MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σεραφείμ: Θα αφορίσει όσους βουλευτές ψηφίσουν σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών- Τι άλλα “ωραία” έχει πει στο παρελθόν!

Απειλεί με αφορισμούς βουλευτές ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, με το θέμα της τροπολογίας που φέρεται ότι είναι έτοιμη να προωθήσει η Κυβέρνηση για την επέκταση του «Συμφώνου Συμβιώσεως» στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και στα ομόφυλα ζευγάρια ή την αντίστοιχη πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Την παραπάνω απειλή προς τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου ο κ.Σεραφείμ την διατυπώνει σε μία ανακοίνωση εννέα σελίδων. Σε αυτήν ο μητροπολίτης «αφορίζει» την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. 

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σεραφείμ λέει ότι “για το σύνολο δε των Αγίων Πατέρων η ομοφυλοφιλία είναι το πιο σιχαμερό και ακάθαρτο αμάρτημα. Η υποστήριξη και αθώωση της ομοφυλοφιλίας αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς το Θεό – Δημιουργό του ανθρώπου σε άρσεν και θήλυ και βλάσφημη κατάργηση του Ευαγγελίου.” Μπλέκοντας το θεολογικό λόγο με όρους της ψυχιατρικής, ο Μητροπολίτης Περαιώς  δηλώνει χαρακτηριστικά: “η δηλωθείσα πρόθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να προωθήσει στον λεγόμενο αντιρατσιστικό Νόμο σχετική τροπολογία θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας.”

Και ο Μητροπολίτης Πειραιώς καταλήγει

«1. Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής τῆς ὕβρεως κατά τοῦ Θεοῦ και των ανθρώπων.
2. Αποστέλλομε επειγόντως αίτηση εκτάκτου συγκλήσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ἀντιμετώπιση του θέματος και την επιβολή των δεόντων κατά το εξαίρετο παράδειγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Μολδαυΐας και
3. Εντός της Κανονικής μας δικαιοδοσίας και εν τω πλαισίω των Κανονικών μας αρμοδιοτήτων θα επιβάλουμε την ποινή του αφορισμού σε όσους Βουλευτές ψηφίσουν αυτή την επαίσχυντο και επονείδιστο ύβρι». 

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος την απειλή του Μητροπολίτη Πειραιώς. 
«Γαμώτο. Να μην εκλέγομαι στον Πειραιά. Γκαντεμιά»,
έγραψε ο Πέτρος Τατσόπουλος στον λογαριασμό του στο facebook, το βράδυ της Τετάρτης.  

ΤΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Στο παρελθόν ο εν λόγω Μητροπολίτης έχει διατυπώσει δηλώσεις- σοκ. Έχει  απειλήσει ότι δεν θα έχουν θέση στην εκκλησία όσοι ψηφίσουν υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς θα έχουν καταπατήσει το νόμο του Θεού. (Λες και δεν υπάρχουν άνθρωποι σε διάφορα επαγγέλματα, που δουλεύουν κυριακάτικα!)

Επίσης, έχει υποστηρίξει το ανιστόρητο ότι ο Χίτλερ ήταν “όργανο του παγκοσμίου Σιωνισμού με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από την Ευρώπη και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία”. (Ειναι όργανο των συμφερόντων σου όποιος επιχειρεί γεννοκτονία εις βάρος σου;).

Επίσης έχει καλέσει σε μονομαχία τον Αρχιεπίσκοπο των εν Αθήναις καθολικών κ. Νικόλαο Φώσκολο, όχι με όπλα, αλλά με αγιασμούς. Νικητής θα είναι όποιος καταφέρει να κάνει το νερό που θα έχει ευλογήσει, να κρατήσει περισσότερο στο χρόνο. Ο αγιασμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκτιμούσε τότε ο μητροπολίτης Σεραφείμ, θα ευωδιάζει (“θά εὐωδιάζη ἄσηπος”), ενώ της Ρωμαιοκαθολικής “θά ὄζη φρικωδῶς”.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b