MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Προβολές με ελεύθερη είσοδο διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, ξεκινώντας με την προβολή των Τρωάδων του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη στις 8 Ιανουαρίου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου λειτουργεί με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν προβολές επιλεγμένων κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου μήκους, σεμινάρια θεωρίας και εξοικείωσης με την τεχνική και αισθητική του κινηματογράφου, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, θεματικά αφιερώματα, καθώς και αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες.

Σημειώνει ο κ. Αντώνης Μπούτσης, Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου: “Τα χρόνια που πέρασαν, ζήσαμε το φαινόμενο της εξαφάνισης των κινηματογραφικών αιθουσών που υπήρχαν στο Ταύρο και το Μοσχάτο , όπως συνέβη άλλωστε σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα σήμερα στην πόλη μας να υπάρχουν μόνο δυο θερινοί Δημοτικοί Κινηματογράφοι το «Σινέ Νέα Μασκώτ» στον Ταύρο και το «Σινε Κήπος» στο Μοσχάτο. Η δημιουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης θα καλύψει το κενό που υπάρχει τους χειμερινούς μήνες, χαρίζοντας στους δημότες μας και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, την προαγωγή του πολιτισμού και της κινηματογραφικής τέχνης ειδικότερα, μέσα από την ανάπτυξη πολύπλευρων δραστηριοτήτων.”

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης είναι με ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 2103418579 Δευτέρα-Παρασκευή 11π.μ.-2μ.μ. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει και στα αλλά προγράμματα της Κινηματογραφικής Λέσχης μπορεί να γίνει Μέλος της Λέσχης μετά από επικοινωνία με το Γραφείο του Πνευματικού Κέντρου π. Δημαρχείο Ταύρου τηλ. 213 2036213 ή 213 2019636.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Ιανουαρίου 2014, στις 21:00
ΤΡΩΑΔΕΣ (Αρχαία Τραγωδία βασισμένη στο έργο του Ευριπίδη – Διάρκεια 109΄)
Από την τριλογία του Μιχάλη Κακογιάννη : «Ηλέκτρα», «Τρωάδες» και «Ιφιγένεια» που διαγωνίστηκαν και προβλήθηκαν στα εγκυρότερα φεστιβάλ παγκοσμίως και απέσπασαν πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

Μετά την πτώση της Τροίας οι αιχμάλωτες γυναίκες περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους η βασίλισσα Εκάβη που θρηνεί το χαμό της οικογένειας και της πόλης της και η χήρα του Έκτορα η Ανδρομάχη η οποία πρόκειται να αντιμετωπίσει ακόμα μια τραγωδία καθώς οι νικητές σκοτώνουν το νεαρό σε ηλικία γιο της. Και ενώ ο Μενέλαος συναντά την άπιστη Ελένη, την αιτία αυτού του πολέμου, η μάντισσα Κασσάνδρα προμηνύει τα κακά που θα βρουν τους νικητές στο δρόμο για την πατρίδα. Βραβείο Διεθνούς Οργανισμού Ειρήνης.

Συντελεστές
Διεύθυνση Φωτογραφίας : Άλφιο Κοντίνι
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Ηθοποιοί: Κάθριν Χέρμπορν, Βανέσα Ρέντγκρεηβ, Ζενεβιέβ Μπυζόλντ, Ειρήνη Παπά, Μπράιαν Μπλεστ, Πάτρικ Μαγκί

Πληροφορίες:
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Είσοδος Ελεύθερη
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: 210 3418579, Δευτέρα- Παρασκευή 11:00 – 14:00

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Όταν οι ιστορίες βρίσκουν φωνή: Προβολή ταινίας & συζήτηση με τους συμμετέχοντες του προγράμματος Voices in Motion
Cine News
Δύο μαύρα πουκάμισα: Ξεκίνησαν στην Κρήτη τα γυρίσματα για τη νέα σειρά του MEGA
Cine News
Το The Bear επιστρέφει για μια τελευταία φορά – Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Art & Culture
Η Ύδρα στο επίκεντρο της τέχνης και του σινεμά με τη θερινή έκδοση του ArtCinema
Cine News
Ραντεβού στο Notting Hill ή στο… House of the Dragon; Τι αξίζει να δεις αυτό το ΣΚ στην TV
Cine News
Κάμπινγκ: Μόλις κυκλοφόρησαν τα πρώτα καρέ της νέας σειράς του MEGA
Cine News
4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει το rough cut της νέας του ταινίας
Cine News
Η COSMOTE TV γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ένα ξεχωριστό τηλεοπτικό αφιέρωμα
Cine News
«Ελληνικές Μικρές Ιστορίες»: Οι βραβευμένες ταινίες από τις Νύχτες Πρεμιέρας ταξιδεύουν στα μουσεία του ΠΙΟΠ
Cine News
Πρόγονοι: Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή στην Πειραιώς 260
Cine News
Βραβεία Ίρις 2026: Σάρωσε το «Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ» – Όλοι οι νικητές
Cine News
«Ελλάδα 3.0»: Πώς τρεις διαφορετικές ταινίες κατέληξαν να μιλούν για την ίδια Ελλάδα