MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

4 ξεχωριστές γεύσεις από όλη την Ελλάδα, από την food editor Εμμανουέλα Κόκκαλη!

Αυτόν τον χειμώνα, αποφάσισα να συγκεντρώνω κάθε τόσο όλες τις γεύσεις που με εντυπωσιάζουν, που μου αφήνουν κάτι νόστιμο να θυμάμαι και να σας τις παρουσιάζω μέσα από ένα κείμενο, συγκεντρωτικά, απλώς και μόνο γιατί νιώθω ότι αξίζει να τις γνωρίσει περισσότερος κόσμος. Εξάλλου, αυτό είναι το μότο μου: Τις νοστιμιές οφείλουμε να τις μοιραζόμαστε. Αλλιώς δεν έχουν καμία αξία!Από την Εμμανουέλλα Κόκκαλη

Monopoli Team

Σχεδόν καθημερινά βρίσκομαι μπροστά σε δεκάδες νέα προϊόντα και παραγωγούς, σε delicatessen και φούρνους και διαπιστώνω ότι διαθέτουμε γευστικούς θησαυρούς που είναι κρίμα να μην γνωρίζουμε. Είναι κρίμα να αρκούμαστε στα τυποποιημένα του σούπερ μάρκετ και είναι λάθος να μην δίνουμε την ευκαιρία σε νέες γεύσεις να μπουν στη ζωή μας. Ναι, θα μου πείτε ότι κάποια από αυτά που προτείνω είναι «τσιμπημένα» στην τιμή και δεν θα διαφωνήσω. Είναι σαν αυτό που λέει: όλα τα ωραία ή κοστίζουν ή παχαίνουν ή είναι παράνομα! Είναι και το άλλο: ό,τι πληρώνεις – παίρνεις! Κάποιες νοστιμιές δεν είναι για κάθε μέρα, είναι για ειδικές περιστάσεις, για μια γιορτή, ένα κάλεσμα, ένα δώρο στον εαυτό σου. Κάποια προϊόντα δεν μπορούν να βρίσκονται συνεχώς σε κάθε ελληνικό σπίτι, όμως όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να τα γευτούμε κάποια στιγμή στη ζωή μας και να έχουμε άποψη για αυτά. Ναι, πάρτε ένα απλό gouda για τα καθημερινά τοστάκια στη δουλειά, αλλά δοκιμάστε και ένα πιο ιδιαίτερο ιταλικό τυρί με λάδι τρούφας για παραδειγμα. Το αξίζετε!

Ακόμη, μην βλέπετε κάποια ονόματα εστιατορίων και τρομάζετε! Ψάξτε το καλύτερα, μπορεί να έχουν βγάλει ένα πιο οικονομικό μενού το οποίο είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείτε! Μπορεί η περίοδος της κρίσης να έχει μειώσει τις εξόδους μας, όμως οι λίγες φορές που βγαίνουμε και πηγαίνουμε κάπου, μπορούν να είναι πιο ποιοτικές. Λίγες και καλές. Γιατί πριν 8 χρόνια δεν θα είχες την ευκαιρία να φας στο Βαρούλκο με 40 ευρώ το άτομο.

Αν κάνεις ένα παστίτσιο, πάρε misko, αλλά αν θες να γευτείς πραγματικό ζυμαρικό με φρέσκα και αγνά υλικά, πάρε Αριάδνη και πρόσθεσε μόνο ψητά λαχανικά επάνω και λαδολέμονο! Όλα τα αγαθά έχουν τη δική τους θέση στο τραπέζι μας και προορίζονται για κάποια χρήση στη μαγειρική. Κι αν μάθουμε να τα εκμεταλλευόμαστε σωστά και ακούμε λίγο περισσότερο τον ουρανίσκο μας, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι τρώμε τα καλύτερα, χωρίς να ξοδεύουμε μια περιουσία!

Ο Παπαπαρασκευάς, διάσημος για τις καριόκες του, από την Ξάνθη, άνοιξε επιτέλους και στην Γλυφάδα! Μπορούμε πλέον όλοι να απολαμβάνουμε τα γλυκά του με το φρέσκο βούτυρο, τους σωστά καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και την βραβευμένη σοκολάτα του! Ναι, τα σιροπιαστά του μού άρεσαν περισσότερο από τις καριόκες, γιατί απλά τα πολύ σοκολατένια γλυκά δεν είναι του στυλ μου!

Α. Παπανδρέου 13, Γλυφάδα

Στο α λα γκρεκ, ο σεφ Κωνσταντίνος Κωστάκης, Κρητικός στην καταγωγή, από τις 5 το πρωί ζυμώνει κι έπειτα βγάζει στη βιτρίνα του φρέσκες πίτες με τα πιο αγνά υλικά, κυρίως με γεύσεις από την πατρίδα του. Ελαφριές, ντελικάτες, σε χορταίνουν χωρίς να σε βαραίνουν, με ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας και μυρωδικά που σε ξυπνάνε το πρωί με τον καλύτερο τρόπο! Ακόμη, στο μικρό του μαγαζί με το εξαιρετικό γούστο θα βρείτε μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού από τα χεράκια του, όλα χωρίς συντηρητικά, γλυκά ψυγείου και παξιμάδια κάθε λογής! Αγ. Παρασκευής 65, Χαλάνδρι.

Το πιο ενδιαφέρον άλειμμα ελιάς που έχω δοκιμάσει ποτέ! Με χιλιάδες κομματάκια μυρωδάτου αμυγδάλου να κάνουν την υφή του κάπως άγρια με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο και με τη ρίγανη να κάνει πολύ καλή παρέα με τον βασιλικό και όλα μαζί να σου προσφέρουν ένα προϊόν που στέκεται μόνο του πάνω σε μια φρυγανιά κι εσύ να νιώθεις ευτυχής σε κάθε μπουκιά! www.elaias-topos.com

Το καλύτερο παστέλι που έχω φάει ποτέ! Το βρήκα σε ένα delicatessen του duty free στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, πηγαίνοντας για Κρήτη! Παστέλι σε στικς, απολαυστικά τραγανό, ιδανικά μελωμένο με κρητικό μέλι και πραγματική σοκολάτα! Απλά μετανιώνω που δεν πήρα καμιά δεκαριά κουτιά! www.cretamel.gr

Πηγή: www.flust.gr


«Τις νοστιμιές οφείλουμε να τις μοιραζόμαστε.»
Κάθε εβδομάδα, η Εμμανουέλα μοιράζεται μαζί μας γευστικές εμπειρίες. Επινοεί, δοκιμάζει και μοιράζεται συνταγές, με το δικό της μοναδικό στυλ, με αγάπη στην παράδοση της «μαμάς» και ουκ ολίγη τσαχπινιά!
Ακολουθήστε την στο http://free-to-eat.blogspot.gr/

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b