MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
10
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στη Θεσσαλονίκη ταξιδεύει «Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού»: Δωρεάν είσοδος για 30 ανέργους

Από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 3 Νοεμβρίου «Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» του μεγάλου Ιταλού Νομπελίστα συγγραφέα Ντάριο Φο, σε μετάφραση Άννας Βαρβαρέσου και σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αριστοτέλειον.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Λίγα λόγια για την παράσταση :
Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα της εξουσίας με το γνωστό τρελό χιούμορ του Φο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο!
Ένας τρελός για δέσιμο, ειδικός στις μεταμφιέσεις (Σπύρος Παπαδόπουλος) διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Κι από δω αρχίζουν όλα! Οι άνθρωποι της Ασφάλειας τρομοκρατημένοι γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού και πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει. Από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σιγά – σιγά σε κάτι αξιοθρήνητα ανθρωπάκια που δέρνονται και αλληλοκατηγορούνται μεταξύ τους, ενώ είναι έτοιμοι να πηδήξουν κι αυτοί απ’ το παράθυρο και… η κατηφόρα δεν έχει τέλος! Μέσα σε δύο ώρες η κεντρική Ασφάλεια γίνεται μπάχαλο!
Η εξουσία καλείται να παίξει το ψεύτικο χαρτί της τρομοκρατίας, να μεταδώσει στην πλειονότητα του πληθυσμού την παθητική τρομοκρατία, ώστε να μπορέσει να καλέσει σε συσπείρωση την αστική τάξη … και όλα αυτά μέσα από την κωμική ματιά του Ντάριο Φο.

«Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ» γράφτηκε το 1970 για να ασκήσει κριτική στην κατάχρηση εξουσίας του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας και της κυβερνητικής διαφθοράς και ο θεατής παρά τα σαράντα και πλέον χρόνια που έχουν περάσει διαπιστώνει τις ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα.

Μετά τις παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα επιστρέψει στην Αθήνα, στη νέα του θεατρική στέγη, το Θέατρο Κάππα, όπου θα παρουσιάσει την «ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ» από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Άννα Βαρβαρέσου
Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος
Β.Σκηνοθέτης: Αργύρης Παυλίδης
Μουσική & τραγούδια της παράστασης: Κίτρινα ποδήλατα
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης
Ειδικά Εφφέ: Αδελφοί Αλαχούζοι
ΠΑΙΖΟΥΝ :
Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπίρος, Τάσος Γιαννόπουλος, Στέλιος Πέτσος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Νικολέτα Κοτσαηλίδου
 
30 άνεργοι (με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας) θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Το «Τζένη Τζένη» στο θέατρο με έμπνευση από την ταινία των 60s
Θεατρικά Νέα
«Γιοι και Κόρες»: Η θρυλική παράσταση συνεχίζει στο Αμφι-Θέατρο – Οι πρώτες φωτογραφίες
Θεατρικά Νέα
Ανεξάρτητα Κράτη: Η παράσταση των Παλούμπη-Τσιοτσιόπουλου σε περιοδεία αυτό το καλοκαίρι
Θεατρικά Νέα
Οι Καρέκλες: Πρώτες φωτογραφίες της παράστασης στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Θεατρικά Νέα
Ihsane: Η συγκλονιστική παράσταση των Ballet du Grand Theatre de Geneve και Eastman στο Μέγαρο Μουσικής
Εκδηλώσεις
Σταθμός Ω: Η νέα παράσταση του Εθνικού ταξιδεύει ανά την Ελλάδα πριν την αθηναϊκή της πρεμιέρα
Εκδηλώσεις
Προθάλαμος Δ’ 5: Στάθης Καλύβας και Γιώργος Ζώης συζητούν στο Εθνικό για την έννοια της αλλαγής
Αφιέρωμα
Ηλέκτρα Εντός: 4 λόγοι για να (ξανα)δεις την παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία
Θεατρικά Νέα
Ανοίγει το νέο θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια – Η παράσταση που θα το εγκαινιάσει
Art & Culture
Μια παράσταση για εκείνους που πήγαν για τσιγάρα και δεν ξαναγύρισαν ποτέ
Θεατρικά Νέα
Ταξιδεύουμε στη «Λαπωνία» για 2η σεζόν
Θεατρικά Νέα
7ος Διεθνής Διαγωνισμός Μπαλέτου Κωνσταντινούπολης: Αιτήσεις συμμετοχής