Μόνικα, Αγγελάκας, Γασπαράτος κ.α. δημιουργούν μουσική για τον Καβάφη
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΜονόλεπτα μουσικά θέματα γύρω από την ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη θα δημιουργήσουν σημαντικοί μουσικοί, για λογαριασμό του Αρχείου Καβάφη, που έχει περιέλθει στα χέρια του Ιδρύματος Ωνάση. Στο project αυτό συμμετέχουν μουσικοί, όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Κωνσταντίνος Βήτα, η Mόνικα, Ο Σταύρος Γασπαράτος, ο Νίκος Ντούνας, ο Νικήτας Κλιντ, ο Coti K, ο Γιάννης Παπαϊωάννου (ΙΟΝ), ο Νίκος Πατρελάκης, οι Drog A Tek, κ.ά.
A
A
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΤην αφορμή έδωσε μια πρωτότυπη ιδέα του Γιώργου Κουμεντάκη. Έτσι, το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση προσκάλεσε διάφορους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν μουσικά κομμάτια διάρκειας ενός λεπτού, εμπνευσμένα από το ποιητικό έργο του Κ. Π. Καβάφη. Τα κομμάτια, τα οποία θα προκύψουν από αυτή τη συνεργασία θα οπτικοποιηθούν.
Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι η δημιουργία έργων αναφοράς τα οποία θα προβληθούν και θα μεταδοθούν ευρέως σε πολλαπλές πλατφόρμες. Σύμφωνα με το ίδρυμα Ωνάση, τα μονόλεπτα αυτά μουσικά κομμάτια θα προβληθούν σε δημόσιους χώρους, σε social media, σε άλλους χώρους στο internet και αλλού.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 27-28 Ιουνίου
Οι πιο όμορφες πισίνες της Αθήνας για δροσερές βουτιές
Από την καλύτερη ταινία Spiderman μέχρι το The Agency – Τι θα δούμε αυτό το ΣΚ στην TV
Αναστάσης Ροϊλός: Στη ζωή μου, πέρασα από στάδια παραίτησης, οπότε πάντα είχα πολύ μικρό άγχος καριέρας
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις του ΣΚ 27-28 Ιουνίου
Το Μέγαρο ταξιδεύει στην Αρχαία Μεσσήνη με το «Ορφέας και Ευρυδίκη» του Εκτόρ Μπερλιόζ
Ιφιγένεια η εν Αυλίδι, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου σε καλοκαιρινή περιοδεία
Το ΙΕΜΚ στηρίζει το IAML 2026 και ενισχύει τον διεθνή διάλογο για τη μουσική κληρονομιά
3ο Φεστιβάλ Κρουστών: Τριήμερο γεμάτο συναυλίες, εργαστήρια και masterclass στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
Οι δωρεάν προβολές στον Κήπο του Μεγάρου συνεχίζονται: Σειρά έχει η συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης