά του Τάσου Ψαρρά για την ΕΡΤ, παρουσιάζεται από τους απόφοιτους ηθοποιούς της σχολής θεάτρου ‘δήλος’ – Δήμητρα Χατούπη. Υπόθεση: Μια ομάδα θεατρίνων τριγυρίζει τα χωριά της ελληνικής επαρχίας, τη δεκαετία του 1960. Το οδοιπορικό ενός περιοδεύοντα θιάσου από την ακμή μέχρι την απόλυτη παρακμή και την πτώση των μπουλουκιών, λίγο πριν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Η ζωή και οι περιπέτειές τους, στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια, οι αγωνίες και οι σχέσεις τους, η ελληνική επαρχία και οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής. (Απαραίτητη κράτηση θέσεων: 210-5203.562, 6949-926.183)

– “Jazz in the art στο Polis Art Cafe”
Η εικαστικός Μάιρα Στέφου, χρησιμοποιώντας κάρβουνο, ακουαρέλλα, μελάνι και ακρυλικά σε καμβά, αποτυπώνει αφαιρετικά φωτογραφικές στιγμές των μεγάλων προσωπικοτήτων της Jazz σκηνής, από την δεκαετία του ’20, έως και σήμερα. Με επιρροές από τον ιμπρεσσιονισμό και τα κόμικς, διατηρώντας την ασπρόμαυρη αισθητική της ατμόσφαιρας των χώρων διασκέδασης του μεσοπολέμου, η εικαστικός τονίζει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Jazz που αποτελεί το μοναδικό ίσως μουσικό είδος του οποίου οι δημιουργοί οφείλουν να έχουν κατακτήσει πλήρως την τεχνική, ώστε να την αποδομήσουν ανοίγοντας νέους δρόμους έκφρασης. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 10 π.μ. μέχρι αργά το βράδυ.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου:

– “Tα σμυρνέικα συναντούν την… όπερα στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, ο Φώτης Κότσιφας (φωνή, κιθάρα) και ο Φώτης Κόλλιας (μπουζούκι) γιορτάζουν τα φώτα και τη μουσική μ’ ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο ηχόχρωμα των τενόρων της Σμύρνης, που συνδύαζαν το καφέ Αμάν με την οπερέτα και το κλασικό τραγούδι. 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b