MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Με την βραβευμένη “Ζωή της Αντέλ” κλείνουν οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με την ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα του 2013 στο Φεστιβάλ των Καννών, την “Ζωή της Αντέλ” με πρωταγωνίστρια την Αντέλ Εξαρχόπουλος, γαλλίδα με ελληνικές ρίζες, κλείνουν το πρόγραμμα τους οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας.

author-image

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

“Η ζωή της Αντέλ” του γαλέο-τυνήσιου σκηνοθέτη, Αμπντελατίφ Κεσίς που πραγματεύεται ένα διακαές πάθος, ανάμεσα σε δύο νεαρές γυναίκες, είναι μια ιδιαίτερα τολμηρή ταινία, η οποία μάλιστα έχει και μια δεκάλεπτη ερωτική σκηνή ανάμεσα σε δύο γυναίκες.
adele exarchopoulosΕναλλακτικοί τίτλοι: La Vie d’Adèle (Chapitre 1&2) / La Vie d’Adèle (Chapters 1&2)
Σκηνοθεσία / Director: Abdellatif Kechiche
Σενάριο / Screenwriter: Abdellatif Kechiche, Ghalia Lacroix, Julie Maroh

Ηθοποιοί: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche, Jeremie Laheurte

Η Αντέλ είναι μία τυπική μαθήτρια λυκείου μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την καλλιτέχνιδα Εμα και η σεξουαλική της αφύπνιση μετατρέπεται σε αισθηματική και ερωτική αγωγή. Το αχόρταγο πάθος δομεί μια σχέση που μοιάζει από την αρχή καταδικασμένη, καθώς οι κοινωνικο-οικονομικές διαφορές υφέρπουν στο παρασκήνιο. Ο Αμπντελατίφ Κεσίς («Κουσκούς με Φρέσκο Ψάρι») στοχάζεται πάνω στη δύναμη της καύλας και στον έρωτα, που δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά φυσικός.

Ταινία έναρξης του Φεστιβάλ “Νύχτες Πρεμιέρας” θα είναι η ταινία Νόα Μπάουμπαχ “Frances Ha” μια ρομαντική κωμωδία, που μεταφέρει συναίσθημα και αισιοδοξία σε μια ασπρόμαυρη Νέα Υόρκη. 

Οι Νύχτες Πρεμιέρας θα διαρκέσουν από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου και οι προβολές και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στους εξής χώρους: Δαναός 1 και 2, Odeon Opera 1 και 2, Ιντεάλ, Ταινιοθήκη της Ελλάδας και στο Παλλάς.


Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Elena’s Shift: Η βραβευμένη ταινία του Στέφανου Τσιβόπουλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Cine News
MagentaTV: Νοέμβριος με την τελευταία σεζόν του «Yellowjackets» και το «The Accountant 2» με τον Μπεν Άφλεκ
Cine News
Σύγκρουση: Η νέα σειρά του MEGA που θα βλέπουμε φανατικά τον χειμώνα
Cine News
«Οι ταξιτζήδες είναι η λυρική φωνή της πόλης»: Η Ειρήνη Βουρλούμη μιλά για το ντοκιμαντέρ “Αλλού ο Δρόμος”
Cine News
The Gilded Age: Η υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης επιστρέφει με νέα σεζόν και περισσότερες ίντριγκες
Cine News
«Made in Greece»: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της MagentaTV για τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας
Cine News
ArteKino Festival: Τρεις ημέρες ευρωπαϊκού σινεμά, νέων φωνών και συναντήσεων στη Στέγη
Cine News
Η MagentaTV φέρνει το Disney+: Νέα συνδυαστικά πακέτα σε προνομιακές τιμές
Cine News
258 ταινίες μέσα σε 11 μέρες: Ο δικός μας οδηγός επιβίωσης για το 67ο ΦΚΘ
Cine News
Ετεροτοπία: Ένα νέο φεστιβάλ οπτικοακουστικών και παραστατικών τεχνών στο Newman cinema
Cine News
28η Οκτωβρίου: 10 ταινίες και ντοκιμαντέρ για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που αξίζει να δεις σήμερα
Cine News
«Isabel»: Μια πρόποση στα όνειρα που δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο