MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απίστευτο! Ο Ασάνζ τραγουδάει… Μαχαιρίτσα για προεκλογικούς λόγους (video)

Ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, αν και εγκλωβισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού, λόγω των δικαστικών διώξεων που έχουν ασκηθεί εναντίον του, έχει θέσει υποψηφιότητα για γερουσιαστής στην Αυστραλία. Προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητά του το έριξε στο τραγούδι, όπως βλέπουμε (και ακούμε) σε video στο Youtube.Με έκπληξη τον ακούσαμε να τραγουδάει ένα τραγούδι, που έχει την ίδια ακριβώς μελωδία με το “Ρίξε κόκκινο στην νύχτα” του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το video είναι ασπρόμαυρο και ο Ασάνζ, με φωνή που δεν την λες κακή,  με μαλλί που θυμίζει 80’s, τραγουδάει σε αγγλικούς στίχους, που υπερασπίζονται το Wilileaks και την αξία του για την ελευθερία της ενημέρωσης. Η μουσική είναι ίδια με το “Ρίξε κόκκινο στην νύχτα”.

Βέβαια, το τραγούδι του Μαχαιρίτσα είναι διασκευή του " target="_blank">You are the voice του John Farnham. Ο Ασάνζ δεν εμπνεύσθηκε από τον Μαχαιρίτσα αλλά από τον Farnham, του οποίου το τραγούδι έχει και πιο πολιτικό χαρακτήρα (με μια δόση ρομαντικής αφέλειας) από την διασκευή του έλληνα τραγουδοποιού. Γι’ αυτό και έχει βάλει αυτήν την περίεργη περούκα. Ο Μαχαιρίτσας κατά πάσα πιθανότητα θα είναι άγνωστος στον ιδρυτή των Wikileaks.. 

Ο Ασάνζ ήδη από τον Φεβρουάριο του 2013 ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει μια έδρα στις εκλογές για την Γερουσία της Αυστραλίας της 14ης Σεπτεμβρίου 2013, στην πολιτεία της Βικτώρια. Ο λόγος που το έκανε, όπως εξήγησε στην ιστοσελίδα The Conversation, ήταν, γιατί σε περίπτωση εκλογής του θα γίνει πιο εύκολη η έξοδός του από την πρεσβεία του Ισημερινού και θα κάνει δύσκολη την έκδοσή του στις ΗΠΑ για την υπόθεση κατασκοπείας, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ «δεν θα θελήσει να προκαλέσει μια διεθνή διπλωματική μάχη».

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b