Απίστευτο! Σκηνές από πορνοταινία παρουσιάστηκαν σαν πραγματική αμερικανική εκτέλεση στην Κίνα!
Μία από τις πιο κουλές ιστορίες στον πόλεμο της προπαγάνδας ήταν αυτό που συνέβη στην Κίνα αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ, δύο ελεγχόμενα από το Κινεζικό κράτος sites στην Κίνα παρουσίασαν φωτογραφίες από εκτελέσεις στην Αμερική, προκειμένου να σοκάρουν την κινεζική κοινή γνώμη για το θέμα της ποινής του θανάτου στις ΗΠΑ. Μόνο, που όπως αποδείχθηκε, αυτές οι φωτογραφίες δεν ήταν πραγματικές, αλλά προέρχονταν από αμερικανική πορνοταινία.
A
A
Τα δύο κινεζικά media παρουσίασαν μια gallery 40 εικόνων, στην οποία, όπως υποστήριξαν, απεικονίζονται οι τελευταίες στιγμές μιας γυναίκας φυλακισμένης, πριν της χορηγηθεί θανατηφόρα ένεση.
Όπως αποδείχθηκε οι φωτογραφίες αυτές προέρχονταν από αμερικανική ταινία πορνό, η οποία είχε τον γεμάτο υπονοούμενο τίτλο Lethal Injection (Θάνασιμη ένεση). Η τάση του αμερικανικού πορνό να παρωδεί και τα πλέον σοβαρά (έως ανατριχιαστικά) θέματα, φαίνεται ότι μπέρδεψε τους Κινέζους δημοσιογράφους.
Και η προπαγάνδα τους γύρισε μπούμερανγκ, καθώς κυρίως κίτρινα media των ΗΠΑ βρήκαν ευκαιρία να ξεσαλώσουν εναντίον του κινεζικού καθεστώτος, που τολμά να “κατηγορεί άδικα” τους αμερικανούς, χρησιμοποιώντας υλικό από πορνοταινίες.
Είναι πάντως περίεργο ότι το θέμα αποτελεί αντικείμενο αποκάλυψης “της σκοτεινής πλευράς” των ΗΠΑ, για τα κινεζικά ΜΜΕ, δεδομένου ότι η θανατική ποινή υπάρχει και στην Κίνα. Ένας μεγάλος αριθμός εκτελέσεων πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ενώ γίνονται προσπάθειες από ανθρωπιστικές οργανώσεις να μειωθούν τα εγκλήματα που τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών στην Κίνα.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Heated Rivalry: Η σειρά που κατακτά τα social media ανοίγει ξανά μια σημαντική συζήτηση
Γιορτές χωρίς το βάρος της ζυγαριάς: Τι λέει η διατροφολόγος για τα κιλά των γιορτών
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου
Polar bear trend: Η λευκή οικολογική γούνα είναι το αξεσουάρ των γιορτών
Αναζητώντας την Ελένη, της Νατάσας Νταϊλιάνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος, από την ομάδα κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
Μάρθα Φριντζήλα: Στο Κύτταρο και τον Ιανουάριο – Με το Kubara Project Reloaded
Οι Garbage στο Release Athens 2026 – Μαζί με τον Moby
Jazz στο Μουσείο: Το Sunny Side Trio στο Ίδρυμα Γουλανδρή
Το Ξενοδοχείο Η Νύχτα που Πέφτει, του Νάνου Βαλαωρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά