MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ανθισμένη πλατεία Κοτζιά! Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Αθηναίων

Η καθιερωμένη Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Αθηναίων ανοίγει εκ νέου τις πύλες της από τις 4 έως τις 20 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Πλατεία Κοτζιά).

Monopoli Team

Η έκθεση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τους Φυτωριούχους Αττικής, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν για την αξία της βιοποικιλότητας, να ευαισθητοποιηθούν στην προστασία της και να γνωρίσουν τις ντόπιες ποικιλίες ανθών και φυτών.

Το “παρών” δίνει και η Εναλλακτική Κοινότητα “Πελίτι”, η οποία δραστηριοποιείται στη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ελληνικών ποικιλιών.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 12 μ.μ, παρουσία της γνωστής περιβαλλοντολόγου και συγγραφέως Dr. Vandana Shiva και της ιδρύτριας της «Κιβωτού του Νώε» Iga Niznik.

Την ίδια ημέρα, από τις 9:00 έως τις 11:00, στην Πλατεία Συντάγματος οι Dr Vandana Shiva, Iga Niznik, μέλη της ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας και της Εναλλακτικής Κοινότητας “Πελίτι” θα μοιράζουν στους δημότες φακελάκια με σπόρους από ντόπιες ποικιλίες και θα ενημερώνουν για τις σχετικές καλλιέργειες.

Στο πλαίσιο της Ανθοκομικής Έκθεσης και σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και την Εναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι», στις 7 Οκτωβρίου, από τις 16.00 έως τις 20.00, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Μουσείο της Ακρόπολης, με θέμα: «Βιοποικιλότητα-Ντόπιες Ποικιλίες».

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Πλατεία Κοτζιά)

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 09.00-21.00

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια: 04/10/2013 – 20/10/2013

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2025 σε μουσεία του ΟΠΑΝΔΑ
Εκδηλώσεις
Ο Ludovico Einaudi στο Καλλιμάρμαρο, Οι Septicflesh και ΚΟΑ στο Ηρώδειο - Όλα όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Το NTlive στο Μέγαρο με το «Λεωφορείον ο Πόθος», το Athens Baroque Festival 2025 ξεκινάει - Όλα όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: Ιστορικός περίπατος σε κτήρια-σταθμούς για την ιστορία της
Cine News
Με Τα Μάτια Ανοιχτά: Το 10ο αφιέρωμα για το ελληνικό ντοκιμαντέρ στην Ταινιοθήκη
Εικαστικά
Αρχαία Ελλάδα: Το μεγάλο θεματικό πάρκο για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό “πάει” Θεσσαλονίκη
Βιβλία
Εθνική Βιβλιοθήκη: Η Λέσχη ανάγνωσης για ενηλίκους τον Οκτώβριο διαδικτυακά και με φυσική παρουσία
Εκδηλώσεις
Το Relic του Ευριπίδη Λασκαρίδη στο Πτι Παλαί, ο Jordi Savall στο Ηρώδειο – Όλα όσα θα κάνουμε σήμερα
Cine News
“Plot Twist, Beyond Sixth Sense” στο 66ο ΦΚΘ: Αφιέρωμα σε ένα από τα πιο σπουδαία ευρήματα στο σινεμά
Cine News
6o Kinofest: Το θερινό open air φεστιβάλ γερμανόφωνου κινηματογράφου επιστρέφει στην Πάτρα
Εκδηλώσεις
«Μια άλλη Θήβα» στο Θέατρο Κολωνού, Αλέκα Κανελλίδου στο Θέατρο Άλσος – Όλα όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
MIRfestival 2025: Το πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ παραστατικών τεχνών επιστρέφει στην Αθήνα