MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Carmen & Bolero σε μία παράσταση στο Ηρώδειο!

Για πρώτη φορά στην Αθήνα, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, δύο από τα πιο δημοφιλή μουσικά – χορευτικά έργα, η «Carmen» του Bizet και το «Bolero» του Ravel θα παρουσιαστούν σε μία κορυφαία παράσταση στο Ηρώδειο.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Μία λαμπερή βραδιά με τα μεγαλύτερα αστέρια του flamenco! Το συγκρότημα του κορυφαίου χορευτή, χορογράφου και πρώτου καλλιτεχνικού διευθυντή του BNE (Ballet Nacional de España) Antonio Gades και τον σπουδαίο Iσπανό χορευτή Sergio Bernal , principal dancer του Ballet Nacional de España (BNE), κάτοχο του βραβείου του καλύτερου νέου χορευτή παγκοσμίως για το 2012!

CARMEN του G. Bizet
Ο διάσημος Iσπανός σκηνοθέτης Carlos Saura παρουσιάζει και σκηνοθετεί στο Ηρώδειο την παράσταση αυτή συνυπογράφοντας με τον Antonio Gades την χορογραφία, τους φωτισμούς και την προσαρμογή του σεναρίου 30 χρόνια μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Παρίσι.

Η μεταφορά της CARMEN ως μουσικής, χορευτικής και ταυτόχρονα θεατρικής παράστασης στη σκηνή συνέπεσε με την στιγμή που ο διάσημος σκηνοθέτης Carlos Saura ολοκλήρωνε την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία με τον Αntonio Gades διάσημο Iσπανό χορευτή, χορογράφο και πρώτο Kαλλιτεχνικό Διευθυντή του Βallet Nacional de España (BNE). Η τεράστια επιτυχία της ταινίας οδήγησε τους δυο άνδρες στην υλοποίηση της απόφασης αυτής.

Μία παράσταση που έχει υμνηθεί για την πρωτοπορία της και που ενέταξε το flamenco, ένα είδος χορού που πριν 30 χρόνια θεωρούνταν απλώς παραδοσιακός, στις μεγαλύτερες παγκόσμιες σκηνές χορού δίνοντας βήμα για την εξέλιξή του. Παραμένει σύγχρονη όσο ποτέ και γνωρίζει την αποθέωση όπου παρουσιαστεί μέχρι σήμερα με τις διθυραμβικές κριτικές των κριτικών και τον ενθουσιασμό του κοινού.

Σύμφωνα με την άποψη του Αntonio Gades η CARMEN δεν υπήρξε στη ζωή της ούτε σατανική γυναίκα, ούτε δολοφόνος των ανδρών, αλλά μια τίμια, ειλικρινής και ελεύθερη γυναίκα, η οποία όταν αγαπούσε το έλεγε και όταν έπαυε να αγαπά επίσης το ομολογούσε με θάρρος και παρρησία. Γι’ αυτό και συνεργάσθηκε με τον σπουδαίο σκηνοθέτη Carlos Saura στην παράσταση αυτή αποκαθιστώντας την προσωπικότητα της ηρωίδας.

Στη μεγαλειώδη παράσταση του ΗΡΩΔΕΙΟΥ την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, συμμετέχουν: 4 χορευτές σολίστ – principal dancers – 25 χορευτές, 5 τραγουδιστές και 2 μουσικοί – κιθαρίστες.

Mουσική: G. Bizet «Carmen»

A. Gades, M. Penella «El Gato Montes»
J. Ortega Heredia/F. Garcia Lorca «Verde que te quiero verde»

BOLERO του Μ. Ravel
Μία κορυφαία στιγμή! Ο βραβευμένος (βραβείο Positano) ως ο καλύτερος νέος χορευτής του κόσμου για το 2012, SERGIO BERNAL, σε ένα ρεσιτάλ επιδεξιότητας και ισπανικού πάθους συνοδευόμενος από τη μαγευτική μουσική του BOLERO και σε χορογραφία του P. Pozo.

Μία χορογραφία που απογειώνει το ταμπεραμέντο και τη δύναμη αυτού του νέου καλλιτέχνη, που η ιστορία κάνοντας και τη δική της εξαίρεση… τον έχει ήδη κατατάξει στο πάνθεον των πολύ σημαντικών χορευτών παγκοσμίως.

