MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
31
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Κώστας Βουτσάς ταξιδεύει τους μαθητές στην Αρχαία Ελλάδα σε παιδική κωμωδία

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Κώστας Βουτσάς γυρίζει το χρόνο στην… Αρχαία Ελλάδα και μας χαρίζει άφθονο γέλιο. Ο Κώστας Βουτσάς, που εδώ και πολλές γενιές έχει χαρίσει στιγμές γέλιου σε μεγάλους και μικρούς, πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο τρελός υπηρέτης του Λυσία» που ταξιδεύει τους μαθητές στην Αρχαία Ελλάδα, τις συνήθειες και το πνεύμα της εποχής, εισάγοντάς τους στα καλά και τα παράδοξα της Δημοκρατίας. Η παράσταση ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Ζίνα (Λ. Αλεξάνδρας 74).

author-image

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Σταμάτης Κραουνάκης ντύνει μοναδικά με τη μουσική του, το έργο του καταξιωμένου συγγραφέα Τάκη Χρυσούλη. Η παραγωγή της παράστασης είναι της Θεατρομάθειας που εδώ και 12 χρόνια μας έχει συνηθίσει σε πρωτότυπες παραστάσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα.

Στην κωμωδία «Ο τρελός υπηρέτης του Λυσία» με εύστοχο τρόπο αναδεικνύεται ο δικανικός λόγος «υπέρ αδυνάτου». Ένας φτωχός ανάπηρος άνθρωπος αγωνίζεται στο δικαστήριο για να διατηρήσει το χρηματικό βοήθημα που του παρέχει η πολιτεία, καθώς κατηγορείται ότι το παίρνει παράνομα. Έτσι, στρέφεται στον ρήτορα Λυσία, ο οποίος με το γνωστό δικανικό του λόγο, κερδίζει τις εντυπώσεις. Την ίδια στιγμή, Κώστας Βουτσάς ως “τρελός υπηρέτης”, με παιχνιδιάρικη διάθεση, πονηριά και ευρηματικότητα, βοηθάει το ρήτορα Λυσία να πετύχει ακόμα πιο γρήγορα τον στόχο του.

Τον δημοφιλή ηθοποιό πλαισιώνουν οι ηθοποιοί: Μελίνα Παπανέστωρος, Αλίκη Κατσαβού, Γιώργος Βούτος, Πάνος Ξενάκης. Τα κοστούμια είναι της Άννας Μαχαιριανάκη και τα σκηνικά φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Πέτρος Χατζηπέτρος. Σας περιμένουμε για να κάνουμε ένα διασκεδαστικό ταξίδι στο χρόνο! Και πιο συγκεκριμένα, στην Αρχαία Ελλάδα!

Πληροφορίες-Κρατήσεις 2109025025 (ΘΕΑΤΡΟΜΑΘΕΙΑ)

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το ΠΣΚ
Cine News
Ετεροτοπία: Ένα νέο φεστιβάλ οπτικοακουστικών και παραστατικών τεχνών στο Newman cinema
Θεατρικά Νέα
Στη Σοφία Αντωνίου το πρώτο Βραβείο Νέας Σκηνοθέτιδος του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν
Θεατρικά Νέα
Δημήτρης Τσατσούλης: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου
Θεατρικά Νέα
Νέα εβδομάδα, νέες θεατρικές πρεμιέρες – Ποιες δεν θέλεις να χάσεις
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το Σαββατοκύριακο
Θεατρικά Νέα
Το Θέατρο Ergon εγκαινιάζει το «Open Stage»: Παραστάσεις με 15 ευρώ κάθε Πέμπτη
Εκδηλώσεις
Ο «Προθάλαμος Δ» επιστρέφει στο Εθνικό: Μια ιδιότυπη σκηνική σύνθεση-διάλεξη αρχιτεκτονικής και θεάτρου
Εκδηλώσεις
Ο Γιαν Φαμπρ στο Θέατρο Σταθμός: Τέσσερις ανατρεπτικοί μονόλογοι για την ελευθερία της έκφρασης
Θεατρικά Νέα
«Γιοι και κόρες»: Η παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας μόλις σήκωσε αυλαία
Θεατρικά Νέα
Πάμε θέατρο; 20 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα
Θεατρικά Νέα
Σκηνή Brecht-2510: Νέα σεζόν με θέατρο, μουσική και σύγχρονη δημιουργία