MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θέρμανση – με δυο γλάστρες

Χειμώνας έρχεται, η συζήτηση περί θέρμανσης έχει… αναθερμανθεί (και όχι μόνο στην Ελλάδα: ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει ότι στην Ιαπωνία η έννοια «κεντρική θέρμανση» δεν έχει ακριβώς νόημα και καθένας κάνει ό,τι καταλαβαίνει για να ζεσταθεί) οπότε ένα βίντεο που πέτυχα τις προάλλες στο YouTube ίσως φανεί χρήσιμο –σε κάθε περίπτωση η ιδέα που παρουσιάζει είναι πρωτότυπη, εξαιρετικά φτηνή και, αν πιστέψουμε τον εμπνευστή της, αρκετά αποτελεσματική τουλάχιστον για μικρούς χώρους.Από τον Γρηγόρη Μηλιαρέση

Monopoli Team

Ο βρετανός δημοσιογράφος και εικονολήπτης Ντίλαν Γουΐντερ (και ας αφήσουμε ασχολίαστο το όνομα), επινόησε μια μέθοδο που θερμαίνει ικανοποιητικά το σχετικά μικρό γραφείο του έναντι λιγότερο από δέκα σεντς του ευρώ την ημέρα. Η ιδέα συνδυάζει ένα μεταλλικό ταψί μέσα στο οποίο μπαίνουν τέσσερα κεράκια ρεσό και δύο σχετικά μικρές κεραμικές γλάστρες τοποθετημένες η μια πάνω στην άλλη και πάνω από τα κεράκια και στηρίζεται στην πυράκτωση της μιας γλάστρας και στη ροή θερμού αέρα μεταξύ τους· ακούγεται κάπως περίπλοκο αλλά η εφαρμογή είναι απλούστατη και το βίντεο δεν αφήνει ερωτηματικά.

Με τη γνωστή διαδικασία του viral, το βίντεο του 55χρονου κ. Γουΐντερ πλησιάζει τα τρία εκατομμύρια θεάσεις σε δύο εβδομάδες –το γεγονός είναι κάπως αστείο αν διαβάσει κανείς σε ένα άλλο σάιτ με το οποίο συνεργάζεται μια εξαιρετικά πονεμένη (και εξόχως καφκική) ιστορία που του συνέβη με το YouTube και που του στέρησε ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός του. Δεν ξέρω αν με την αυτοσχέδια θερμάστρα θα καταφέρει να ορθοποδήσει αλλά σίγουρα με έβαλε σε σκέψεις για το φετινό χειμώνα στο Τόκιο.

Πηγή: metamatic:taf

Περισσότερα από Editors