Μουσική: Μ. Ravel
Χορογραφία: P. Pozo

ANTONIO GADES
Ο Antonio Gades, πρώτος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ballet Nacional de España (BNE) υπήρξε ένας πολύ μεγάλος χορευτής και χορογράφος. Αρχικά εμπνεύσθηκε από τον πολύ σπουδαίο Ανδαλουσιανό ποιητή Federico Garcia Lorca. To 1961 έφυγε από το συγκρότημα της περίφημης Pilar Lopez και πήγε στην Ιταλία όπου εργάσθηκε ως χορευτής και χορογράφος στο Θέατρο της Όπερας της Ρώμης (με τον Anton Dolin στο Bolero του Ravel), στο Φεστιβάλ του Spoleto (με τον Giancarlo Menotti στην Carmen του Bizet) και στη Σκάλα του Μιλάνου (στην Carmen & στο El Amor Brujo του Falla).

Το 1974 έκανε την πρεμιέρα του Ματωμένου Γάμου γνωρίζοντας τη διεθνή αναγνώριση και καταξίωση. Αργότερα συνεργάσθηκε με την σπουδαία Αlicia Alonso και το Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας για τρία χρόνια. Το 1978 περιόδευσε στις ΗΠΑ χορεύοντας τον Ιλαρίωνα στην Giselle. Το 1981 συνεργάσθηκε με το διάσημο σκηνοθέτη Carlos Saura και κινηματογράφησαν το Ματωμένο Γάμο, για να ακολουθήσει η Carmen το 1983. To 1994 έκανε πρεμιέρα του έργου Φουέντε Οβεχούνα στη Γενεύη. Πέθανε στις 20 Ιουλίου του 2004 έχοντας αναγνωρισθεί ως μεγάλη διεθνής προσωπικότητα του χορού και της χορογραφίας.

Λίγους μήνες πριν το θάνατό του ο Αntonio Gades ίδρυσε το Ίδρυμα με το όνομά του και σκοπό τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας του και τη διαφύλαξη του έργου του, καθώς επίσης και τη προώθηση του flamenco και του ισπανικού χορού γενικότερα.

Το συγκρότημά του σήμερα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Stella Arauzo η οποία χόρεψε για πολλά χρόνια με τον Antonio (μετά την μεγάλη Christina Hoyos, την οποία και αντικατέστησε) το ρόλο της Carmen και την τεχνική διεύθυνση του Dominique You, που υπήρξε το δεξί χέρι του, έχει πολλά από τα παλαιά μέλη που συνεργάστηκαν με τον Gades αλλά και νέους πολύ ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Οι θρυλικές παραστάσεις του Antonio Gades έχουν ανανεωθεί και πάντοτε τηρούνται οι κατευθυντήριες γραμμές και η πορεία που εκείνος χάραξε με το μεγάλο ταλέντο και τη βαθειά γνώση του.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Καταστήματα PUBLIC
Ταμεία: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) TICKETERVICES
Εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΕΛΒΑ τηλ.: 210 6728080 www.elvaevents.gr

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Διακεκριμένη Ζώνη: 75 €
Α’ Ζώνη: 60 €
Β’ Ζώνη: 50 €
Γ΄ Ζώνη: 40 €
Δ’ Ζώνη: Άνω Διάζωμα 25 €
Φοιτητικό – Ανέργων (Άνω Διάζωμα) 15 €

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Οι "Σπυριδούλες" της Νεφέλης Μαϊστράλη επιστρέφουν στη σκηνή
The Art of Life
18 Έλληνες σχεδιαστές στήνουν ένα διαφορετικό fashion show στο Φεστιβάλ Αθηνών
Θεατρικά Νέα
Με ελληνική συμμετοχή και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Φιλιππούπολης
Θεατρικά Νέα
Τεχνοχώρος Εργοτάξιον: Όσα θα δούμε τη νέα σεζόν 2025-2026
Θεατρικά Νέα
Σκυλίσια ζωή της Μάρτα Μπουτσάκα στο Θέατρο Eliart
Θεατρικά Νέα
Θέατρο του Νέου Κόσμου: 14 παραστάσεις σε 3 θέατρα και 5 σκηνές – Με Early Bird προσφορά
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Πορεία: Προσφορά προπώλησης – Όλες οι παραστάσεις με €12
Θεατρικά Νέα
«Στο κέντρο του κόσμου»: H Κάμιρος παρουσιάζει το πρόγραμμα για το 2025-2026
Θεατρικά Νέα
Η Martha Graham Dance Company στην Αθήνα για τα 100ά της γενέθλια – Η προπώληση ξεκίνησε
Θεατρικά Νέα
Φιλοκτήτης: Οι τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα
Θεατρικά Νέα
Τα Ξύλινα Σπαθιά, του Παντελή Καλιότσου για 2η χρονιά στο Θέατρο ΗΒΗ
Θεατρικά Νέα
Επί Κολωνώ: Εργαστήριο υποκριτικής του Studio Νάμα 2025-2026 με την Ελένη Σκότη