MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μόνικα, Αγγελάκας, Γασπαράτος κ.α. δημιουργούν μουσική για τον Καβάφη

Μονόλεπτα μουσικά θέματα γύρω από την ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη θα δημιουργήσουν σημαντικοί μουσικοί, για λογαριασμό του Αρχείου Καβάφη, που έχει περιέλθει στα χέρια του Ιδρύματος Ωνάση. Στο project αυτό συμμετέχουν μουσικοί, όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Κωνσταντίνος Βήτα, η Mόνικα, Ο Σταύρος Γασπαράτος, ο Νίκος Ντούνας, ο Νικήτας Κλιντ, ο Coti K, ο Γιάννης Παπαϊωάννου (ΙΟΝ), ο Νίκος Πατρελάκης, οι Drog A Tek, κ.ά.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Την αφορμή έδωσε μια πρωτότυπη ιδέα του Γιώργου Κουμεντάκη. Έτσι, το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση προσκάλεσε διάφορους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν μουσικά κομμάτια διάρκειας ενός λεπτού, εμπνευσμένα από το ποιητικό έργο του Κ. Π. Καβάφη. Τα κομμάτια, τα οποία θα προκύψουν από αυτή τη συνεργασία θα οπτικοποιηθούν.

Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι η δημιουργία έργων αναφοράς τα οποία θα προβληθούν και θα μεταδοθούν ευρέως σε πολλαπλές πλατφόρμες. Σύμφωνα με το ίδρυμα Ωνάση, τα μονόλεπτα αυτά μουσικά κομμάτια θα προβληθούν σε δημόσιους χώρους, σε social media, σε άλλους χώρους στο internet και αλλού.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b