MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

O Butler των Αμερικανών προέδρων νούμερο 1 στο Box Office!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οκτώ πρόεδροι των ΗΠΑ μέσα από τα μάτια ενός μπάτλερ. Αυτή είναι η ιστορία της ταινίας The Butler, που αφηγείται την ζωή του μόνιμου μπάτλερ του Λευκού Οίκου Cecil Gaines, ο οποίος πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε 8 προέδρους των ΗΠΑ και κατάφερε να βρεθεί στο νούμερο 1 του αμερικανικού Box Office για δεύτερη εβδομάδα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ήταν εκλογική η φετινή σεζόν για τις ΗΠΑ, αλλά οι εκλογές έχουν πια περάσει. Παρ’ όλ’ αυτά, το ιστορικό ενδιαφέρον του θέματος και το πλούσιο καστ των πρωταγωνιστών της ταινίας The Butler έδωσαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στο αμερικανικό Box Office την πρωτιά στην ταινία. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές βλέπουμε ακόμα και την διάσημη και ζάμπλουτη τηλεπαρουσιάστρια Oprah Winfrey, αλλά και τον τραγουδιστή Lenny Kravitz. Ακόμα, ο Forest Whitaker  ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Cecil Gaines, του μπάτλερ των 8 προέδρων, ενώ στο καστ βλέπουμε κι άλλα μεγάλα ονόματα, όπως της Vanessa Redgrave και του John Cusack.

Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Lee Daniels καταφέρνει να συνδυάζει διάσημα ονόματα του κινηματογράφου (και όχι μόνο) μαζί με διάσημα ονόματα της ιστορίας. Αυτό ίσως είναι το μυστικό της επιτυχίας του. Τον Richard Nixon για παράδειγμα ερμηνεύει ο Cusack, τον John F. KennedyJames Marsden και τον Ronald Reagan o Alan Rickman. Η ταινία που σημείωσε κέρδη 17 εκατ. δολαρίων για το τριήμερο 23-25 Αυγούστου στους αμερικανικούς κινηματογράφους, θα έρθει στην Ελλάδα στις 14 Νοεμβρίου του 2013. 

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η καυτή στρίπερ Jennifer Aniston στην κωμωδία “Οικογένεια Μίλερ” που παίζεται αυτήν την περίοδο και στην Ελλάδα. Η κωμωδία- περιπέτεια, με μια απόπειρα μεταφοράς τεράστιων ποσοτήτων μαλακών ναρκωτικών που εξελίσσεται ξεκαρδιστικά άσχημα, σημείωσε κέρδη της τάξης των 13,5 εκατ. δολαρίων και συνολικά έχει καλές εισπράξεις, αποδεικνύοντας ότι το σεξ απίλ της Aniston έχει ακόμα εμπορική δυναμική. 

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η ταινία “Θανάσιμα εργαλεία: Πόλη των οστών” (“The Mortal Instruments: City of Bones”) με κέρδη περίπου 9 εκατ. δολαρίων. Η μόνη ταινία που έκανε πρεμιέρα αυτό το τριήμερο και βρέθηκε στο top 3 του Box Office έχει χαρακτηριστεί ως κάτι ανάμεσα σε Harry Potter και Twilight, αλλά φαίνεται ότι έχει ικανοποιήσει αρκετά το κοινό που την είδε. Στην Ελλάδα θα έρθει σύντομα (29 Αυγούστου), οπότε θα μπορέσουμε να έχουμε άποψη.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Με Οσκαρική Bob Dylan διάθεση – Tι βλέπουμε αυτό το ΣΚ στην TV
Cine News
Νέα μέτρα για οδηγούς στην Ευρώπη: Ψηφιακό δίπλωμα, νέα όρια ηλικίας και ενιαίες ποινές
Cine News
Το Καταφύγιο στην Ομόνοια: Το ντοκιμαντέρ της Φένιας Παπαδόδημα στον Κινηματογράφο Δαναό
Art & Culture
Panathēnea 2026: Σινεμά, μουσική, AI και άρωμα Όσκαρ στην Αθήνα
Cine News
Το φινάλε του “The Bear” πλησιάζει: Πότε κάνει πρεμιέρα ο τελευταίος κύκλος
Cine News
Το Onassis Culture στο 79ο Φεστιβάλ των Καννών με δύο συμπαραγωγές
Cine News
Η COSMOTE TV προβάλλει το μοναδικό αφιέρωμα του BBC Earth για τα 100 χρόνια του Sir David Attenborough
Cine News
«Ιερά Οδός, 21 χλμ.»: Ανακάλυψε τα πολλά πρόσωπα της Ιερά Οδού μέσα από ξεναγήσεις, δράσεις, προβολές
Cine News
Νέο επικό trailer για την “Οδύσσεια” του Κρίστοφερ Νόλαν (video)
Cine News
Lord of the Flies: Η νέα survival σειρά που θα σε καθηλώσει – Τι φέρνει η TV την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου
Cine News
Binge mode on: Οι σειρές που θα δούμε τον Μάιο στη μικρή οθόνη
Cine News
Η τέλεια αστυνομική σειρά για binge-watching αυτό το τριήμερο - και όσα άλλα θα δεις στην TV