MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κική Δημουλά και Τίτος Πατρίκιος μας διαβάζουν Καβάφη στο Μέγαρο!- Εκδήλωση για τον μεγάλο ποιητή

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στα 150 χρόνια από την γέννηση του Κ. Π. Καβάφη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου. Στην αίθουσα Δ. Μητρόπουλος η Κική Δημουλά, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο Νάσος Βαγενάς επιλέγουν και διαβάζουν αγαπημένα τους καβαφικά ποιήματα στην εκδήλωση με τίτλο “Ο Καβάφης κι εγώ”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Παράλληλα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια Στάθης Γουργουρής θα μιλήσει με θέμα «Καβάφης και μετάφραση: Η περίπτωση Τζέιμς Μέριλ».

Εκτός από αγαπημένα ποιήματα του ίδιου του ποιητή και εργασίες γύρω από το έργο του, θα διαβαστούν και κείμενα Ελλήνων και ξένων ποιητών, με θέμα τη δημιουργική σχέση τους με τον ποιητή Καβάφη. Ο καταξιωμένος πιανίστας και συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου θα δημιουργεί μουσικές γέφυρες ανάμεσα στην ανάγνωσή τους, αλλά και θα παρουσιάσει μελοποιημένα τα ποιήματά «Περιμένοντας τους βαρβάρους», «Η Πόλις», «Κεριά», «Φωνές» και «Επιθυμίες».

Κάποια κείμενα είναι ειδικά γραμμένα με αφορμή την εκδήλωση, όπως των Αμερικανών ποιητών Αντρέι Κοντρέσκου και Ντέιβιντ Μέισον, του Βάσκου ποιητή Ρικάρντο Αρέγκι, του Ινδού ποιητή Σουντέπ Σεν, της Ιρακινής ποιήτριας Αμάλ αλ-Τζουμπούρι και του Ισραηλινού ποιητή Αμίρ Ορ – διαβάζει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας. Θα παρουσιαστούν, επίσης, μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη από ανέκδοτη δουλειά του συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου, τα οποία ερμηνεύει στο πιάνο ο ίδιος. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν οι Δημήτρης Αγγελής και Γιώργος Χουλιάρας.

Στις μέρες μας το έργο του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη (1863-1933) έχει όχι μόνο επικρατήσει στην Ελλάδα, ενώ έχει καταλάβει μια εξέχουσα θέση στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια ποίηση. Η σύνδεση του μεγάλου Αλεξανδρινού με τη συλλογική ψυχή και τα περιεχόμενά της μέσα από μια σειρά ιστορικών, ηδονικών και φιλοσοφικών ποιημάτων που αντλούν μνήμες από το παρελθόν για να τις εναποθέσουν στο παρόν – ενίοτε ως προειδοποίηση για το μέλλον – έχει εμπνεύσει και εξακολουθεί να εμπνέει τους ομοτέχνους του. Ποιητές όπου γης που στα έργα τους αποτυπώνουν τη δημιουργική σχέση τους μαζί του.

Δημιουργούς διαφορετικών γενεών που «συναντώνται» στο παρόν, με αφορμή την ξεχωριστή βραδιά λόγου και μουσικής που πραγματοποιείται την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών και στο πλαίσιο του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι : Γενική είσοδος: € 7,00 Φοιτητικά: €4,00

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Hot summer nights, mid July – Ελλάδα edition
Επίκαιρα
Δήμος Αθηναίων: Σε επιφυλακή για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς κατηγορίας 4
Επίκαιρα
Οι αλλαγές στον νέο κύκλο του «Τουρισμός για Όλους» – Επιδότηση έως 600 ευρώ για διακοπές
Επίκαιρα
«Εκεί που γεννήθηκε η μουσική, δεν πρέπει να σωπάσει»: Συλλογή υπογραφών για να συνεχίσει το Ziria Festival στη Ζήρεια
Επίκαιρα
Τι σημαίνει το «Σήμα Ισότητας» που θα βλέπουμε σε κάποιες επιχειρήσεις
Επίκαιρα
Greenpeace: Θερμικές παγίδες τα ελληνικά σπίτια το καλοκαίρι
Αφιέρωμα
Μάρω Κοντού (1934-2026): Αποχαιρετισμός στην τελευταία πρωταγωνίστρια
Επίκαιρα
Κλειστά ακίνητα: Νέα φορολογικά κίνητρα για περισσότερες κατοικίες στη μακροχρόνια μίσθωση
Art & Culture
À Paris tous les deux: Η νέα κινηματογραφική όπερα της ΕΛΣ ταξιδεύει στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Παλιές ταυτότητες: Σε ποιες περιπτώσεις ισχύει παράταση έως το 2027 – Πότε καταργούνται οριστικά
Art & Culture
Φεστιβάλ Ρεματιάς: Η δύναμη ενός πολιτισμού για όλους
Art & Culture
Η, κατά Καραθάνο, αριστοφανική «Ειρήνη» θα φτάσει έως το Διάστημα