MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απίστευτο! Υπάρχει καρκίνωμα που ονομάζεται Merkel!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το όνομα Merkel έχει γίνει γνωστό, γιατί είναι το επώνυμο της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel. Ωστόσο, συνονόματος με την ηγέτιδα της Γερμανίας είναι ένας τύπος καρκινώματος: το Merkel Cell Carcinoma (καρκίνωμα των κυττάρων Merkel).

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Είναι ένας τύπος καρκίνου του δέρματος, που θεωρείται επιθετικός και πιστεύεται ότι προέχεται από τα κύτταρα Merkel της επιδερμίδας. Πρώτη φορά το συγκεκριμένο καρκίνωμα αναφέρθηκε το 1972 και μέσα στο 1990 άρχισε να γίνεται εύκολα αντιληπτός στους παθολόγους. Πολλοί γιατροί και ασθενείς δεν γνωρίζουν αυτόν τον τύπο καρκίνου γιατί είναι πρόσφατη η περιγραφή του από τους επιστήμονες και είναι αρκετά σπάνια (30 φορές σπανιότερη από το μελάνωμα). Υπολογίζεται ότι έχει ποσοστό θνησιμότητας 33%, γεγονός που τον καθιστά πολύ πιο επικίνδυνο από άλλους τύπους καρκίνου. 

Αν και πολλοί από όσους μισούν την Merkel και την πολιτική της, θα ήθελαν να έχει ονομαστεί από αυτήν το εν λόγω καρκίνωμα, η αλήθεια είναι διαφορετική. Τα κύτταρα Merkel, που δημιουργούν αυτόν τον καρκίνο, πήραν το όνομά τους από τον Friedrich Sigmund Merkel (1845-1919).  Ήταν Γερμανός γιατρός, ο οποίος πρώτος περιέγραψε έναν συγκεκριμένο τύπο κυττάρων, τα λεγόμενα κύτταρα Tastzellen στο δέρμα, τα οποία μετά πήραν το όνομά του.

Γιώργος Σμυρνής

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Όχι, ο Akylas δεν μάς χρωστάει καμία συγγνώμη
Cine News
Η ιστορία του queer cinema είναι μια ιστορία αντίστασης - και σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ
Art & Culture
Μπαίνοντας στα ρούχα (και στο μυαλό) της Τίλντα Σουίντον
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Κάννες, Καρυστιανού, Eurovision – και κάπου χάσαμε το plot
Επίκαιρα
Δεν ήθελαν να πέσουν – προσπάθησαν να πετάξουν
Art & Culture
Η μαγεία επιστρέφει στο 32ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Επίκαιρα
Ίδρυμα Ωνάση: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
Επίκαιρα
ΕΣΡ: Παρέμβαση για την κάλυψη της υπόθεσης στην Ηλιούπολη και του ατυχήματος στο Survivor
Εικαστικά
Το ΕΜΣΤ υποδέχεται το καλοκαίρι με τρεις νέες εκθέσεις
Επίκαιρα
«Χάνει» 1,7 εκατομμύρια κατοίκους η Ελλάδα μέχρι το 2060
Επίκαιρα
Αυτοκτονίες εφήβων: Αυξήθηκαν κατά 31,6% μέσα σε τέσσερα χρόνια
Εικαστικά
Το Onassis Culture στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia