MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι πλουσιότεροι συγγραφείς στον πλανήτη

Το χρώμα του πλούτου στην λογοτεχνία είναι γκρι. Αλλά με πενήντα διαφορετικές αποχρώσεις. Στην λίστα του Business Insider για τους 16 πλουσιότερους συγγραφείς στον κόσμο, πρώτη και καλύτερη φιγουράρει η συγγραφέας της τριλογίας “Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι” η αγγλίδα E. L. James.

author-image Γιώργος Σμυρνής

1. E.L. James, “Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι” — 70 εκατ. €. Η E.L. James, Βρετανίδα μητέρα και φαν της σειράς Twilight έγινε από την μια μέρα στην άλλη πασίγνωστη και πάμπλουτη, γράφοντας ένα (ας πούμε) έργο σαδομαζοχιστικού έρωτα, με πρωταγωνίστρια μια άβγαλτη φοιτήτρια και έναν νεαρό, βιτσιόζο και πανέμορφο μεγιστάνα. 

2. James Patterson, “Maximum Ride,” “Witch & Wizard” — 67 εκατ. €. Άφησε την διαφήμιση πριν 17 χρόνια, για να αφοσιωθεί στην γραφή μυθιστορημάτων. Το έργο του περιλαμβάνει ψυχολογικά θρίλερ, αλλά και ρομαντικές ιστορίες. Έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 270 εκατ. αντίτυπα των έργων του. Ο Στίβεν Κινγκ τον έχει χαρακτηρίσει “απαίσιο συγγραφέα, αλλά πολύ πετυχημένο”. Αλλά μπορεί απλά να ζηλεύει. 

3. Suzanne Collins, “Hunger Games” — 40 εκατ. €. Οι “Αγώνες Πείνας” από best seller έγιναν και blockbuster. H 51χρονη αμερικανίδα συγγραφέας πέρασε από τα σενάρια για παιδικά, πέρασε στην συγγραφή βιβλίων για παιδιά, αλλά την μεγάλη της επιτυχία την έκανε με το Hunger Games, ένα έργο εμπνευσμένο από το μύθο του Θησέα με τον Μινώταυρο. 

4. Bill O’Reilly, “Killing Lincoln,” “Killing Kennedy” — 20 εκατ. €. Ένας διάσημος πολιτικός αναλυτής, 62 ετών, με καριέρα στο CBS και το ABC, δημιούργησε μεγάλη επιτυχία και στον εκδοτικό χώρο, με μεγάλα του θέματα πάλι γύρω από την πολιτική και διάσημες δολοφονίες αμερικανών προέδρων (Κένεντυ και Λίνκολν). 

5. Danielle Steel, ρομαντικά μυθιστορήματα — 19 εκατ. €. Ένα love story είναι ένα διαβατήριο για την λογοτεχνική επιτυχία. Αυτό το ξέρει καλά η 66χρονη Danielle Steel, που στην μακρόχρονη καριέρα της κατάφερε να πουλήσει πάνω από 800 εκατ. αντίτυπα των βιβλίων της.  

6. Jeff Kinney, “Diary of a Wimpy Kid,” “The Third Wheel” — 17,6 εκατ. €. Και τα παιδικά βιβλία πουλάνε πολύ. Ο 42χρονος Αμερικανός συγγραφέας J. Kinney σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων και video game, αλλά και συγγραφέας πλούτισε από τα παιδικά βιβλία. Και όχι μόνο αυτό: το περιοδικό Time το 2009 τον κατέταξε στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο. 

7. Janet Evanovich, Αστυνομικά μυθιστορήματα — 17,5 εκατ. €.. Η αμερικανίδα συγγραφέας πλούτισε με τα αστυνομικά μυθιστορήματα, με ηρωίδα την Stephanie Plum. 

8. Nora Roberts, “Thankless in Death,” “Dark Witch” — 17 εκατ. €. Μεγάλη επιτυχία για την 63χρονη αμερικανίδα συγγραφέα από τα ρομαντικά μυθιστορήματα, που σε μία ακόμα περίπτωση αποδεικνύονται εγγύηση εκδοτικού θριάμβου. 

9. Dan Brown, “Inferno,” “Κώδικας Ντα Βίντσι” — 16 εκατ. €. O 50χρονος συγγραφέας με ιστορίες, που εμπλέκουν την συνωμοσιολογία με εναλλακτικές θεωρίες για την ιστορία του Χριστιανισμού, αλλά και διάσημους πίνακες της Αναγέννησης,  προκάλεσε παγκόσμιο σάλο και έβγαλε πάρα πολλά λεφτά. Ο “Κώδικας Ντα Βίντσι” ως γνωστόν έγινε και ταινία. 

10. Stephen King, “Under the Dome,” “The Shining,” — 14,6 εκατ. €. Είναι ο πιο διάσημος συγγραφέας μυθιστορημάτων τρόμου, με 350 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως και πολλά έργα του να έχουν γίνει ταινίες ή σίριαλ. 

11. Dean Koontz, “Odd Thomas,” “Odd Hours” — 14,6 εκατ. €. Ο 68χρονος αμερικανός συγγραφέας έβγαλε πολλά λεφτά από μυθιστορήματα, είτε με σασπένς, είτε με ιστορίες τρόμου, είτε με σάτιρα. 

12. John Grisham, “The Racketeer,” “A Time to Kill” — 13 εκατ. €. Ο 58χρονος δικηγόρος και πολιτικός έγινε διάσημος συγγραφέας με τα δικαστικά του θρίλερ. Ήδη από το 2008 είχε καταφέρει να σπάσει το φράγμα των 250 εκατ. πωλήσεων βιβλίων. 

13. David Baldacci, “Camel Club,” “Simple Genius” — 11 εκατ. €. 53 χρονών ο αμερικανός συγγραφέας είδε τα έργα του να μεταφράζονται σε 45 γλώσσες και να πωλούνται σε περισσότερες από 80 χώρες. Πάνω απο 110 εκατ. αντίτυπα των βιβλίων του έχουν πωληθεί παγκοσμίως. 

14. Rick Riordan, “Percy Jackson & the Olympians” series — 10 εκατ. €. O 49χρονος αμερικανός συγγραφέας έκανε περιουσία κυρίως με θέματα γύρω από την αρχαία ελληνική μυθολογία, ενώ έχει ασχοληθεί και με την αιγυπτιακή. 

15. J.K. Rowling, “Harry Potter” — 9,5 εκατ. €. Η 48χρονη αγγλίδα συγγραφέας έγινε πάμπλουτη χάρη στον Harry Potter, τον μικρό μάγο που κέρδισε τις καρδιές των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Τώρα, θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να γράψει εξίσου σημαντικά βιβλία για ενήλικες. 

16. George R.R. Martin, “Game of Thrones” — 8,8 εκατ. €. Ο 65χρονος συγγραφέας είναι μέσα σε αυτήν την λίστα χάρη στο Game of Thrones. Η παγκόσμια επιτυχία του σίριαλ “σπρώχνει” τις πωλήσεις και των δικών του βιβλίων, τα οποία, έτσι κι αλλιώς, είναι η βάση της αγαπημένες σειράς. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b