MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γευστικές δοκιμές στο Not Just Greek Salad

Οι γευσιγνωσίες στο Not just greek salad έχουν «παρεΐστικη» διάθεση. Ο πεζόδρομος της Βαλαωρίτου στο Κολωνάκι εξάλλου, είναι ιδανικός για κάτι τέτοιο!Aπό την Εμμανουέλα Κόκκαλη

Monopoli Team

Πολλές φορές βλέπουμε στα ράφια προϊόντα παραγωγών από όλη την Ελλάδα και μας δημιουργούνται διάφορες απορίες για τα συστατικά, τη διαδικασία παραγωγής, τον τόπο προέλευσης, και λοιπά. Λοιπόν, στις γευσιγνωσίες αυτές έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε τετ α τετ με τον ίδιο τον παραγωγό, να τον ρωτήσουμε ό, τι θέλουμε, να τον γνωρίσουμε καλύτερα, να μας μιλήσει για το προϊόν του και τη φιλοσοφία του. Έρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας με αυτόν ακριβώς το σκοπό. Να επικοινωνήσουν οι ίδιοι αυτά που παράγουν. Να δουν τις εκφράσεις του κόσμου όταν δοκιμάζει το κάθε προϊόν, να ακούσουν τα σχόλια, να κατανοήσουν τις όποιες αδυναμίες τους και να γίνουν καλύτεροι!

unnamed 3Έξω από το μαγαζί στήνεται ένας μεγάλος πάγκος που γεμίζει κάθε φορά με τα προϊόντα του αντίστοιχου παραγωγού, συνήθως με συνδυασμό δύο ή τριών παραγωγών με είδη τα οποία συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Και η περατζάδα φαίνεται να το διασκεδάζει! Ο κόσμος σταματάει, χαζεύει τις νοστιμιές, δοκιμάζει, μιλάει, χαμογελάει, επικοινωνεί. Το Σάββατο βρέθηκα κι εγώ στη «χορτοφαγική» γευσιγνωσία με ελαιόλαδο «Poliana», γλυκόξιδο «Σοφία της Φύσης» και ζυμαρικά «Τερπνον». Όλα τα προϊόντα τα ήξερα ήδη, τα έχω δοκιμάσει και τα έχω βάλει σε συνταγές μου και τα έχω ευχαριστηθεί γιατί έχουν πλούσια και ποιοτική γεύση.

Τα «Poliana” από την Αργολίδα, διαθέτουν μια σειρά από gourmet ελαιόλαδα σε τρεις γεύσεις: θυμάρι, λεμόνι και πορτοκάλι. Όταν το ακούς νομίζεις ότι πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο ελαιόλαδο, αρωματισμένο ελαφρώς, πιθανότατα με τεχνητά αρώματα, όπως διάφορα άλλα που κυκλοφορούν. Όταν δοκιμάζεις όμως, η γεύση σου λέει την αλήθεια. Χρησιμοποιώντας φρέσκα αρωματικά βότανα και εσπεριδοειδή από τα κτήματά τους και ακολουθώντας «μυστικές» οικογενειακές συνταγές, έχουν δημιουργήσει μια σειρά από gourmet ελαιόλαδα, τα οποία είναι ιδανικά σε μαρινάτες για κρέας ή ψάρι, σε σαλάτες και σε γλυκίσματα. Ξεχώρισα τη γεύση με το λεμόνι, πρόκειται για κανονικό λαδολέμονο, προσθέτεις λίγες σταγόνες από αυτό σ’ ένα φιλέτο ψαριού κι έχεις έτοιμο ένα μυρωδάτο πιάτο!

Τα βιολογικά ξύδια «Σοφία της φύσης» δεν είναι καινούργια, είναι προϊόντα αγαπημένα, από αμπελώνες αγιωργίτικου σταφυλιού στο Κούτσι της Νεμέας και δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις την ποιότητά τους από άλλα κοινά ξύδια, ακόμα κι αν δεν είσαι γευσιγνώστης. Το Σάββατο απολαύσαμε το γλυκόξιδο «Σοφία της φύσης», ένα νέο προϊόν – μίγμα από πετιμέζι και ξύδι. Τα αρώματα του αγιωργίτικου, η γλύκα του πετιμεζιού και η αψάδα του ξιδιού, όλα σε μια σταγόνα! Μπαίνει σε σαλάτες και σάλτσες και μαρινάδες για κρέατα ή θαλασσινά. Εμείς το απολαύσαμε πάνω σε στριφτάρια «Τερπνόν» με γεύση σπανάκι, μαζί με λίγη φρέσκια ρόκα και ο συνδυασμός ήταν εξαιρετικός!

Η κυρία Ευτυχία από τη Κυρά Βρύση Κορινθίας, διαθέτει το … «Τερπνόν» μετά του ωφελίμου! Φτιάχνει προϊόντα υγιεινά, με φρέσκα και αγνά υλικά, κατάλληλα για όλους, ακόμα και για όσους ακολουθούν αυστηρή δίαιτα, χωρίς όμως να υστερούν σε γεύση. Στο Not just greek salad μπορείτε να βρείτε τα χειροποίητα ζυμαρικά της, με ή χωρίς γάλα και αβγά (στριφτάρια, μίνι χυλοπιτάκι για παιδιά και ταλιατέλες) και όλα σε διάφορες γεύσεις! Το Σάββατο χάρηκα πολύ όταν επέλεξαν να σερβίρουν τα αγαπημένα μου στριφτάρια με το σπανάκι! Όλα τα χρωματιστά ζυμαρικά διαθέτουν μεγάλη ποσότητα από φρέσκα λαχανικά εποχής και καθόλου χρωστικές ουσίες, κάτι που είναι αντιληπτό από τη γεύση.

Όλος ο χειμώνας διαθέτει ένα φορτωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων γευσιγνωσίας από το Not Just Greek Salad και θα προσπαθήσω να βρίσκομαι σε όσο γίνεται περισσότερες γιατί πρόκειται για μια πραγματικά ενδιαφέρουσα και… νόστιμη συνάντηση! Φυσικά θα μοιράζομαι μαζί σας όλα τα προϊόντα που ξεχωρίζω για την ποιότητα και τη γεύση τους…

Πληροφορίες για το πότε γίνονται οι γευσιγνωσίες και όλα τα νέα του ιδιαίτερου αυτού παντοπωλείου, μπορείτε να τα μαθαίνετε κάνοντας like στη σελίδα τους στο Facebook.

Πηγή: flust.gr

«Τις νοστιμιές οφείλουμε να τις μοιραζόμαστε.»

Κάθε εβδομάδα, η Εμμανουέλα μοιράζεται μαζί μας γευστικές εμπειρίες. Επινοεί, δοκιμάζει και μοιράζεται συνταγές, με το δικό της μοναδικό στυλ, με αγάπη στην παράδοση της «μαμάς» και ουκ ολίγη τσαχπινιά! 
Ακολουθήστε την στο 
http://free-to-eat.blogspot.gr/

Περισσότερα από Editors