MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Τα Χριστούγεννα έφτασαν για τα καλά και μόνο μια απλή βόλτα στο κέντρο της στολισμένης Αθήνας είναι ιδανική απόδραση. Παράλληλα βέβαια η πόλη μας προσφέρει δράσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις εντελώς δωρεάν. Επιλέξτε ποιες από τις παρακάτω προτάσεις προτιμάτε και διασκεδάστε το!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου:

– “Η Συμφωνική Ορχήστρα Δ. Αθηναίων σε έργα Fauré, Debussy, Bizet, Mozart
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας, στο πλαίσιο του αφιερώματος “Παιδί & Παιχνίδι στη Ζωή και την Τέχνη”, παρουσιάζει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 19.30 στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στη συναυλία “Το παιδικό παιχνίδι στο πεντάγραμμο”, με κλασικά έργα μεγάλων συνθετών που έχουν σχέση με το παιχνίδι.

– “eros by Beetroot
Η νέα έκθεση της γνωστής εικαστικής ομάδας Beetroot εγκαινιάζεται το Σάββατο 14/12 στην γκαλερί a.antonopoulou.art. Θέμα της, ο έρωτας! Η Beetroot με τη νέα αυτή έκθεση στηρίζει την τελευταία ίσως ελπίδα και πρακτική της αγνής ανθρώπινης έλξης: τον έρωτα!

– “Μαύρο Φως 1 στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα
Από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, η θεατρική ομάδα Ανέμη παρουσιάζει την παράσταση “Μαύρο Φως 1” στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα, με ελεύθερη στο κοινό είσοδο. Πρόκειται για μια μουσικ-θεατρική σουρεαλιστική δημιουργία που αναφέρεται στην εποχή που ζούμε. Mια σύνθεση με εικόνες σατιρικές, κλοουνίστικες, ποιητικές, βίαιες και τρυφερές με άξονα την Ελλάδα του σήμερα.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου:

– “Χριστούγεννα στην Πλατεία Συντάγματος
Κατασκευές, εικαστικά εργαστήρια, παιχνίδι με σαπουνόφουσκες και ξυλοπόδαρους, συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων και αφηγήσεις παραμυθιών είναι όλες οι δράσεις που μπορείτε να χαρείτε δωρεάν στην καρδιά της πόλης.

– “2o Athens Green Hackathon
Το Green Hackathons σας προσκαλεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στον χώρο του coLab Workspace, σε μία σειρά εκδηλώσεων στις οποίες προγραμματιστές “συναντιούνται” για να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν νέες ιδέες με στόχο ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

– “Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γιορτάζει με χριστουγεννιάτικες ιστορίες και μύθους από το Δωδεκαήμερο. Η αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη θα παρουσιάσει παραμύθια των Χριστουγέννων και ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Ψειμάδας θα επενδύσει με μουσική και ήχους την αφήγηση. Στο τέλος μικροί και μεγάλοι θα τραγουδήσουμε μαζί κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Η εκδήλωση θα γίνει στη μεγάλη αίθουσα του Βωμού, στο ισόγειο του Μουσείου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5-12 χρόνων και περιλαμβάνει κεράσματα για τα παιδιά.

– “Χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Οι μικροί επισκέπτες του μουσείου θα κατασκευάσουν κάρτες και στολίδια, εμπνευσμένα από βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες και άλλα αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου, που εικονογραφούν διαφορετικά επεισόδια από την αφήγηση της Γέννησης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 8 ετών. Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 2139507.

Σάββατο και Κυριακή:

– “Το Mπουλούκι στη Δήλο
Το Μπουλούκι, έργο βασισμένο στην κινηματογραφημένη σειρά του Τάσου Ψαρρά για την ΕΡΤ, παρουσιάζεται από τους απόφοιτους ηθοποιούς της σχολής θεάτρου ‘δήλος’ – Δήμητρα Χατούπη. Υπόθεση: Μια ομάδα θεατρίνων τριγυρίζει τα χωριά της ελληνικής επαρχίας, τη δεκαετία του 1960. Το οδοιπορικό ενός περιοδεύοντα θιάσου από την ακμή μέχρι την απόλυτη παρακμή και την πτώση των μπουλουκιών, λίγο πριν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Η ζωή και οι περιπέτειές τους, στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια, οι αγωνίες και οι σχέσεις τους, η ελληνική επαρχία και οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής. (Απαραίτητη κράτηση θέσεων: 210-5203.562, 6949-926.183)

– “Είσαι άνεργος; Κάνε αίτηση για ένα δωρεάν σεμινάριο από παράγοντες της αγοράς
Το WeCreateHarmony (WHC), το NewSchool.Athens, το Fresh.edu.gr και η Μindworks παρουσιάζουν το “WeCreateHarmony Πρόγραμμα για Ανέργους”, μια καινοτομική δράση που στόχο έχει την εκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακά μέσα και επικοινωνία από παράγοντες της αγοράς, κατόπιν συνέντευξης και αίτησης συμμετοχής. 

– “Λαχταριστός Μπουφές Ομορφιάς στα καταστήματα Fresh Line”
Στο River West στον Πειραιά, τα καταστήματα Fresh Line διοργανώνουν τετραήμερο Λαχταριστό Μπουφέ Ομορφιάς, με ολόφρεσκες μάσκες ομορφιάς, χειροποίητους λουκουμάδες από σαπούνι και πολλά άλλα τα οποία σερβίρονται εντελώς δωρεάν. Αν θέλετε βέβαια να αγοράσετε και κάτι να ξέρετε πως θα βγείτε κερδισμένοι, δεδομένου των προσφορών. (με αγορές άνω των 25 ευρώ, δώρο ένα αφρόλουτρο, με αγορές άνω των 35 ευρώ, δώρο ένα αφρόλουτρο και ένα γαλάκτωμα σώματος, με οποιαδήποτε αγορά, δώρο μια κρέμα χεριών.)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b