MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι εγκληματικές οργανώσεις είναι παντού

Η σύλληψη των χρυσαυγιτών και ο χαρακτηρισμός του κόμματος τους ώς εγκληματική οργάνωση είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης μέχρι σήμερα. Πολύ μεγαλύτερο από τη μείωση του ελλείμματος και την προοπτική πρωτογεννούς πλεονάσματος τα οποία επιδιώκονται με λάθος τρόπους, δηλαδή με την υπερφολόγηση των εντίμων και την παραμονή των φοροφυγάδων και των μιζαδόρων στο απυρόβλητο.Του Γρηγόρη ΝικολόπουλουΠηγή:www.reporter.gr

Monopoli Team

Η σύλληψη των χρυσαυγιτών είναι η πρώτη ένδειξη ότι το κράτος δουλεύει. Είναι η πρώτη φορά που ο Νόμος επιβάλλεται με αποφασιστικότητα και με ευφυία (εγκληματική οργάνωση και όχι αποσπασματικές συλλήψεις “χαμηλόβαθμων” χρυσαυγιτών). Διότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι ότι οι Νόμοι δεν εφαρμόζονται, ή όταν εφαρμόζονται, υπάρχουν “λαμπρές” εξαιρέσεις.
Όπως συνηθίζει να λέει ένας φίλος δικηγόρος, ο Νόμος στην Ελλάδα, δεν είναι Νόμος, είναι σύσταση. Ή τουλάχιστον έτσι ερμηνεύεται από τους παραβάτες και έτσι τον αντιμετωπίζουν πολλές φορές και οι φρουροί του, οι αστυνομικοί.

Για να συνέλθει η χώρα όμως πρέπει να εφαρμοσθούν όλοι οι Νόμοι, να εφαρμόζονται προς όλους και να μην υπάρχει καμμία αμφισβήτηση περί αυτού. Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή των Νόμων με έναν πολύ εντυπωσιακό τρόπο, με έναν τρόπο που σίγουρα κάνει εντύπωση σε όλους τους παραβάτες. Αρκεί να περάσει το μήνυμα από τον Υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Δένδια, που είναι και ο ιθύνων νούς αλλά και ο εκτελεστής αυτής της επιχείρησης, ότι ο Νόμος θα εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση. Και όχι μόνο για την πολιτική βία, αλλά και για κάθε παράνομη ενέργεια.

Δυστυχώς αν αποφασίσει κανείς να το ψάξει, θα δεί ότι στην Ελλάδα δρούν πολλές εγκληματικές οργανώσεις. Πολλά μονοπώλια ή ολιγοπώλια που δρούν ανενόχλητα εις βάρος των καταναλωτών και των φορολογουμένων. Πολλά καρτέλ που λυμαίνονται τα δημόσια έργα, πολλοί “νονοί” που παίρνουν μίζες για προστασία των επιχειρηματιών (για να μη χαλάσουν τις δουλειές τους), πολλοί εκβιαστές στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, πολλοί μιζαδόροι, πολλοί τοκογλύφοι, πολλοί απατεώνες. Και βρίσκονται παντού. Στο πολιτικό σύστημα, στον δημόσιο τομέα, στον ιδιωτικό τομέα, παντού.

Η Ελλάδα είναι σαν την Νήσο των Πειρατών και αυτό δημιουργεί μια τόσο μεγάλη στρέβλωση που τελικά κανένα εξυγιαντικό μέτρο δεν έχει αποτέλεσμα.

Τώρα που προσπαθούμε με τεράστιες θυσίες όλοι να συνεφέρουμε αυτό το “μαγαζί”, πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά εναντίον όλων αυτών των εγκληματικών οργανώσεων. Δεν είναι ανάγκη, ούτε φόνους να περιμένουμε για να δοθεί η αφορμή, ούτε αιματηρά επεισόδια. Οι εγκληματικές συμμορίες που λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο και κοροιδεύουν τους καταναλωτές και τους φορολογούμενους είναι λίγο – πολύ γνωστές. Όλοι τις γνωρίζουν, κανείς δεν έχει αποδείξεις, όμως είναι σαν το αίνιγμα τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Μια εις βάθος έρευνα από αποφασισμένους εισαγγελείς, μπορεί να αποδώσει καρπούς μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα δείξει την ίδια αποφασιστικότητα και σε αυτές τις περιπτώσεις εγκληματικών οργανώσεων. Είναι πολύ πιο βαθειά συνδεδεμένες με το πολιτικό σύστημα από ότι ήταν η αφελής αυτή συμμορία, η Χρυσή Αυγή. Η διαπλοκή έχει πολύ βαθειά και πολύ απλωμένα πλοκάμια, σε όλους τους χώρους.

Ενδέχεται όμως η θετική ανταπόκριση του κοινού στην πρώτη αποφασιστική εφαρμογή Νόμου στην Ελλάδα να αυξήσει το θάρρος και την αποφασιστικότητα κάποιων εντίμων στελεχών του Δημόσιου βίου και να ξεκινήσει μια προσπάθεια που θα φθάσει σε βάθος και θα αλλάξει την κατάσταση. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε σύντομα και άλλες κινήσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Περισσότερα από Editors