MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
24
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών: Στίχοι και ποιητές βολτάρουν στην πρωτεύουσα!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2013, με την συμμετοχή κορυφαίων ποιητών από 22 χώρες, διοργανώνεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών από τον Κύκλο Ποιητών σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το Μέγαρο Μουσικής, το Μουσείο Μπενάκη και άλλους πρωτοπόρους φορείς πολιτισμού και Δήμους της Αττικής.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

«Κι οι ποιητές τι χρειάζονται σ’ έναν μικρόψυχο καιρό;», αναρωτιόταν πριν από δύο αιώνες ο Χέλντερλιν. Όμως σπουδαία ποίηση γράφτηκε σε δύσκολους και μικρόψυχους καιρούς. Ενώ μαινόταν ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ο Έλιοτ εξέδωσε τα Τέσσερα Κουαρτέτα και σε καθεστώς εξορίας ο Μπρεχτ εμπνεύσθηκε τα καλύτερα ποιήματά του. Μέσα στον πόλεμο ο Σεφέρης έγραψε τον Τελευταίο σταθμό κι ο Εγγονόπουλος τον Μπολιβάρ.

Στη δική μας δύσκολη και μικρόψυχη εποχή, ο Κύκλος Ποιητών, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, διοργανώνει ένα διεθνές φεστιβάλ ποίησης, αναδεικνύοντας κοινό πεδίο δημιουργίας στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Στο πεδίο αυτό η Ελλάδα διαθέτει πολύτιμο μερίδιο, διεκδικώντας τη βαρύτητα και εξωστρέφεια που χρειάζεται και της ανήκουν. Τόπος γεωγραφικά μικρός, αλλά με τεράστιο ιστορικό βάθος, η Ελλάδα υπήρξε και παραμένει χώρα ποιητών. Ήταν καιρός να γίνει και τόπος φιλοξενίας ποιητών από όλον τον κόσμο. Στις αμμουδιές του Ομήρου την ημέρα και στη σκιά του Ομήρου τη νύχτα, οι Έλληνες δημιουργούν.

Χώροι όπως ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Κέντρο Mελίνα Μερκούρη, η Τεχνόπολη, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Ακρόπολης αλλά και οι Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού γίνονται οικοδεσπότες στίχων σπουδαίων ποιητικών προσωπικοτήτων και του κοινού.

Εναρκτήρια εκδήλωση φεστιβάλ: Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, 20.00, Κήπος Μεγάρου Μουσικής

Είσοδος ελεύθερη

Αναλυτικές πληροφορίες και πρόγραμμα, εδώ

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 5 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Η «Λυσιστράτη» στην Επίδαυρο + 5 λόγοι για να φύγεις από την Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο ανεβαίνει ξανά στη Βόρεια Εύβοια: Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και αφιέρωμα στον Vangelis στο Φεστιβάλ της Λίμνης
Εκδηλώσεις
Σεπτέμβριος στο ΚΠΙΣΝ: Δύο συναυλίες με τη μουσική των Beatles και του Leonard Cohen, με ελεύθερη είσοδο
Εκδηλώσεις
Εβδομάδα Κυπριακού Θεάτρου: Τρεις κυπριακές παραγωγές τον Σεπτέμβριο στο Εθνικό Θέατρο
Εκδηλώσεις
Πανσέληνος του Αυγούστου στο ΚΠΙΣΝ με σινε-μαραθώνιο: To Πάρκο Σταύρος Νιάρχος “ξενυχτά” με Κιούμπρικ
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα μετά τον Δεκαπενταύγουστο
Εκδηλώσεις
Θέατρο, μουσική, σινεμά: 5+1 προτάσεις για την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου
Εκδηλώσεις
Όλα όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν το διήμερο του Δεκαπενταύγουστου στην Αθήνα
Εικαστικά
10 Χρόνια Ιόνιο: Το φωτογραφικό οδοιπορικό του Κωνσταντίνου Λιόπετα γίνεται έκθεση στην Ιθάκη
Εικαστικά
Μάρπησσες: Θηλυκές ιστορίες που εμπνέουν σε μια εικαστική έκθεση στην Πάρο
Εικαστικά
Video Art Μηδέν: Η διεθνής σκηνή βιντεοτέχνης δίνει ραντεβού στη Φλώρινα για ένα διήμερο προβολών