MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η πρόταση της Ελλάδας για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας

Η ταινία του Έκτορα Λυγίζου “Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού” είναι η ταινία που προτείνει η Ελλάδα για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2014, σύμφωνα με τον ιστότοπο The Hollywood Reporter.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ταινία του Έκτορα Λυγίζου βασίζεται στο βιβλίο του βραβευμένου με Νόμπελ Νορβηγού συγγραφεά Knut Hamsun “Η πείνα”, ενώ περιέχει στοιχεία  από τον Καμύ, αλλά και από τον Ντοστογιέφσκυ. Η ταινία χαρακτηρίζεται ως έντονα μινιμαλιστική, με στοιχεία κοινωνικού ρεαλισμού αλλά και σκηνές που σοκάρουν. Άρεσε στους Έλληνες κριτικούς, με αποτέλεσμα να κερδίσει τρία βραβεία από την την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, και ιδίως το βραβείο “καλύτερης ταινίας”.

Εκτός από αυτό της καλύτερης ταινίας κατέκτησε και άλλα δύο βραβεία και πιο συγκεκριμένα αυτά του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη για τον Έκτορα Λυγίζο και του Α’ Αντρικού Ρόλου για τον πρωταγωνιστή της ταινίας Γιάννη Παπαδόπουλο. Επίσης, «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» ήταν η πρόταση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου προς το Υπουργείο Πολιτισμού, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα Βραβεία Όσκαρ. Προφανώς, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter η πρόταση αυτή εισακούσθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και έτσι αυτή η ταινία προτάθηκε στην Ακαδημία για τα Όσκαρ του 2014.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b