MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μικροσκοπικά, απεγνωσμένα ανθρωπάκια

Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στη δουλειά του Ισαάκ Κορντάλ στο πρώτο και πιο άμεσο επίπεδο του μηνύματος: μικροσκοπικοί υπάλληλοι γραφείου, γκρίζοι από το χρώμα του τσιμέντου που ο ισπανός καλλιτέχνης χρησιμοποιεί για να τους δημιουργήσει, βλέπουν με απόγνωση το περιβάλλον γύρω τους να καταστρέφεται και στέκονται αβοήθητοι και χαμένοι σφίγγοντας τους χαρτοφύλακές τους και κοιτάζοντας τυφλά πίσω από τα χοντρά τους γυαλιά…Από τον Γρηγόρη Μηλιαρέση

Monopoli Team

Και δε θα έχουν άδικο καθώς το μήνυμα είναι πολύ δυνατό και ιδιαίτερα επίκαιρο, ειδικά σε μια εποχή που ο δυτικός πολιτισμός δείχνει να περνάει τη μεγαλύτερη κρίση του μετά τον πόλεμο.

Αυτό που βρίσκω εγώ πιο συναρπαστικό στη δουλειά του 39χρονου γλύπτη πάντως, είναι ο τρόπος που τοποθετεί τα ανθρωπάκια του μέσα στο αστικό περιβάλλον, μετατρέποντας ανώνυμες γωνίες των Βρυξελλών, του Άμστερνταμ, του Λονδίνου, της Βαρκελώνης, του Μιλάνου ή του Βερολίνου σε σκηνές διεξαγωγής του δράματός τους. Συχνά αθέατοι στο μάτι του περαστικού, οι ηθοποιοί του κ. Κορντάλ περιμένουν να τους ανακαλύψει κάποιος ευαισθητοποιημένος στη λεπτομέρεια και εξοικειωμένος να βλέπει εκεί που οι άλλοι απλώς κοιτάζουν. Χωρίς να υποτιμώ καθόλου την αξία του Ισαάκ Κορντάλ σαν γλύπτη, θεωρώ ότι εκεί που λάμπει πραγματικά είναι σαν «micro-installation artist» και σαν μεταμορφωτής των πόλεων που θεωρούμε δεδομένες επειδή ζούμε μέσα τους.

Πηγή: metamatic:taf

isaac-cordal-1

Περισσότερα από Editors