MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
01
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σε τιμή ρεκόρ 142,4 εκ. δολάρια πωλήθηκε πίνακας του Φράνσις Μπέικον!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Νέο ρεκόρ πωλήσεων στον κόσμο της τέχνης έθεσε ένας πίνακας- τρίπτυχο του πρωτοποριακού Βρετανού ζωγράφου Φρανσις Μπεικον. Ο πίνακας τρίπτυχο του Φρανσις Μπεικον με τίτλο “Τρεις μελέτες του Λούσιαν Φρόιντ” έφτασε στη δημοπρασία του Christie’s της Νέα Υόρκη το εξωπραγματικό ποσό των 142,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

lucien-freud-bacon
Το ζωγραφικό τρίπτυχο του Φράνσις Μπέικον ολοκληρώθηκε το 1969 και φέρει τον τίτλο “Τρεις μελέτες του Λούσιαν Φρόιντ”, τίτλο ομώνυμο με το μοντέλο που απεικονίζει, που δεν είναι άλλο από το συνάδελφο και φίλο του Μπέικον, Λούσιαν Φρόιντ.

Ο καλλιτέχνης ξεπέρασε κατά 22 περίπου εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο ρεκόρ για το πιο πολύτιμο έργο τέχνης που πουλήθηκε σε δημοπρασία που ανήκε στον Edvard Munch με τίτλο  “Η Κραυγή”, η οποία είχε πουληθεί 120 εκατομμύρια δολάρια.

Ο δημιουργός του πίνακα με το υψηλότερο ρεκόρ πωλήσεων, φυσικά, δεν πρόκειται να εισπράξει τίποτα, αφού είναι νεκρός από το 1992. Όσο για τα έργα των εν ζωή καλλιτεχνών, που έχουν δημοπραττηθεί στον Christie’s, την πρωτιά στη λίστα κατέχει ο Jeff Koons και το γλυπτό του,  με τίτλο “Dog Balloon” που πουλήθηκε για 58.400.000 δολάρια. Πρόκειται για το πιο ακριβό έργο τέχνης που πουλήθηκε ποτέ από έναν καλλιτέχνη εν ζωή. 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Η φύση καταστρέφεται και μαζί η πολιτιστική μας ταυτότητα
Επίκαιρα
Αρχαίο ναυάγιο με εκατοντάδες αμφορείς εντοπίστηκε στην Άνδρο
Art & Culture
Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί στην Επίδαυρο τον «Ίωνα», ισορροπώντας το μέτρο με το χάος
Art & Culture
Όσο κρατάει ο μπάλος, όσο κρατάει μια ζωή…
Επίκαιρα
Βουλή: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς
Art & Culture
Τα (φετινά) αγαπημένα μου στην Πειραιώς 260
Σαν σήμερα
Μίκης Θεοδωράκης: Σαν σήμερα γεννιέται ο συνθέτης της Ρωμιοσύνης και των αγώνων
Cine News
Ο Κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Νόλαν – Τον συνεχάρη για την «Οδύσσεια»
Επίκαιρα
Ο Όλυμπος στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
Art & Culture
Εικαστικές εκπλήξεις από τον Αλέξανδρο Ψυχούλη στα Χανιά
Ιστορίες
Bella Ciao#48: Μια νύχτα στην Επίδαυρο
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα