MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Με την βραβευμένη “Ζωή της Αντέλ” κλείνουν οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

Με την ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα του 2013 στο Φεστιβάλ των Καννών, την “Ζωή της Αντέλ” με πρωταγωνίστρια την Αντέλ Εξαρχόπουλος, γαλλίδα με ελληνικές ρίζες, κλείνουν το πρόγραμμα τους οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

“Η ζωή της Αντέλ” του γαλέο-τυνήσιου σκηνοθέτη, Αμπντελατίφ Κεσίς που πραγματεύεται ένα διακαές πάθος, ανάμεσα σε δύο νεαρές γυναίκες, είναι μια ιδιαίτερα τολμηρή ταινία, η οποία μάλιστα έχει και μια δεκάλεπτη ερωτική σκηνή ανάμεσα σε δύο γυναίκες.
adele exarchopoulosΕναλλακτικοί τίτλοι: La Vie d’Adèle (Chapitre 1&2) / La Vie d’Adèle (Chapters 1&2)
Σκηνοθεσία / Director: Abdellatif Kechiche
Σενάριο / Screenwriter: Abdellatif Kechiche, Ghalia Lacroix, Julie Maroh

Ηθοποιοί: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche, Jeremie Laheurte

Η Αντέλ είναι μία τυπική μαθήτρια λυκείου μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την καλλιτέχνιδα Εμα και η σεξουαλική της αφύπνιση μετατρέπεται σε αισθηματική και ερωτική αγωγή. Το αχόρταγο πάθος δομεί μια σχέση που μοιάζει από την αρχή καταδικασμένη, καθώς οι κοινωνικο-οικονομικές διαφορές υφέρπουν στο παρασκήνιο. Ο Αμπντελατίφ Κεσίς («Κουσκούς με Φρέσκο Ψάρι») στοχάζεται πάνω στη δύναμη της καύλας και στον έρωτα, που δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά φυσικός.

Ταινία έναρξης του Φεστιβάλ “Νύχτες Πρεμιέρας” θα είναι η ταινία Νόα Μπάουμπαχ “Frances Ha” μια ρομαντική κωμωδία, που μεταφέρει συναίσθημα και αισιοδοξία σε μια ασπρόμαυρη Νέα Υόρκη. 

Οι Νύχτες Πρεμιέρας θα διαρκέσουν από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου και οι προβολές και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στους εξής χώρους: Δαναός 1 και 2, Odeon Opera 1 και 2, Ιντεάλ, Ταινιοθήκη της Ελλάδας και στο Παλλάς.


Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b