MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Ο Καβάφης κι εγώ” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στα 150 χρόνια από την γέννηση του Κ. Π. Καβάφη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου. Στην αίθουσα Δ. Μητρόπουλος η Κική Δημουλά, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο Νάσος Βαγενάς επιλέγουν και διαβάζουν αγαπημένα τους καβαφικά ποιήματα στην εκδήλωση με τίτλο “Ο Καβάφης κι εγώ”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Παράλληλα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια Στάθης Γουργουρής θα μιλήσει με θέμα «Καβάφης και μετάφραση: Η περίπτωση Τζέιμς Μέριλ».

Εκτός από αγαπημένα ποιήματα του ίδιου του ποιητή και εργασίες γύρω από το έργο του, θα διαβαστούν και κείμενα Ελλήνων και ξένων ποιητών, με θέμα τη δημιουργική σχέση τους με τον ποιητή Καβάφη. Ο καταξιωμένος πιανίστας και συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου θα δημιουργεί μουσικές γέφυρες ανάμεσα στην ανάγνωσή τους, αλλά και θα παρουσιάσει μελοποιημένα τα ποιήματά «Περιμένοντας τους βαρβάρους», «Η Πόλις», «Κεριά», «Φωνές» και «Επιθυμίες».

Κάποια κείμενα είναι ειδικά γραμμένα με αφορμή την εκδήλωση, όπως των Αμερικανών ποιητών Αντρέι Κοντρέσκου και Ντέιβιντ Μέισον, του Βάσκου ποιητή Ρικάρντο Αρέγκι, του Ινδού ποιητή Σουντέπ Σεν, της Ιρακινής ποιήτριας Αμάλ αλ-Τζουμπούρι και του Ισραηλινού ποιητή Αμίρ Ορ – διαβάζει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας. Θα παρουσιαστούν, επίσης, μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη από ανέκδοτη δουλειά του συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου, τα οποία ερμηνεύει στο πιάνο ο ίδιος. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι Δημήτρης Αγγελής και Γιώργος Χουλιάρας.

Στις μέρες μας το έργο του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη (1863-1933) έχει όχι μόνο επικρατήσει στην Ελλάδα, ενώ έχει καταλάβει μια εξέχουσα θέση στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια ποίηση. Η σύνδεση του μεγάλου Αλεξανδρινού με τη συλλογική ψυχή και τα περιεχόμενά της μέσα από μια σειρά ιστορικών, ηδονικών και φιλοσοφικών ποιημάτων που αντλούν μνήμες από το παρελθόν για να τις εναποθέσουν στο παρόν – ενίοτε ως προειδοποίηση για το μέλλον – έχει εμπνεύσει και εξακολουθεί να εμπνέει τους ομοτέχνους του. Ποιητές όπου γης που στα έργα τους αποτυπώνουν τη δημιουργική σχέση τους μαζί του.

Δημιουργούς διαφορετικών γενεών που «συναντώνται» στο παρόν, με αφορμή την ξεχωριστή βραδιά λόγου και μουσικής που πραγματοποιείται την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών και στο πλαίσιο του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι : Γενική είσοδος: € 7,00 Φοιτητικά: €4,00

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Γλέντι παραδοσιακής μουσικής με τον Παναγιώτη Λάλεζα
Εκδηλώσεις
Αυτή τη Δευτέρα στην Αθήνα: Παραστάσεις, συναυλίες και μια «Οδύσσεια» εμπνευσμένη από τον Nolan
Εκδηλώσεις
Free City: 5+1 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου
Εκδηλώσεις
ΠΠΙΕΔ και Μουσείο «Φιλιώ Χαϊδεμένου»: Γνωριμία με τον ελληνισμό της διασποράς
Εκδηλώσεις
Από την εμβληματική Τραβιάτα του Νίκου Σ. Πετροπούλου έως τη «Νοχαβελάνδη» του Γιάννη Αποσκίτη: 13 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το Σ/Κ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Οι 15 κορυφαίες δωρεάν εκδηλώσεις αυτού του ΣΚ
Εκδηλώσεις
ΚΟΑ: «Άνοιξη όλο τον χρόνο» με διεθνείς συμπράξεις και συμφωνικά αριστουργήματα για τη σεζόν 2026-27
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Αισχύλεια 2026: Θέατρο, μουσική, σινεμά στο καθιερωμένο πολιτιστικό ραντεβού της Ελευσίνας
Εκδηλώσεις
«Άλκηστις» στην Επίδαυρο, «Βάκχες» στο θέατρο Πέτρας - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
«Βάλε Shuffle»: Το SNFCC Youth Council φέρνει στο ΚΠΙΣΝ μια indie μουσική βραδιά χωρίς «ταμπέλες»
Cine News
Ο Οσκαρικός Paweł Pawlikowski στη Σίφνο για το Bring Your Chair – Cozy Festival 2026
Εκδηλώσεις
Λόρκα, απολαυστικές κωμωδίες και ένας pop «Μουσικός Δείπνος» - Όσα θα κάνουμε σήμερα