MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πόσο “νέο” είναι το νέο iphone 5;

Πέρασαν κιόλας 6,5 χρόνια από τη στιγμή που η Apple συνέτριψε τη βιομηχανία κινητών τηλεφώνων μετασχηματίζοντας για πάντα την αγορά και οδηγώντας στα πρόθυρα της χρεωκοπίας τις τότε κραταιές Nokia και RIM (Blackberry). Σήμερα όμως είναι 2013 όχι 2007. Και τι κάνει η Apple; Βγάζει ένα βελτιωμένο iphone (5s) και ένα φθηνότερο (5c). Ενώ ο ανταγωνισμός ΚΑΛΠΑΖΕΙ. Το βασικό σκεπτικό; Μάλλον καλύτερη διείσδυση στις αγορές της Ευρώπης και (κυρίως) της Ασίας. Για να το δούμε λίγο.Του Νίκου Τσέλιου

Monopoli Team

Η μειωμένη τιμή του iphone (με συμβόλαιο) είναι καλή και πιθανά διασφαλίζει το ήδη μεγάλο μερίδιο της Apple στην Αμερική. Λογικά θα καταφέρει να κάνει convert τους παλιούς (2ετία+) πελάτες της.

Όμως Ευρώπη και Ασία είναι άλλες αγορές που συχνά η αγορά σκέτης συσκευής συμφέρει. Τιμή 550 ευρώ (όπως αναφέρεται για amazon.de) για συσκευή ενός έτος με (πολυκαρβονικό) πλαστικό (“εμείς δεν φτιάχνουμε πλαστικές συσκευές” ποιος το είπε άραγε; χμμμ) έχει νόημα; Γιατί για παράδειγμα κάποιος που θέλει iphone να μην δώσει άλλα 100 ευρώ να πάρει το καλύτερο (με νέο επεξεργαστή, κάμερα, reader); Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος να το καταλάβω; Στα 400 ευρώ θα το θεωρούσα λογική, λογικότατη κίνηση, ΟΧΙ όμως τώρα.

Η Apple δεν καινοτομεί, τουλάχιστον όπως παλιά. Πληθώρα λειτουργιών στο iOS 7 αποτελούν αντιγραφή εξαιρετικών λειτουργιών που υπάρχουν στο Android εδώ και καιρό. Το IOS 7 είναι πάντως μια εξαιρετική αναβάθμιση στο αισθητικό σκέλος.

Μήπως το iphone 5c αποτελεί, κραυγαλέα, σχεδιαστική αντιγραφή των Lumia; Βλέπω μπαράζ μηνύσεων να έρχεται…

Περισσότερα από Editors