MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σιδερένιες κατασκευές δια χειρός Bob Dylan

Στην γκαλερί Halcyon του Λονδίνου θα παρευρεθεί ο πολυτάλαντος Bob Dylan, αυτή τη φορά όχι για να τραγουδήσει αλλά για να εκθέσει το πάθος του για τις χειροποίητες σιδερένιες κατασκευές του!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

article-2499933-1957EC1700000578-603 634x418O μεγαλύτερος εν ζωή εκπρόσωπος της ροκ, Bob Dylan φαίνεται πως λατρεύει να απομονώνεται στο εργαστήριο, να συλλέγει και να επεξεργάζεται σίδερα και άχρηστα μεταλλικά αντικείμενα. Σιδερένιες πύλες και ορισμένα συλλεκτικά έργα της ζωγραφικής του σε καμβά είναι όλα όσα θα μπορέσουν να θαυμάσουν οι επισκέπτες της γκαλερί Halcyon στο Λονδίνο.

Ο καλλιτέχνης, που έχει πουλήσει πάνω από 110 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει να περιοδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο, παραδέχτηκε πως τον γοήτευε πάντα η μεταλλοτεχνία: “Όλη μου τη ζωή την πέρασα μέσα σε μέταλλα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε χώρα σιδηρομεταλλεύματος – όπου ο καθένας ανέπνεε και μύριζε καθημερινά σίδηρο. Έχω από παιδί ασχοληθεί με αυτή την τέχνη με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο” ενώ εξομολογείται πως“Οι Πύλες-πόρτες με ελκύουν. Την ίδια ώρα που σε περιορίζουν σου επιτρέπουν να τις προσπεράσεις. Μπορούν με την ίδια ευκολία να σε κλείσουν μέσα ή να σε πετάξουν έξω, χωρίς καμία διαφορά.”

Ο πρόεδρος της Halcyon Gallery, Paul Green, δήλωσε : “Η προσεχής έκθεση θα είναι η πιο ολοκληρωμένη και έγκυρη συλλογή έργων τέχνης του Bob Dylan μέχρι σήμερα. Μπορεί ο Dylan να υπήρξε ένας αφοσιωμένος μουσικός καλλιτέχνης για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες, αλλά σε αυτή την έκθεση οι πιστοί φαν του θα μπορέσουν να δουν μια άλλη πλευρά αυτής της σπουδαίας προσωπικότητας, αυτή της απεριόριστης δημιουργικότητας.”

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b