MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το Νοέμβριο θα βγούμε στην πόλη μας και θα απολαύσουμε όσα μας προσφέρει εντελώς δωρεάν. Θέατρο, μουσική, εργαστήρια για παιδιά και βιβλία για όλους, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές μας!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 23 Νοεμβρίου:

– “Afrodyssey Orchestra live στο Bios
To φρέσκο εγχώριο σχήμα, Afrodyssey Orchestra, θα εμφανιστούν στο Bios για να παρουσιάσουν το νέο τους ήχο, με ελεύθερη είσοδο.

– “Blind Music Dates‏ στο Zp87
Ο Αλέκος Βρέτος, ο Μάριος Στρόφαλης και ο Βαγγέλης Καρύπης, τρεις μουσικοί και συνθέτες, συναντιούνται για πρώτη φορά σε μουσικά μονοπάτια της Ανατολής και σε αυτοσχεδιασμούς πάνω σε δικές τους συνθέσεις, στο πλαίσιο του Blind Music Dates που διοργανώνει το Zp87.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου:

– “Απογεύματα στο φουαγιέ της Λυρικής Σκηνής
Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει και φέτος τον επιτυχημένο θεσμό των συναυλιών στο φουαγέ, και φιλοξενεί αυτή την Κυριακή τη μουσική παράσταση “Ωδικά Πτηνά”. Με αφορμή τη σύνθεση του Γιώργου Κουμεντάκη Ενας κοτσυφός στο Φαράγγι του γρύλλου για κουιντέτο πνευστών (α’ εκτέλεση), το κουιντέτο πνευστών «Αίολος» παρουσιάζει μια συναυλία με έργα επηρεασμένα από τους ήχους και τα τραγούδια των πουλιών. Θα ακουστούν έργα των Καρέλ Χούσα, Πέτερις Βασκς και Γιώργου Τσοντάκη. Ώρα:18.00

Σάββατο και Κυριακή:

– “Bookwave 2013: Εργαστήρια για παιδιά και βιβλία στο Μουσείο Μπενάκη
Ένα Σαββατοκύριακο βιβλιοφαγίας προσβάσιμο σε ΟΛΑ τα παιδιά φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη από τις 21 μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, με σκοπό την προσφορά καινούριων -ή σχεδόν καινούριων- παιδικών βιβλίων σε βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και ιδρυμάτων της Αττικής. Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη διοργανώνει δωρεάν εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

– “Το Mπουλούκι στη Δήλο
Το Μπουλούκι, έργο βασισμένο στην κινηματογραφημένη σειρά του Τάσου Ψαρρά για την ΕΡΤ, παρουσιάζεται από τους απόφοιτους ηθοποιούς της σχολής θεάτρου ‘δήλος’ – Δήμητρα Χατούπη. Υπόθεση: Μια ομάδα θεατρίνων τριγυρίζει τα χωριά της ελληνικής επαρχίας, τη δεκαετία του 1960. Το οδοιπορικό ενός περιοδεύοντα θιάσου από την ακμή μέχρι την απόλυτη παρακμή και την πτώση των μπουλουκιών, λίγο πριν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Η ζωή και οι περιπέτειές τους, στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια, οι αγωνίες και οι σχέσεις τους, η ελληνική επαρχία και οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά. (Απαραίτητη κράτηση θέσεων: 210-5203.562, 6949-926.183 (12 μ.μ.-8 μ.μ.) Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 19.30. Χώρος θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος», Ελευσινίων 11 Α, μετρό Μεταξουργείο.

– “The Meet Market στο Ρομάντσο
Μια διήμερη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας φιλοξενεί το Ρομάντσο αυτό το Σαββατοκύριακο. Μία νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκιες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες. Oι αίθουσες θα γεμίσουν μουσική από τους DJs του Meet Market και από πολλά ξεχωριστά και ιδιαίτερα αντικείμενα των σχεδιαστών, κατασκευαστών, παραγωγών και ανεξάρτητων μικρό-επιχειρήσεων που λαμβάνουν μέρος.

– “7 Κυριακές στο Γκάζι για μικρούς και μεγάλους
Το πρόγραμμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου ξεκινάει με το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Ευτύχη Μπλέτσα με τίτλο «Μουσικομαγειρέματα». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών. Τα «Μουσικομαγειρέματα» είναι ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα στο οποίο η μαγειρική και η διατροφή συναντάνε τη μουσική και την κίνηση σε μία αληθινά «νόστιμη» παράσταση που υμνεί το «έξυπνο φαγητό» και προβάλλει τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, με τρόπο εύληπτο, παραστατικό κι ευχάριστο. Θα ακολουθήσει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου για παιδιά ηλικίας 9 έως 12 με τίτλο: «Βυζαντινών Γεύσεις». Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την κα Έρρικα Παπαβενετίου, Γενικός – οικογενειακός γιατρός, διατροφολόγος με θέμα «10 προτάσεις διατροφής για γερά παιδιά». Στην περίπτωση που ο καιρός είναι ευνοϊκός, το περιοδικό ΜΒΙΚΕ θα διοργανώσει για τους μικρούς ποδηλάτες, μαθήματα και παιχνίδια – φυσικά με ποδήλατο. Και όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο! (Κρατήσεις: 210 3475518 – 6940268477 (10:00-17:00)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b