MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Άλλο Δικαιοσύνη, άλλο πολιτική επικοινωνία

Η αποφυλάκιση των Χρυσαυγιτών δεν μπορεί να κριθεί με επικοινωνιακά κριτήρια. Πρόκειται για μια απόφαση της Δικαιοσύνης η οποία δεν θα μπορούσε προφανώς σε μια ευνομούμενη κοινωνία να πράξει αλλιώς. Αν τους προφυλάκιζε χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος, τότε θα έπρεπε να ανησυχούμε και όχι τώρα που τους άφησε ελεύθερους.Του Γρηγόρη ΝικολόπουλουΠηγή:www.reporter.gr

Monopoli Team

Ήδη η σύλληψη τους δείχνει ότι υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες πως έχουν τελέσει εγκληματικές πράξεις. Για όσους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ή με εγγύηση, η Δικαιοσύνη θεωρεί ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις. Κάτι παραπάνω δηλαδή από υπόνοιες. Και όσοι προφυλακίζονται σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη κρίνει πως υπάρχει φόβος να τελέσουν και άλλα εγκλήματα ή να το σκάσουν.

Η αποφυλάκιση λοιπόν δεν είναι αθώωση. Η απόδειξη ότι οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι παίρνει χρόνο και πρέπει να στηριχθεί
σε καθαρές δικαστικές διαδικασίες.

Και επειδή το ζήτημα είναι νομικό και όχι επικοινωνιακό, μόνο οι γνωρίζοντες τα νομικά μπορούν να κρίνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Βεβαίως κάποια μέσα ενημέρωσης, όπως και πολλοί πολιτικοί αλλά και πολύς κόσμος θεωρούν ότι η προφυλάκιση όλων για 18 μήνες θα ήταν αναγκαία και ότι σήμερα το κράτος ρεζιλεύεται, ότι δεν έχει “δέσει” το κατηγορητήριο, ότι οι Χρυσαυγίτες θα οργιάσουν και θα μετατραπούν σε λαικούς ήρωες. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα.

Η Χρυσή Αυγή δέχθηκε ένα καίριο πλήγμα, ο κόσμος κατάλαβε με ποιούς έχει να κάνει και θα το καταλάβει ακόμη καλύτερα στο επόμενο διάστημα, αφού είδαμε ότι όταν έφευγαν από το κρατητήριο οι Χρυσαυγίτες επέδειξαν άθλια συμπεριφορά (όπως ήταν και αναμενόμενο). Ο Κασιδιάρης κλώτσησε και χτύπησε δυο εικονολήπτες, όλοι έβριζαν και απειλούσαν. Η Χρυσή Αυγή αν φθάσει στις εκλογές θα καταποντισθεί διότι αποκαλύφθηκε το πραγματικό της πρόσωπο. Ο μύθος των “καλών παιδιών” που προστατεύουν τις γιαγιάδες όταν πηγαίνουν στο ΑΤΜ ή στη λαική, από τους “κακούς μετανάστες” δεν μπορεί πλέον να επιβιώσει. Οι ξυλοδαρμοί, οι φόνοι, η βία και η κτηνωδία είναι τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής που θα μείνουν εντυπωμένα στην μνήμη των ψηφοφόρων. Και καθώς θα προχωράει η δικαστική διαδικασία, πολλά ακόμη μπορούν να αποκαλυφθούν – και φυσικά πολλά ακόμη μπορεί να κάνει η Χρυσή Αυγή που θα επιβαρρύνουν τη θέση τους.

Ο επικοινωνιακός χειρισμός αυτής της υπόθεσης είναι άλλο ζήτημα και εναπόκειται στη δυνατότητα των κομμάτων και της Βουλής να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να αντιμετωπίσουν τους θεατρινισμούς και τους τσαμπουκάδες της Χρυσής Αυγής μέσα και έξω από τη Βουλή. Η ουσία αυτής της ιστορίας είναι ότι κινήθηκε η δικαστική διαδικασία η οποία αργά ή γρήγορα θα φέρει αποτελέσματα, ότι αποκαλύφθηκε η εγκληματική δράση της οργάνωσης και ότι ξηλώθηκαν από την αστυνομία τα στελέχη της που υπέθαλπταν την οργάνωση και τις εγκληματικές δραστηριότητες της.

Η Χρυσή Αυγή μπήκε στο στόχαστρο του κράτους, της Αστυνομίας, των δικαστικών αρχών και ο κόσμος ενημερώθηκε για το ποιόν της. Αυτή είναι μια πολύ καλή αρχή η οποία ασφαλώς και θα έχει συνέχεια και αυστηρά αποτελέσματα για τους ενόχους.
Ας μην απελπίζονται λοιπόν όσοι είδαν με απογοήτευση την αποφυλάκιση, αλλά αντίθετα να χαίρονται διότι φαίνεται ότι η Δικαιοσύνη δρά ανεπηρέαστα και η Δημοκρατία δουλεύει.

Περισσότερα από Editors